897 1

US службите информирали германците за терориста

Американската тайна служба е засякла много телефонни разговори на Джабер ал Бакр

US службите информирали германците за терориста
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Решаващо доказателство за планиран атентат от Джабер ал Бакр е било подадено от американските тайни служби. Според информация на вестник „Велт ам Зонтаг“ немските сили за сигурност са получили през миналата седмица решаваща информация за планиран бомбен атентат от американска тайна служба, която е контролирала комуникацията на сириеца.

Американската тайна служба е засякла много телефонни разговори на Джабер ал Бакр, между които и с предполагаеми хора на джихадистката групировка „Ислямска държава“ в Сирия.

В тези разговори 22-годишният сириец е обсъждал създаването на бомбата и своите планове за атентат. „2 килограма са готови“, е казал Джабер ал Бакр на своя контакт от „Ислямска държава“.

Очевидно е имал предвид направения от него взрив. Освен това Джабер ал Бакр е посочил възможна цел – голямо берлинско летище, което е по-добро от влаковете. Този телефонен разговор е накарал силите за сигурност в Саксония да го арестуват.

По-рано днес канцлерът на Германия Ангела Меркел разкритикува полицаите, допуснали самоубийството на сириеца. Той се обеси в килията си в затвора в Лайпциг.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • кроко
    Отговор
    1 20:15  14.10.16
    Ми че кой друг да даде информация от кухнята - нали терористите се спонсорират и направялват от американски интереси!

Напиши коментар:


Публикувай