2 743 5

"Ислямска държава" под обстрел (Снимки)

Последната битка в Ирак ще предопредели бъдещия облик на страната

"Ислямска държава" под обстрел (Снимки)
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Вторият по големина град в Ирак – Мосул е мишена на широкомащабна военна операция.

Мосул е главен административен център на богатата на петрол провинция Ниневия. Той попадна в ръцете на „Ислямска държава“ на 10 юни 2014 г. Лидерът на групировката Абу Бакр ал Багдади обяви създаването на халифата именно от голямата джамия в северноиракския град.

Днес към него напредват повече от 60 хиляди бойци от иракските правителствени сили и местни милиции, подкрепени от водената от САЩ коалиция.

 

 

 

 

 

 

 

Ирак


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 13:06  17.10.16
  Боже! Как може?! Та това е град с население над 1,5 мил. души! Ще настъпи хуманитарна катастрофа! Ще бъдат избити десетки хиляди невинни! А, по всяка вероятност виновните ще се измъкнат!:) Да го оставим на Руснаците!:) Тъкмо после спокойно може да ги обвиним че са избили всички! Най-вече жени, деца и всички, които не са оказали съпротива!:) Те без това други не могат да убият!:)
 • Доктора
  Отговор
  2 13:18  17.10.16
  Без косвени жертви няма да стане.
 • onq s konq
  Отговор
  3 13:58  17.10.16
  Много отдавна завоевателите по света наричат инвазията си в чужди територии и поробване на населението "освобождение",но ограничените хора са предостатъчно и безпроблемно приемат думите като значение според тълковния речник.А иначе в Сирия си важи правилото "кой каквото си "освободи" си е негово",и точно поради тази причина янки и ушанки се надпреварват във високоморалната дейност.А Турция също не стои със скръстени ръце и ако се замислим ...излиза че ЕРДОГАН Е СЪС НАЙ-ГОЛЕМИ ВЪЗМОЖНОСТИ за "освобождаване",защото 1/Има Русия за НОВ ПРИЯТЕЛ.2/Има САЩ за СТАР ПРИЯТЕЛ. Е при това положение няма да "освобождаваш" лииии?!...
 • Borja
  Отговор
  4 23:40  17.10.16
  Samo hoolywoodski kino te nqmat armq ni6to samo bez opitni m...li i tazi voyna nqmada svur6i ot 3 godini
 • Тодоров
  Отговор
  5 08:51  18.10.16
  Поне някой от военните да беше с Калашник, после по-лесно щяха да обвинят Русия за хилядите цивилни жертви. А на снимката с командващите военната операция има двама руски агенти, тези без мустаците.

Напиши коментар:


Публикувай