20 Октомври, 2016 17:22 1 168 3

Борисов: България спазва Маастрихтските критерии

  • бойко борисов-
  • маастрихт-
  • среща-
  • европейска народна партия

България е една от малкото държави в Европа, които спазват маастрихтските критерии – под 3% бюджетен дефицит, под 60% външен дълг, заяви премиерът Бойко Борисо преди срещата на лидерите от Европейската народна партия, която се провежда в Маастрихт.

След многото спорове и дебати най-накрая мисля, че в Европа стъпихме на правилните решения – да се затворят външните граници, всичко да става през официалните КПП-та, да се работи за удължаване на споразумението с Турция, стартирането на Европейската агенция за гранична и брегова охрана, което стана в България, каза още Борисов.

В момента ние сме изключително надеждна външна граница. Средствата, които получихме от ЕС последните седмици за охрана на границите, са много малко в сравнение с това, което досега сме похарчили за техника и предпазни съоръжения, затова ние повече гледаме на тях като на морална подкрепа към България, обобщи българският премиер.

Форумът в Маастрихт предшества заседанието на Европейския съвет, което ще започне по-късно в Брюксел. Основните теми на форума са миграцията, търговските въпроси, както и евентуалните нови санкции на ЕС спрямо Русия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    0 0 Отговор
    Аз пък ще спазвам Маанафсрихтските критерии! И като ги споменах, абе, къде е коня?
  • 2 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    СПРЕ СЕ БЕ ЛИЗАЧ НА АМЕРИКАНСКИ Г.ЗОВЕ.
  • 3 Феодална провинция Монтана!!

    0 0 Отговор
    ГЕРБ Монтана могат да вземат кадри от Новото Летище на Пекин, изключителна архитектура и да напишат, че това е летището в с. ЕРДЕН, НА 5КМ ОТ Монтана, тое на Гербер, там Учиха да лети Краси Велчев, а заедно бяха на гости с Цв Цветанов, на печени агнета!!!
Новини по държави: