1 087 3

Закарпатие ще води самостоятелна икономическа политиката

Стефанаки Йоанис

Областта Закарпатие в Украйна ще води самостоятелна икономическа политика с чужди държави и техните региони.

Това реши местният областен съвет. На проведения през 1991 г. референдум 78% от гласуващите подкрепиха създаването на самоуправляема територия.

В приетия указ се посочва, че местните власти трябва да предприемат стъпки за изпълнението на програмата за сътрудничество с Германия в областите на водното стопанство, екологията, инвестициите, транспорта и инфраструктурата.

Председателят на областния съвет Михаил Ривис дори допусна възможността за отделянето на Закарпатието от Украйна, ако правителството в Киев не отпусне повече средства за развитие на региона.  

През последните месеци след анексията на Крим от Русия и продължаващата криза в Донбас украинското правителство изпитва трудности при финансирането на национални и регионални програми за развитие.  

Украйна


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ФАКТ
  Отговор
  1 14:05  20.10.16
  Леко полеко почват да чувстват "демократичният просперитет".....Украйна почва тотално да се разпада.Ивано-Франковска област също иска отделяне-още преди година.Ама у нас такова инфо МНОГО трудно да прескочи през желязната завеса на "свободните ни медии"....
 • 2 14:11  20.10.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Kcaniba
  Отговор
  3 21:12  20.10.16
  Усраина е искуствена държава!!! Без матушката, срещо която се надъхва елитът на усраина, тя е 0!!! Зиро! Няма да я има в тези граници, защото те са определени от СССР,който го няма вече!!! С незаконното сваляне на правителството си, мегданските майдановци са преключили с 25 годишният период на Усраина.

Напиши коментар:


Публикувай