1 666 2

Търси се жив или мъртъв

Властите в индонезийската столица Джакарта плащат по $1,5 за всеки убит плъх

Анатоли Стайков

Властите в индонезийската столица Джакарта стартираха нестандартна инициатива, която има за цел да намали нашествието на плъхове в града, предаде ДПА. Кметството на мегаполиса ще плаща на хората по долар и половина за всеки убит плъх.

Джакарта е сред най-пренаселените и замърсени градове в света. В последните години мегаполисът беше атакуван от милиони гризачи, които се чувстват повече от добре в индонезийската столица.

Новата инициатива е на «Движението за унищожаване на плъховете". Те възнамеряват драстично да намалят броя на гризачите в 10-милионния град. Движението препоръчва на бъдещите ловци да не използват огнестрелно оръжие, защото могат да уцелят невинни граждани.

Подобна инициатива се провали преди години във виетнамската столица Ханой. Убийците на плъхове трябваше да покажат като доказателство опашката на мътвия гризач, за да получат парите си. Впоследствие се оказало, че ловците много често режели опашката на плъховете, след което ги пускали на свобода.

Индонезия


Още по темата

 • Индонезия започва лов на терористи

  Индонезия започва лов на терористи

  Властите в Индонезия започнаха да издирват терористични клетки, за които се смятат, че стоят зад вчерашното терористично нападение в страната през ...
  15.01.2016
  910
  2
 • Плъх спаси бебето си от змия

  Плъх спаси бебето си от змия

  Майчинският инстикт е силно развит в природата. Видеото показва как плъх спаси бебето си от змия. Колко е силен майчинския вижте в следващото ...
  6.07.2016
  12 526
  5
 • Огромен плъх изплаши шведка

  Огромен плъх изплаши шведка

  55-годишна жена от Швеция бе изплашена от неканен гост – огромен плъх, пропълзял през тръбите на тоалетната, съобщи ...
  19.01.2016
  5 568
  16

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Смях
  Отговор
  1 15:03  19.10.16
  За 240-те в парламента ще взема 360 долара!
 • булгаром
  Отговор
  2 16:17  19.10.16
  ма не всички имат опашки.......

Напиши коментар:


Публикувай