1 739 6

20 сръбски терористи задържани в Черна гора

В страната се провеждат парламентарни избори

20 сръбски терористи задържани в Черна гора
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Властите в Черна гора арестуваха 20 души, за които се смята, че са подготвяли терористични атаки в деня на парламентарните избори в страната, съобщи Fox News.

Изборите в страната са през днешния ден. Според експерти те могат да определят дали Черна гора ще продължи към своя западен курс или отново ще се върне към Русия.

Арестуваните са били сърби. Според властите те са влезли в страната, с намерението да атакуват държавни институции с автоматично оръжие.

Вече има мнения, че те са оформили терористична организация. Има опасения за сблъсъци в Подгорица, след като бъдат обявени резултатите от изборите.

Премиерът Миоло Джуканович заяви, че ако спечели изборите, на „следващия парламентарен вот, страната му вече напълно ще е поела своя курс към европейските и евроатлантическтие ценности“.

Той оглавява Демократичната партия, която е известна със своите европейски настроения. Основната опозиция е Социалистическата партия. Тя е близа до Сърбия и настоява за линия, свързана с Русия. 

Черна Гора


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Основната опозиция
  Отговор
  1 19:49  16.10.16
  На снимката: побелял комунист-терорист с 40 години стаж и 130€ пенсия събрал всички сили да прескочи тротоара, но се спънал в бастуна при опит за бягство от заптиетата, обаче го фанали кат Левски...
 • СЦЕНАРИЯ Е СЪЩИЯ
  Отговор
  2 19:51  16.10.16
  ЧЕРНА ГОРА СЕ УПРВЛЯВА ОТ ЕДИН МАФИОТ И КОНТРАБАНДИСТ ДОСТАТЪЧНО УДОБЕН И ЗАВИСИМ ПО БГ. ТЕРТИП КОЙТО Е ОСТАВЕН ДА КОЛИ И БЕСИ НО ДА ВЛАЧИ СТРАНАТА НА ЗАПАД.НАРОДА Е КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ НО КОЙ ЛИ ГО ПИТА......
 • кроко
  Отговор
  3 22:39  16.10.16
  От както Сърбия си позволява да показва собствено мнение вместо готовност да свалят гащите без условия, случайно зачестиха всякакви поводи за оплюване на сърбите и атаки по държавата им, че вече и обвинения в тероризъм!
 • Kcaniba
  Отговор
  4 20:49  17.10.16
  Дядото на снимката е по зъл и въоръжен от "умеренната опозиция" в Сирия!!!)))))
 • Всико живо
  Отговор
  5 02:22  27.10.16
  що е срещу майката на гнусната демокрация е "терорист". А ако ъероризира останалата част от Света в нейн интерес е"бунтовник"
 • Косово
  Отговор
  6 02:32  27.10.16
  Там бяха Истински терористи(коляха и у иваха деца и же и християни), но США ги провъзгласи като АОК-армия за освобождение на Косово. Освобождение от своите съграждани православни християни. Браво и управляващите ни името на целият мескупосан Българаки народ се гордеят че сме членове на тази престъпна организация. nato

Напиши коментар:


Публикувай