20 Октомври, 2016 10:42, обновена 20 Октомври, 2016 11:59 17 110 19

Екзекутираха принц в Саудитска Арабия

  • екзекуция-
  • принц-
  • саудитска арабия

Турки бин Сауд ал Кабир е застрелял свой приятел преди три години

Екзекутираха принц в Саудитска Арабия - 1
Снимка: БТА/АР

В Саудитска Арабия е била изпълнена смъртната присъда на принц Турки бин Сауд ал Кабир, предаде телевизионният канал „Ал Арабия“.

Преди три години принцът застрелял свой приятел в столицата Рияд заради спор за пари. Семейството на загиналия Адел ал Мохаимид отказало да бъде овъзмездено с пари и настоявало за смъртна присъда.

Тя е изпълнена след санкция на крал Абдула бин Абдул Азиз ал Сауд. Преди това Апелационният и Върховният съд на Саудитска Арабия са потвърдили смъртната присъда. Това е първото смъртна присъда за кралска особа.

Саудитското вътрешно министерство е отказало да съобщи как е изпълнена смъртната присъда, но обикновено е чрез обезглавяване.

В Саудитска Арабия, по законите на шариата (ислямския закон, който урежда всички аспекти на живота и обществото), смъртна присъда се издава за убийство, контрабанда на наркотици, въоръжен грабеж, изнасилване и богохулство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Смъртното наказание в последният абзац от статията, трябва да се приложи и в БЪЛГАРИЯ. Демокрацията не ни данесе нищо добро.

    Коментиран от #8, #9

  • 2 бббббб

    0 1 Отговор
    Все едно тук да екзекутират Боко и антураж за престъпления против нацията и предателство към държавата .Само мечтииии....

    Коментиран от #3

  • 3 555

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Момченце, да ти напомня ли че си българче, преди две поколения си ходил с потури а преди четири си бил под турско робство, ако не е бай ви Бойко да ви чисти л..ната !??? знаеш ли какъв е материала в тази доржава ? веждаш ли какво ходи по улиците

    Коментиран от #5, #6, #11

  • 4 681

    0 0 Отговор
    Никога не съм си мислел, че ще го кажа по повод арабески, но ЕВАЛА!!
  • 5 бббббб

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "555":

    По голям крадец и национален предател и престъпник от Боко тиквата и ГРОБ няма.Всички политици барабар с него са за разстрел.
  • 6 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "555":

    Да, виждаме, явно има много такива като теб! Като издигнаха леля цецка за президент, ревеше че повече няма да гласуваш за ГОРБ, ама помниш по-малко и от човекоподобна маймуна и само 2-3 седмици след това го защитаваш. Бото тиквата не чисти л..на, с мутренския си манталитет на управление и цялата пасмина некадърници и крадци около него, той гони хората от България.
  • 7 Картър

    2 1 Отговор
    Малко е една смъртна присъда за Тиквата, малко е! Този пороби народа ни на турците заради пари.
  • 8 Татяна

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Да неби да имаме демокрация?
  • 9 antimediator

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    като не ти харесва тук, уривай се при твоя приятел Путин и не ни губи времето!

    Коментиран от #10

  • 10 антиГРОБаджия

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "antimediator":

    От къв зор? Предпочитам да променя това, което не ми харесва тук и виновниците да понесат наказателна отговорност, от колкото да се махам. Вие, гербаджии така и не схванахте че сте не повече от 20% от българите,барабар с циганите, турците и всички други чиито гласове купувате. И така и не схванахте че не е задъчжително да си путиноид ако не харесваш американската политика'
  • 11 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "555":

    "ако не е бай ви Бойко да ви чисти л..ната !??? знаеш ли какъв е материала в тази доржава ? веждаш ли какво ходи по улиците" .... Тая простотия откъде ти излезе? От изхода ли? Във всеки адом има специализирано място за изхождане на такива мъдрости. Ориентирай се по миризмата. ;)
    Не, че не си прав във втората част на написаното, просто тотално ти е сбъркан увода.

    Коментиран от #12

  • 12 555

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Виж сега какво ще ти кажа, гостенче, Бойко Борисов е селянин, серт, не понася чуждо мнение ако то е в разрез с неговото и е абсолютно авторитарна личност. Обаче той е ЕДИНСТВЕНИЯТ политик който прави нещо в тази държава, ЕДИНСТВЕНИЯТ, и при това положение да годвориш СРЕЩУ ЕДИНСТВЕНИЯТ които прави нещо е много долно нещо

    Коментиран от #15

  • 13 Рамбо

    1 1 Отговор
    До Бойковите екзекутори !
    Много ви се иска , ама няма да стане , Бойко ще си живее и ще си управлява така че нека ви се сцепят задниците от яд ама така ще е !!! Ха сега бегом на Позитано 20 да си получите паричките за цръцканията във форумите ! Че много продуктивни сте бе сто хиляди врабчета не могат така като вас да оцвъкат пейзажа !!!

    Коментиран от #16

  • 14 Kcaniba

    1 0 Отговор
    то с тези хареми, принцовете са 100-тина!!
    уха ги е ухапала, че деократично са го тепали по законите на шириата))))
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Рамбо":

    Бат Рамбо, петиците и Оня с коня...интересно ми е, когато един ден вожда се гътне (а това ще стане със сигурност някой ден), дали ще ни направите услугата, да го последвате. И без това вашият живот и съществуване са тотално зависими от него! ...или вярвате, че е Бог, безсмъртен или ще възкръсне?
    Няма значение всъщност. Не ме интересува!...
    Sorry, за offtopik-а. Каква е темата, къде пак отидохме? Българска работа! Изборите ще покажат...или може би не. :) Лека нощ!
  • 17 Тодор

    1 0 Отговор
    В България,която изповядва европейските ценности,за убийство,издават условна присъда!Е,за това,християнството ще загине и ще остане исляма!
  • 18 ММИ

    1 0 Отговор
    ЗАБРАВЯТЕ,ЧЕ ИВАН КОСТОВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА КАТО НИКОЙ ДРУГ.СРЕЩУ НЕГО ДА ВЪРВЯТ НЯМА ДА ГО СТИГНАТ ДНЕШНИТЕ ПОЛИТИЦИ!!!!!!!

    Коментиран от #19

  • 19 Капота

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "ММИ":

    Той е ром и хората не виждат смисъл да му търсят отговорност, не че не трябва де, ама нали сме свикнали .........