Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 08:57 1 412 2

България върнала още двама опозиционери на Турция

  • българия-
  • опозиционери-
  • турция

Информацията е на бившия турски вътрешен министър

Двама души, свързани със скандалния интернет профил  „Фуат Авни”, са избягали в България.

Чрез профила в Twitter, в Турция излязоха разкрития за корупция на високо ниво в Турция. Неговите членове, избягали у нас, в последствие са били върнати в Турция. Информацията е на бившия турски вътрешен министър Ефкан Ала, цитиран от „Гюмхюриет“.

Според управляващите в Турция, зад профила се крият група от хора, занимаващи се с подслушване на официалните лица в страната. През 2014 г. излязоха разкрития, които уличиха голяма част от управляващите в страната, в участие в корупционни схеми.

Няколко дни след опита за преврат в Турция, беше арестуван и с Акиф Кочийт, който е считан за лидер на групата. Той е оглавявал финансовото разузнаване в правителството.

Все още няма подробности за предадените от българските власти. Не се знае и как са били заловени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рес еоод

    0 0 Отговор
    е нали сме санджак
  • 2 Алекс

    0 0 Отговор
    Ам Гюленистите от Шумен кой ще ги хване и предаде на Турция
Новини по държави: