Last news in Fakti

17 Октомври, 2016 19:56 2 058 11

Десетки убити при въздушни удари в Алепо

  • алепо-
  • ислямска държава-
  • убити-
  • сирия-
  • русия-
  • бомбардировки-
  • въздушни удари

Сред загиналите има и деца

Десетки убити при въздушни удари в Алепо - 1
Снимки: БТА/ AP

Най-малко 36 души са загинали при въздушни удари в контролирани от бунтовниците зони на северната сирийска провинция Алепо, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Информацията идва на фона на започналата офанзива в иракския град Мосул срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Според Сирийската обсерватория за правата на човека сред загиналите има и деца. По-голямата част от убитите са били поразени при бомбардировка западно от град Алепо.

От Месния координационен комитет за Сирия (LCC Syria) обявиха, че въздушните удари са били извършени от руски самолети. LCC съобщава за 30 убити.

Източната част на Алепо стана обект на ожесточени боеве и удари през последните седмици. Градът е епицентър на сирийския конфликт, продължаващ няколко години. Над половин милион души са били убити от началото му, а милиони са напуснали домовете си.

Опозиционни активисти обвиниха Русия и сирийския режим за последната серия от въздушни удари.

Междувременно Би Би Си съобщи, че иракските сили напредват към Мосул и близките населени места, за да ги прочистят от присъствието на „Ислямска държава“. ООН изрази загриженост, че при операцията в капан ще попаднат много цивилни.

Иракските сили и кюрдските бунтовници установиха контрол над няколко села в първите часове на мащабната операция, но тепърва предстои развръзката.

Десетки убити при въздушни удари в Алепо


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    0 0 Отговор
    Пак Путин лош,че се избиват подрастващи терористи и че биват бомбардирани стотиците ,хиляди болници в които се лекуват брадатите главорези,щедро финансирани и въоръжени от САШ
  • 2 ****

    0 0 Отговор
    Из козяшката пропаганда:
    В резултат на руските бомбардировки в Алепо са загинали 36 души ислямисти, от тях 58 са деца. В резултат на американските бомбардировки в Мосул, 73 бременни мюсюлманки от изненада преждевременно родиха 147 здрави мюсюлманчета-всичките близначета+едни тризначките! Да живеят американските бомби!
  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    Последно бомбандировките западно от Алепо ли са били или в източната част на Алепо? Тая новина с поредната бомбандирана болница (явно са хиляди в източната част на града!), да не е пак като предишната, дето франсетата побликували на страницата си в туитър за ударена болница, ама нямало такава, та се наложило да си изтрия туита, щото още не се е сътрояла бомбандировката ;)?! А някой снимка на кой знае къде снимано дете, дето да пише че е от Алепо, няма ли да дадете?!
  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    в алепо ясно се вижда слабостта на асад и компанията.не могат да превземат и метър въпреки бомбандировките и огромното си превъзходство в хора и техника.оказа се че руснаците знаят от къде идва проблема ,но уви няма решение.това е пълната деморализация на сирииската армия и огромното превъзходство на бунтовниците по отношение на боеспособността.

    Коментиран от #5

  • 5 лицемерие

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Бунтовниците???????????? Така ли им викаш на главорезите...Да ти напомням ли,че точно Алепо беше обявен ОФИЦЯЛНО от ИД за столица на халифата?....абе като тролиш тук-поне се съобразявай с фактите.

    Коментиран от #9

  • 6 GEORGI TARABOV

    0 0 Отговор
    ВАЖНО ЗА ГЛАДНИТЕ ВЪШКИ НА СПИСЪК в АМЕРИКАНЦКА Фондация за все по-беднъ България
    " Според Сирийската обсерватория за правата на човека сред загиналите има и деца "- ---никой не обяснява на читателя ,че тази "обСЕРвАтория е в ЛАНДЪН- в 1 ЧАСТЕН АПАРТМЪНТ -там живее 1 беглец от СИРИЯ , който е мързелив ,и обича да лъже - точно такива им трябват на енгелизите ! Та тоя всезнайко от 3 000 км вижда какво става в Сирия , или някой по телефончето го открехва за хавата ! Той се казва " ОРЛОВО ОКО " - това му е псевдонима ,турен от МИ-6 - прогресивна организация за тайни убийства и шипионски далавери !
  • 7 МНОГО СТРАННО

    0 0 Отговор
    УФФФФФ ГАТ КРАВАРИТЕ РАЗЧЕКВАХА И ИЗТРЕБИХА ПОЛОВИН ИРАК И АФГАНИСТАН ЗА ЗВЕРСТВАТА НЯМАШЕ ТЪЙ ПОДРОБНИ НОВИНИ.ДОБРЕ ЧЕ ИМАШЕ СЪВЕСТНИ И ЧЕСТНИ ВОЙНИЧЕТА ДЕТ ПРОПУКАХА ИНФ.СТЕНА И ПОСЛЕ БАРАК О БАМА ГИ ЗАВРЯ В ГУАНТАНАМО ДА ИЗГНИЯТ ЩОТ ПОСРАМИЛИ КРАВАРСКИЯ ДЕМОН.
  • 8 Morgoth

    0 0 Отговор
    "Сирийската обсерватория за правата на човека" - коя от двете? Щото те подкрепят различни фракции.
    Проблема с войните е, че не се водят само на един фронт. Медиите и драмата в тях са едно от оръжията и особено когато не става дума за малка локална войничка, а са намесени големите сили пропагандата върви с пълна сила. Така че кой кого убива в Сирия е трудно да се каже - едно е само сигурното - избиват се яко.
  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "лицемерие":

    тва дето пишеш не е вярно.в алепо няма идил може да провериш дори руските медии за инфо.бунтовниците са тези дето вдигат бунт,сред тях има от умерената опозиция и от ал нусра клон на ал каида.така ги наричат всички включително и руските медии.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Е, Ал Нусра(сега името и е друго) нали са клон на Ал Кайда? Те не са ли обявени за терористи от САЩ, след 11.09.? Какво защитаваш в поста си?
  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Вече няма, преди имаше ив града и окло него! Които можаха да ги изтласкат от Алепо, можаха, останалите се обединиха и преименуваха - нали на американските ти работодатели точно това им е оправданието да не извършват удари - не можели да ги разграничат! Аре марш в Афганистан да тролиш - там шпо чукарите можеш да намериш някои на твоето ниво да ти се вържат на приказките!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания