17 Октомври, 2016 07:28 1 047 1

Запалиха предизборен щаб на републиканците в Северна Каролина

  • сащ-
  • президентски избори-
  • хилари клинтън-
  • доналд тръмп-
  • северна каролина-
  • пожар

Тръмп обвини за палежа привърженици на Клинтън

Предизборен щаб на Републиканската партия в Хилсбъро, Северна Каролина, горя тази нощ, предаде CNN. Причината е бутилка със запалителна течност, хвърлена през прозорец на сградата, съобщиха местните шерифи.

При пожара, който става 25 дни преди президентските избори зад Океана, е изгоряла мебелировка. Поражения има и по фасадата. Неизвестен засега извършител е изрисувал със спрей свастика на прилежаща сграда. Тя е придружена от текст: "Републиканци нацисти, напуснете града, че иначе зле ви се пише".

Координаторът на Републиканската партия в Северна Каролина заяви, че никой не е пострадал. Поради мерки за сигурност са разпратени предупреждения за повишаване на сигурността до всички политически офиси в щата.

Доналд Тръмп обвини привържениците на съперника си Хилари Клинтън за инцидента. Милиардерът обясни вандалския акт със страха на демократите, че той ще победи на президентските избори на 8 ноември.

"Животни, представляващи Хилари Клинтън и демократите в Северна Каролина, хвърлиха запалителни бомби в нашия офис в Ориндж каунти, защото ние побеждаваме", написа Тръмп в Туитър.

Щабът на Хилари Клинтън определи инцидента като недопустим. "Нападението срещу офиса на Републиканската партия в Ориндж каунти, Северна Каролина, е ужасно и неприемливо", написа в Туитър бившият държавен секратар на САЩ. "Демократите се радват, че никой от политическите им опоненти не е пострадал", допълва Клинтън.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Путин е виновен!!!
    Това е Руска Агресия!!!!