1 570 5

Противоречиви разговори между Туск и Путин за Смоленск

Продължава разследването на катастрофата

Росен Стойчев

Силите за сигурност на Полша разполагат с разговор между Доналд Туск и Владимир Путин от деня на катастрофата край Смоленск. Това бе заявено от полския министър на отбраната Антони Мацаревич, цитиран от „Радио Полша“.

Самолетната катастрофа край Смоленск се случи на 10-ти април 2010 г., като в нея загина тогава действащият полски президент Лех Качински.

Според Мацаревич, руският президент представя версия на събитията, която не съответства на по-късните доклади от Руския разследващ авиационен комитет. Същото важи и за докладите на тогавашният полски вътрешен министър Йежи Милер.

В онзи период Туск беше премиер на Полша. Разговорът се е състоял няколко часа след катастрофата.

Според Мацаревич в разговора нямало и дума за сблъсък с дърво, а се е говорило, за това, че самолетът е можел да падне върху фабрика. Той подчертава, че информацията, предадена  в разговорите между Туск, Путин и Сергей Шойгу, противоречи на официалните заключения.

Полската управляваща партия ‚Право и справедливост“ вече обяви, че възобновява разследването по катастрофата. Очаква се скоро записите да бъдат направени обществено достояние. 

Полша


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай хой
  Отговор
  1 19:16  18.10.16
  Ехаааааа, та как разговор воден няколко часа след катастрофата ще съответства на на заключението от разследването? Те да не са екстрасенси че да знаят какво се е случило. Големи интриги.

  Коментиран от #2

 • кроко
  Отговор
  2 20:57  18.10.16

  До коментар #1 от "Бай хой":

  Aaaa, руснаците може и да не са екстрасенси, ама виж как западняците веднага разбраха че Путин е виновен за свалянето на малайзийския боинг над Украйна! Да се бяха сетили поляците тогава да питат великите западни експерти, веднага само по снимки щяха да хврлят боб и да им кажат кой е виновен и как е станало!

  Коментиран от #3

 • antimediator
  Отговор
  3 21:59  18.10.16

  До коментар #2 от "кроко":

  на всички е ясно ,че руските мекерета в Украйна го свалиха.Май само твоята кратуна не го разбра!

  Коментиран от #4

 • кроко
  Отговор
  4 23:17  18.10.16

  До коментар #3 от "antimediator":

  "Всички" предполагам че са един тясен кръг от подобни на теб същества и като си живеете в този затворен кръг, няма как нещо да се промени с жалкия ви живот. И все пак не си толкова ограничен за да не си даваш сметка, че всичко това е политическа игра - помизерствай още някоя и друга година и ако си жив, ще си пишем пак когато Путин, Туск, Качински и всякаквите експерти и политици седнат на една маса да полеят като приятели официален доклад, хвърлящ вината върху тия, които узорпираха властта в Украйна, без да им пука кой какво дрънкал преди време!
 • Театрал
  Отговор
  5 04:28  19.10.16
  За какво ли могат да си говорят двама чифути,освен за пари и власт.

Напиши коментар:


Публикувай