20 Октомври, 2016 11:37 2 039 28

Сърбия: Няма да се поддадем на натиска от ЕС за санкции срещу Русия

  • сърбия-
  • ивица дачич-
  • ес-
  • русия
Сърбия: Няма да се поддадем на натиска от ЕС за санкции срещу Русия - 1
Снимка: АП/БТА

Сърбия обяви, че няма да се поддаде на натиска от ЕС да наложи санкции срещу Русия заради незаконната анексия на Крим и намесата й в Донбас.

Това заяви сръбският външен министър Ивица Дачич. Той определи действията на Общността като „абсолютно неприемливи“.

Сръбският външен министър Ивица Дачич каза в изявление, че "натискът върху Сърбия, дипломатично казано, да приведе своята външна политика с тази на ЕС ... и да наложи санкции срещу Русия, е абсолютно неприемлив."

Върховният представител за външната политика на ЕС Федерика Могерини представи в понеделник общ доклад за външната политика и политиката на сигурност на 28-членния Съюз, каза, че Брюксел "ще продължи да иска от Сърбия постепенно да приведе вънпната си политика съответствие с политиката на ЕС за общата външна политика и сигурност."

Макар и да е започнала преговори за присъединяване към ЕС, Сърбия остава най-близкият съюзник на Москва на Балканите и отказа да се присъедини към наложени от Брюксел санкции срещу Русия заради кризата в Украйна.

"Сърбия иска да се присъедини към ЕС, но никога няма да направи нищо против нейните национални интереси ... Ние искаме добри отношения с всички, но ние не трябва да работим срещу нашия собствен интерес“, посочи Ивица Дачичо.

Той индиректно потвърди публикации в местните медии, че Сърбия също се присъединява към Русия в изпращането на хуманитарна помощ за Сирия, казвайки "ние ще изпрати помощ на Сирия, ако някой друг го предлага, това е добре."

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    1 1 Отговор
    Браво на сърбите,не са продажници,като тукашните човекоподобни
  • 2 бГААА

    1 1 Отговор
    БРАВО, ИМАТ ДОСТОЙНСТВО, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШИТЕ ДУПЕДАВЦИ
  • 3 Диди

    1 0 Отговор
    Щом Сърбия удобрява агресията на Русия във Украйна,да си остане извън ЕС.Ако утре Русия нападне някоя от балтийските държави то Сърбия и в това ще ги удобри.Всяка държава трябва да си защитава интересите,но не по този начин.

    Коментиран от #4

  • 4 релито е такова

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Дидко,ако имаше поне едно доказателство за "агресията" на руснаците в Украйна досега да бяха подали хиляди искове в международните институции и в меж.съд.Но се оказва че за Крим,Русия не е нарушила нито една точка на меж.право,а за Боинга пък роднините на загиналите НЕ съдят Русия-а са подали иск срещу Украйна...Та запитай се ЗАЩО??? Това че някой си играе със жертвите и си прави пиар,не означава че говори истината...
  • 5 Диди

    1 0 Отговор
    Спрямо сваления самолет е известно че е свален от сепаратистите.Украйна трябваше да затвори въздушното си пространство,в това са виновни.Имаше ,,писани откъси,,от страна на сепаратистите с руснаци където казват че са свалили самолет.И много бързо премахнаха всичко писано.

    Коментиран от #9

  • 6 Диди

    1 0 Отговор
    Разбира се че има руски войски във Източна Украйна.Какво правят в чужда държава?

    Коментиран от #7, #8, #20

  • 7 релито е такова

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Диди-доказателства момиче--доказателства...или както се казва-черно на бяло.Досега НИКОЙ не е предоставил такива доказателства.Всичко е догатки и предположения.Ами и аз предполагам,че Обама лично е стрелял в Рейгън...-разбира се че е така..--
  • 8 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Всеки здравомислещ знае че руската реакция е ответна на евроатлантическите действия. Т.е. ако западняците нямаха разни задни мисли за Крим и Украйна, нямаше да се стигне до тук. И парите са преди всичко, а Украйна е просто една точка в преговорите. Дори любимата ви леля цецка каза в студиото на БТВ пред Антон Хикемян, че санкциите срещу Русия трябва да паднат и да искаме компенсации от ЕС за загубите.

    Тия писани откъси в някой форум ли ги чете?! Да не са като френските съобщение за бомбандирани болници в Алепо още преди да са се състояли бомбандировките! А руските войски в източната част на бивша Украйна правят същото, което правят и американските войски в другите държави.
  • 9 релито е такова

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Само се оказа,че точно тези записи са правени ден преди да се свали самолета....-даже разследващите от Холандия отхвърлиха записите като фейк,и не ги признават за доказателство.
  • 10 Диди

    1 0 Отговор
    Саталитни снимки доказаха,хора които са били там,доказаха.А ти как мислиш защо Путин беше във Берлин?Ти правиш се на наивник или можеби си.Нямам желание да коментирам неща които са доказани,банйлно ми е.

    Коментиран от #11, #12, #13, #14, #17

  • 11 релито е такова

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Кои сателитни снимка бе..(почваш да ме дразниш със своята неосведоменост)...Кой представи сат.снимки на мястото и времето на свалянето на Боинга---------еми ще ти помогна....САЩ отказаха да представят,Великобритания отказа.....И ЕДИНСТВЕНО Русия представи сат.снимки на които се вижда че украинска система БУК е стреляла по Боинга---------ЕТО това са доказателства.....И защо САЩ отказва???...Ето ти и видеото-----това че у нас се мълчи и не се обнародват такива неща-а само западната точка зрение-не означава че тези неща не се случват..........гледай хубаво--------https://youtu.be/4bNPInuSqfs
  • 12 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Ами ти кажи защо беше Путин в Берлин. Поне веднъж ни удостои с великите си прозрения!
  • 13 даммм

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Защо Путин бил в Берлин-еми за пореден път наби канчетата на либералните извратеняци-убийците на европейската цивилизация....за това беше там-сега схвана ли Дидо?
  • 14 СиС

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Момиче,когато искаш да водиш дискусия с някой,трябва да имаш поне елементарни познания за темата.Да боравиш със факти и доказателства,а и най-вече да можеш логически да свързваш събитията с фактите.Иначе наистина става смехория и не те приемат на сериозно.Посещението на Путин в Берлин няма нищо общо с Боинга.Просто със свикването на "норманската четворка" Путин още веднъж доказа че Украйна не спазва Минските Съглашения.А те са да има автономия на Донбас-да има месни избори-размяна на военнопленни-промяна на конституцията на Украина и т.н.....Съвет-чети предварително,когато искаш да се изказваш.
  • 15 ТИКВОЧА

    0 1 Отговор
    ДА НЕ СА ЛИЗАЧИ КАТО НАЩО ПИЛА ШАРЕНО. СЪРБИТЕ СА НАЦИОНАЛИСТИ КОЙТО НЕ ГИ ПОЗНАВА МНОГО БЪРКА ЗАТОВА КАЗВАТ ЧЕ НИТО ИМ ТРЯБВА ЕС НИТО НАТО И СА ПРАВИ ЖИВЕЯТ СИ ЖИВОТА И КАФАНИТЕ ИМ ПЪЛНИ А НИЕ ИЗПЪЛНЯВАМЕ РЕШЕНИЯ ТУ ОТ МЕРКЕЛ ТУ ОТ БАРОЗО . НЯМАМ ДУМИ ЗА НАШИТЕ ПРЕДАТЕЛИ.
  • 16 Диди

    1 0 Отговор
    До ,,сис,,Не пиши за Източната част на Украйна че там искат да имат друг статут,не пиши че уж няма руско войски там и най вече защо Путин е бил в Берлин.Запозната съм с тези неща,нямам нужда от твоето поучаване.Живея сред тях,от известно време.Във Украйна няма как да има избори,преди Путин да е изтеглил войските си от там.За това беше Путин във Берлин,чети подолу на кого и как съм отговорила.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ИЗПЛЮЙ САЩ БЛИЗАЛКАТА

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    АМИ ТО И В СЪРБИЯ ВЛЕЗНАХА РУСКИ ВОЙСКИ ЗА ДА СПРАТ АГРЕСИЯТА НА НАТО И Я СПРЯХА.СЛЕД ТОВА СЕ ОТТГЛИХА.ТИ БЕШЕ ЛИ ТАМ ИЛИ ПОНЕ ЧУ ЛИ ОТ КОМШИИТЕ КАК НАТОВЦИТЕ ЦЕЛЕХА ЕДИНСТЕНО ГРАЖДАНСКИ И КОМУНАЛНИ ЦЕЛИ А....???????
  • 19 jambazina

    0 0 Отговор
    Нахални сърби, праат си квото си искат, ааа, искат цветнокожа революция май
  • 20 999

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Като изключим задоволителният ти правопис /банално се пише без Й/ но сравнително по добър от този на Деси –Стоян си почти толкова умна колкото него. Защо първо не си отговориш какво правят Американски войници по целият свят. Та те имат повече войска по света отколкото в собствената си държава. Всеки разумен индивид би си направил заключението защо ли? Но ти и такива като Катъра,Деса и подобни надали. Защо не търсите доказателства за химическото оръжие на Садам? Което всъщност беше претекст за грозната намеса във вътрешните работи на тази държава а изобщо не бе намерено такова. Същото е валидно за Либия,Афганистан , от където идват и повечето емигранти в Европа.

    Коментиран от #21

  • 21 Azzzzzzz

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "999":

    Човече,

    Много е смешно, когато някой прави забележка относно правопис, а в същото време неговия собствен е (меко казано) слаб.

    1. Преди "но" и "а" се слага запетая
    2. Имаме имигранти в Европа, а емигранти от Близкия Изток и Африка

    Капиш?

    Коментиран от #23

  • 22 Диди

    0 0 Отговор
    Правиш му забележка,може да се засегне,настроението да си загуби,а дори и сън да не го хване.
  • 23 999

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Azzzzzzz":

    До адвокат Аzzzz за имигрант и емигрант имаш право фонетична грешка, а не правописна , но за запетаята съжалявам след скобата има премахнат текст и самата запетая. А ти като тъниш толкова нещата къде ти е точката в края на изречението след Африка и точка едно??????? Мисля ,че това е смешно.

    Коментиран от #25

  • 24 гост

    0 0 Отговор
    Тия са толкова долна измет , че световните идеолози са искали да ги премахнат от света .
  • 25 Azzzzzzz

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "999":

    Трябва да си лягам, че утре рано трябва да ставам за работа, но на бързо... Твоята грешка не е фонетична - тя е смислова. Имам предвид, че ако не те бях поправил вероятно щеше да си вярваш, че пишеш правилно. Второ, когато изброяваш с подточки, не е задължително да слагаш препинателен знак накрая. Трето, не съм адвокат на никой в тази статия - дразни ме когато някой неграмотен се прави на мъдър и поправя друг негамотник...

    Коментиран от #26

  • 26 999

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Azzzzzzz":

    Лягай си ,че започна да си измисляш правила.По принцип не претендирам ,че съм корифей на правописа маже да съм допуснал смислова и ли фонетична грешка но в случая не и правописна,а това което си мисля е ,че няма смисъл да споря с дървени философи. Дай боже повече неграмотници като мен.

    Коментиран от #27

  • 27 Azzzzzzz

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "999":

    Приключвам спора. Просто сам си прочети последния коментар и си го анализирай... Дано има по-малко такива като теб!
  • 28 Киро

    0 0 Отговор
    Бедна и глупава Сърбия - нито ЕС ще види, нито от руснаците нещо ще получи, щото и тя обедня!

    Ей на тва му се вика от два стола да седнеш на ... !
Новини по държави: