Last news in Fakti

21 Октомври, 2016 07:31 2 564 1

Екстрадицията на „Ел Чапо“ на американска земя все по-близо

  • ел чапо-
  • мексико-
  • сащ-
  • екстрадиция-
  • наркобарон-
  • съд-
  • адвокати

Не сме загубили, заявиха адвокатите на наркобарона

Екстрадицията на „Ел Чапо“ на американска земя все по-близо - 1
Снимка: БТА/ AP

Мексикански съдия не удовлетвори желанието на Хоакин Гусман да остане на местна земя и да избегне екстрадиция в САЩ, съобщи „Бизнес инсайдър“.

Адвокатите на могъщия наркобарон отново се противопоставиха на решението „Ел Чапо“ да бъде екстрадиран, но без успех. Те обявиха, че ще отнесат въпроса до най-висшата съдебна инстанция.

На американска земя лидерът на наркокартела „Синалоа“ е изправен пред редица обвинения, сред които за убийство, пране на пари и наркотрафик.

„Не сме загубили“, заяви един от неговите адвокати. Те ще обжалват пред Върховния съд, а ако не спечелят и там, ще се обърнат към Междуамериканската комисия по правата на човека.

Юристите на Гусман добавиха, че той живее при тежки условия в затвора, където е изолиран от другите, а освен това е под постоянно видеонаблюдение.

Припомняме, че през месец юли миналата година „Ел Чапо“ избяга за втори път от затвор с максимално ниво на сигурност в Мексико. През януари бе заловен от властите.

Картелът „Синалоа”, чийто лидер е Гусман, е смятан за най-могъщия в страната, като е отговорен за близо 25% от наркотиците, пренесени в САЩ през Мексико.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Huter Arjentino

    0 0 Отговор
    Какво? Отговорен бил само за 25 процента...Моля Ви оставете човечеца на мира!
Новини по държави: