20 508 3

Погребение се превърна в клане

Шестима загинали в Йемен

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Поне 6-ма души бяха убити, а 20 ранени при експлозия на погребение в Йемен, съобщи The National.

Ударът е бил извършен в град Мариб, който се намира на изток от столицата Сана. Погребението е било на генерал Абдураб ал Шадади. Сред убитите е бил неговият по-голям брат Салем.

Генералът е загинал при боеве с бунтовниците хуси. На погребението е имало 140 души. В момента град Мариб е поделен между бунтовниците и правителствените сили.

Все пак по-голямата част на града е под контрола на силите на президента Али Абдулах Салех. Той бе прогонен от хусите през миналата година. След това се върна, подкрепен от коалиция, оглавявана от Саудитска Арабия.

 

Йемен


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Спиро
  Отговор
  1 13:20  15.10.16
  Росене, Имам една забележка. Ако искаш да си сериозен журналист, научи значението на думите и се старай да ги ползваш по предназначение. Думата ""клане", няма нищо общо със случката. Върни се и се поправи;)
 • БабаУйна
  Отговор
  2 20:27  15.10.16
  Спиро, Росен е умно момче и няма да се връща за каквото и да е било. Ами да, клане е, сигурен ли си, че поне една, ако не и повече глави не са хвръкнали. Използва се и не в буквалния смисъл.
 • Спиро
  Отговор
  3 23:53  15.10.16
  Искаш да кажеш "използват го и в небуквалния те смисъл"? Неправилно, Бабо Уйно. Думата има съвсем различен смисъл. Ако искаш да предаваш събитията точно, трябва да използваш точните думи. А не да го караме на досещаме. Не бил Пешо а Вуте, не бил Мерцедес с Москвич и не го бил купил а му го откраднали... С теб можем да си ги говорим всякакви, но на Роската това му е работа.

Напиши коментар:


Публикувай