2 541 3

Мигранти съдят Германия

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Повече от 17 000 лица, потърсили убежище в Германия през 2016 г., са завели дело срещу правителството на Федералната република, съобщава Süddeutsche Zeitung. В 90 процента от случаите съдията се е произнесъл в полза на чужденците въз основа на Женевската конвенция за статута на бежанците.

Причината за такъв голям брой искове е отказът на Германия да предостави на мигрантите пълен статут на бежанец. Вместо това, те получават само ограничена субсидия от Федералната служба по миграция и бежанци.

Този статут предполага двугодишна забрана на събиране на семейството и гарантира само част от помощта, която включва по принцип германското законодателство.

Според публикацията повече от 15 000 от ищците са били сирийски работници.

През 2015 г. в Германия пристигнаха повече от 1.1 милиона имигранти. Те идват предимно от страните в Северна Африка и Близкия изток.

 

Германия


Още по темата

 • Национален протест срещу бежанците

  Национален протест срещу бежанците

  София, Варна и Ямбол ще бъдат сцена на протести срещу бежанците тази вечер. Поводът са недостатъчните, според организаторите, мерки на властите ...
  21.10.2016
  1 266
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • изгонете ги
  Отговор
  1 19:37  19.10.16
  Нагли и безцеремонни! А германците как си го начукаха не е истина просто - глупаци! Лошото е че покрай тяхната простотия и на нас почват да ни го наместват
 • кроко
  Отговор
  2 19:55  19.10.16
  100% онея мекотели от ГХК ги съветват как да клатят народа и държавата. Щото нито един ден не са работили нещо да знаят как се изкарват парите, а само смучат на готово, та за това не могат и друго да направят, освен да посъветват други навлеци и пиявици как да смучат по-ефективно. Дано един ден всички си го получат с "лихвите"!
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  3 20:35  19.10.16
  ЩЕ НИ ФГО НАМЕСТИ Б. БОРИСОВ С НЕГОВИЯТ ДЪЛЪК ЕЗИК ДА ЛИЖЕ МЕРКЕЛСКИЯ ГОЛЯМ Г.З И ЕРДОГАНОВСКАТА РЕЗАНА КАРАБИНА .ТОВА Е НАШИЯТ ВОДАЧ УТРЕ ПАК ГЛАСУВАИТЕ ЗА ПОДЛОГАТА БОРИСОВ.

Напиши коментар:


Публикувай