21 Октомври, 2016 13:08 1 908 10

Чехия създаде звено за борба с руската пропаганда

  • чехия-
  • русия-
  • пропаганда

Неговата основна мисия е разсейване на дезинформацията в публичното пространство

Прага създаде специално звено за борба с руската пропаганда. Новината съобщи вътрешният министър Милан Хованец, цитиран от чешкото национално радио. 

Отделът със специално предназначение стартира с 20 души персонал. Неговата основна мисия е разсейване на дезинформацията в публичното пространство. Звеното ще обучава държавни служители как да подхождат към дезинформацията. "Искаме да влезем във всеки смартфон", обяви министър Хованец на конференция в Прага.

През септември чешката служба за контраразузнаване обяви, че Москва води информационна война срещу Прага. Според чехите Москва изгражда мрежа от агенти, които могат да бъдат използвани за дестабилизиране на страната.

Данните от социологическа анкета показват, че една четвърт от чехите вярват на прочетеното в "алтернативни" новинарски уебсайтове. 

Мнозина от водещите политици в страната, включително президентът Милош Земан, твърдят, че няма руски войски в Източна Украйна и Крим. Te се обявяват и против санкциите на ЕС срещу Москва. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 1 Отговор
    Путин е виновен че съм болен от шизофрения!

    Коментиран от #3

  • 2 Ген Заимов

    0 0 Отговор
    Крайно време е ив България да се приеме отново ЗЗД !
  • 3 Руски резидент

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Киро,
    Веднага да си прочетеш инструкциите и да почнеш да пишеш по-смислени постове. Трябва да обясниш подробно, че това са долни инсинуации. Пиши, че има жидо масонски заговор срещу Русия, а тя просто се отбранява. Путин е най-милия човек, сирийците сами си взривяват болниците и детските градини, украинците крадат руски ракети за да свалят пътнически самолети и т.н. (ти си знаеш)!

    Коментиран от #4

  • 4 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Руски резидент":

    Ся ще си делим ли центовете?

    Коментиран от #5

  • 5 Ген Заимов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Защо центове ? Те не дават ли рубли ,или са на твърда валута?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Кирев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ген Заимов":

    Публикувано във факти.бг: кирчо мама яж салама
  • 7 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ген Заимов":

    Руснаците осъществават агресия срещу Европа с желанието си сами да определят от къде ще минава газа, който продават в Европа!Застрашени са европейските ценности като п....стията, свободната употреба на наркотици, проституция и педофилията! Руснаците открито се бъркат в предрешените избори в САЩ, като с това застрашават псевдодемокрацията по света и тиранията на световния "жандарм"! Американските военни бази по света не са окупация, а носят на държавите сигурност, по-голяма от тази която СИК и ВИС ни осигуряваха на нас! В Украйна след пламенна розова революция дойде на власт напълно законно избрано независимо правителство, без никакви изборни манипулации, няма никаква корупция и с подкрепата на ЕС и САЩ цъфтят и вързват вече втора година! В Мосул джихадистите са много страшни и кръвожадни, използват човешки щитове, избиват и прогонват мирното население, но в Алепо не са такива - там са мирни и кротки и само искат демокрация и човешки права, най-вече за жените! Турция им помагаше да продават петрола си за да имат пари захрана, учебници и тетрадки, че баба Меркел е казала че ще взима само професори в Европа. Руските бомбандировки в Сирия накараха всички от племето Хамер в Африка да търсят ужасени спокойствие в Европа! Някой клетници загинаха докато прекосяваха Средиземно море с турски надуваеми лодки, които руснаците са им продали. Няколко стотин хиляди афганистанци от червения полумесец дойдоха в Европа да се грижат за братята си мюсюлмани, прогонени от цял
  • 8 Киро

    0 0 Отговор
    свят заради руските бомбандировки в Сирия. Афганистанците ще работят безвъзмездно, не искат ни пари ни апартаменти, а Саудитска Арабия ги подпомага! Американските демократични бомби са проектирани така, че никога да не улучват болници, деца, бели каски и хуманитани конвои! На запад има свобода на словото, не убиват президенти, не затварят медии, не спират достъпа до интернет, не изнасят доноси срещу неудобни журналисти, не закриват банкови сметки на неудобни медии, не фалшифицират избори - това с австрийския президент беше техническа грешка при броенето.

    Ей за това те питам, тролче с имената на велики българи, сега ще си разделим ли центчетата? Или трябва да кажа и 4-те постулата за комунизма?
  • 9 Оох оох

    0 0 Отговор
    Пропагандата е голям проблем но като видях обучани ,платени командоси във Варна , казвам ви направо се шашнах . Спомнятели си посрещането на рокерите на Утин през лятото ??? Е , не бяха с иж ета и балканчета . Кво стана тогава ? Украинците ги посрещнаха без хляб и сол ,и ги смачкаха от обич и любов . Ха честито .
  • 10 Киро

    0 0 Отговор
    Браво, ето хората действат!

    На всеки нормален европеец му е ясно, че Путю е заплаха и никой не иска разни празноглави пияндурници да му се разхождат в държавата никога повече, освен като туристи!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания