17 Октомври, 2016 12:01 1 440 1

Япония въведе лицево разпознаване за чужденци

  • япония-
  • лицево разпознаване-
  • мерки за сигурност

Действията са част от мерките около подготовката на Олимпиадата в Токио през 2020 г.

Япония въведе лицево разпознаване за чужденци - 1
Снимка: БТА/АР

Япония въведе автоматична система за лицево разпознаване за чужденци, които влизат в страната, съобщи правителстството в Токио, цитирано от ДПА. Действията са част от антитерористичните мерки около подготовката на Олимпиадата в японската столица през 2020 г.

Имиграционните власти в Страната на изгряващото слънце ще извършват проверки на 156 пристанища и летища. Изключение ще бъде правено само за деца под 16 години, дипломати и постоянно пребиваващи със специално разрешение, заяви служител на имиграционната служба.

Новата система за контрол ще сравнява лицата на чужденците с тези на заподозрени лица в тероризъм. Ако образите съвпаднат и бъде установено, че те са екстремисти, срещу тези хора ще бъдат предприети действия в рамките на закона.

Япония повиши значително антитерористичните мерки на собствена територия. В края на 2007 г. всички чужденци над 16 години, които влизат в страната, са длъжни да дадат отпечатъци и са снимани на имиграционните пропускателни пунктове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай джап

    0 0 Отговор
    Японците са едни от тези, които действат най-адекватно. Превенция още на входа, а не да ги търсят, гонят и харчат милиони, като германците. И най-вече няма мюслита няма проблем!
Новини по държави: