1 140 1

Япония въведе лицево разпознаване за чужденци

Действията са част от мерките около подготовката на Олимпиадата в Токио през 2020 г.

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Япония въведе автоматична система за лицево разпознаване за чужденци, които влизат в страната, съобщи правителстството в Токио, цитирано от ДПА. Действията са част от антитерористичните мерки около подготовката на Олимпиадата в японската столица през 2020 г.

Имиграционните власти в Страната на изгряващото слънце ще извършват проверки на 156 пристанища и летища. Изключение ще бъде правено само за деца под 16 години, дипломати и постоянно пребиваващи със специално разрешение, заяви служител на имиграционната служба.

Новата система за контрол ще сравнява лицата на чужденците с тези на заподозрени лица в тероризъм. Ако образите съвпаднат и бъде установено, че те са екстремисти, срещу тези хора ще бъдат предприети действия в рамките на закона.

Япония повиши значително антитерористичните мерки на собствена територия. В края на 2007 г. всички чужденци над 16 години, които влизат в страната, са длъжни да дадат отпечатъци и са снимани на имиграционните пропускателни пунктове.

Япония


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бай джап
    Отговор
    1 12:30  17.10.16
    Японците са едни от тези, които действат най-адекватно. Превенция още на входа, а не да ги търсят, гонят и харчат милиони, като германците. И най-вече няма мюслита няма проблем!

Напиши коментар:


Публикувай