19 Октомври, 2016 11:11 1 190 6

Украйна мисли за своя база на Луната

  • украйна-
  • база-
  • луна
Украйна мисли за своя база на Луната - 1

Украйна мисли да създаде своя база на Луната. Това разкри директорът на авиоконструктурното бюро „Южное“ Александър Дехтярев, цитиран от местни медии.

Той посочи, че успешният старт на американската ракета Антарес е доказателство за украинската наука. Александър Дехтярев не пропусна на припомни, че в създаването на ракетата са участвали украински учени.

Аз смятам, че човечеството трябва да стъпи на Луната и да се научи да живее и да усвоява планетите от Слънчевата система.

Украйна влиза в топ 5 на страните, които притежават специални технологии за усвояването на космоса и страната има необходимите технологии, така и качество на образованието. Единствено липсата на финансиране е пречка пред развитието на космическата индустрия в страната, посочи Александър Дехтярев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Каквото и да направят, макетата са първи там.
    Александър Македонски (Който е македонец видите ли) си е развявал коня на луната преди около няколко века.
  • 2 лунатик

    1 0 Отговор
    Веднага почвам да им продавам на осраинците парцели на Луната! Само от към тъмната страна са по-скъпички, а и няма голямо предлагане, че руснаците преди години се нанесоха там!
    Но в момента имам големи парцели, в регулация, с ток, вода и електричество и страхотна гледка към земята. Квартала е много тих и спокоен и парцелите са особенно подходящи за психиатрично заведение за всякакви болни украински мозъци!
  • 3 а стига бе

    0 0 Отговор
    Тия вярно се оказаха ЛУНАТИЦИ..ххааааххахаааааааааааааааааа
  • 4 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    АБЕ ДНЕС 1 АПРИЛ ЛИ Е И ЛИ МАЙТАПИ СИ ПРАВИТЕ С НАС А? УКРАИНЦИТЕ СА УМРЕЛИ ОТ ГЛАД ЖИВЕЯТ ЗА ЕДНО ПАРЧЕ ХЛЯБ НА ЛУНАТА ЩЕЛИ ДА ХОДЯТ ! ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЛИ ЩЕ ГИ КАРАТ !!!
  • 5 Той

    1 0 Отговор
    Те ако ви разберат македонците!
  • 6 Kcaniba

    1 0 Отговор
    Луно, ти земьо Македонска!!!!
    Сега руските макета влизат в един глобален конфликт относно Лунатааа!!!!))))
Новини по държави: