1 964 1

Екстрадицията на „Ел Чапо“ на американска земя все по-близо

Не сме загубили, заявиха адвокатите на наркобарона

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Мексикански съдия не удовлетвори желанието на Хоакин Гусман да остане на местна земя и да избегне екстрадиция в САЩ, съобщи „Бизнес инсайдър“.

Адвокатите на могъщия наркобарон отново се противопоставиха на решението „Ел Чапо“ да бъде екстрадиран, но без успех. Те обявиха, че ще отнесат въпроса до най-висшата съдебна инстанция.

На американска земя лидерът на наркокартела „Синалоа“ е изправен пред редица обвинения, сред които за убийство, пране на пари и наркотрафик.

„Не сме загубили“, заяви един от неговите адвокати. Те ще обжалват пред Върховния съд, а ако не спечелят и там, ще се обърнат към Междуамериканската комисия по правата на човека.

Юристите на Гусман добавиха, че той живее при тежки условия в затвора, където е изолиран от другите, а освен това е под постоянно видеонаблюдение.

Припомняме, че през месец юли миналата година „Ел Чапо“ избяга за втори път от затвор с максимално ниво на сигурност в Мексико. През януари бе заловен от властите.

Картелът „Синалоа”, чийто лидер е Гусман, е смятан за най-могъщия в страната, като е отговорен за близо 25% от наркотиците, пренесени в САЩ през Мексико.

Мексико


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Huter Arjentino
    Отговор
    1 14:26  21.10.16
    Какво? Отговорен бил само за 25 процента...Моля Ви оставете човечеца на мира!

Напиши коментар:


Публикувай