14 Октомври, 2016 19:38 1 282 1

US службите информирали германците за терориста

  • лайпциг-
  • германия-
  • сириец-
  • служби-
  • сащ-
  • информация

Американската тайна служба е засякла много телефонни разговори на Джабер ал Бакр

US службите информирали германците за терориста - 1
Снимка: БТА/ AP

Решаващо доказателство за планиран атентат от Джабер ал Бакр е било подадено от американските тайни служби. Според информация на вестник „Велт ам Зонтаг“ немските сили за сигурност са получили през миналата седмица решаваща информация за планиран бомбен атентат от американска тайна служба, която е контролирала комуникацията на сириеца.

Американската тайна служба е засякла много телефонни разговори на Джабер ал Бакр, между които и с предполагаеми хора на джихадистката групировка „Ислямска държава“ в Сирия.

В тези разговори 22-годишният сириец е обсъждал създаването на бомбата и своите планове за атентат. „2 килограма са готови“, е казал Джабер ал Бакр на своя контакт от „Ислямска държава“.

Очевидно е имал предвид направения от него взрив. Освен това Джабер ал Бакр е посочил възможна цел – голямо берлинско летище, което е по-добро от влаковете. Този телефонен разговор е накарал силите за сигурност в Саксония да го арестуват.

По-рано днес канцлерът на Германия Ангела Меркел разкритикува полицаите, допуснали самоубийството на сириеца. Той се обеси в килията си в затвора в Лайпциг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Ми че кой друг да даде информация от кухнята - нали терористите се спонсорират и направялват от американски интереси!
Новини по държави: