21 Октомври, 2016 13:37 21 295 37

Норвежките ВВС щракнаха руския самолетоносач „Кузнецов“

  • русия-
  • норвегия-
  • самолетоносач-
  • адмирал кузнецов

Руската флотилия плава към Сирия

Норвежките ВВС щракнаха руския самолетоносач „Кузнецов“ - 1
Стопкадър и видео: Youtube

Норвежките военновъздушни сили заснеха преминаването на руския самолетоносач „Адмирал Кузнецов“, плаващ към Сирия.

Самолети на Ескадрила 333 щракнаха руската флотилия и публикуваха видеото. Руските кораби днес преминаха през Ламанша.

„Адмирал Кузнецов“ е единственият самолетоносач в руския флот. Той може да превозва близо 50 самолета.

Самолетоносачът и другите руски кораби отплаваха от Североморск, а след преминаването на Ламанша ще се отправят към Средиземно море към Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро розовата прашка

    0 0 Отговор
    Еййй то каква гордост....щракнали го.Еми сега тези които са го щракали,ще бъдат отровени от Путин-лично-със плутонии и децата им ще ги яде на закуска....
  • 2 бббббб

    0 0 Отговор
    Хахахахах
  • 3 Пушеци

    0 0 Отговор
    Много яко пуши това бе, сигурно има проблем с двигателя и гори масло! Може да е с двигател от ВАЗ!

    Коментиран от #4, #30

  • 4 Деса Стоян или просто ТО

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пушеци":

    Пуши-Путин гори непослушните руснаци.
  • 5 Пушещ самолетоносач

    0 0 Отговор
    Изгелжда е на дизелово гориво, не е ядрен самолетоносач като американските. И тъй като не са му монтирали филтър за твърди частици и катализатор за димните газове, си пуши като стар дизелов камион.

    Коментиран от #9

  • 6 кроко

    0 0 Отговор
    Подгравя системата за димна завеса, ама норвежците са го хванали преди да заработи напълно и да се скрие! Лично путин я е измислил - вие иначе как си мислите че се крие цял самолетоносач?!
  • 7 Спиридон

    0 0 Отговор
    То пък един самолетоносач...
    Говори се, че го ескортират толкова много кораби за да го вземат на буксир, ако нещо се обърка и сдаде багажа!
  • 8 СААААМО СЕ СНИМАЙТЕ ЩОТ

    0 0 Отговор
    ТОА КОРАБ НЕ МОГАТ ГО ФОКУСИРА ТОЙ КАРА ПО БЪРЗО ОТ САМОЛЕТЧЕТО ИМ
  • 9 Трол

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пушещ самолетоносач":

    Дй дизеларка е, но плващия до него крайцер е атомен, казва се Петър Велики, и е най-големия в света-крайцер де. И да мурзилките могат да направят самолетоносач с ядрени двигатели, защото имат десеттина ядрени ледоразбивачи. А янки гугъл колко ядрени ледоразбивача имат? Нито един.
  • 10 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BB_%D0%9A%D1%83%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%86%D0%BE%D0%B2_(%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%87)#/media/File:Kuznetsov_960111-N-9085M-001.jpg
  • 11 simonm

    0 0 Отговор
    Гордей се Рус, със своя авионосен крайцер/е за някой е самолетоносач,но за някой/Гордей се Китаецо с новия си плаващ хотел ,скоро е Ваш /знаете съдбата на другите САМОЛЕТОНОСАЧИ на Русия,в них ходят на---туризам
  • 12 хаха

    0 0 Отговор
    дано не потъне по пътя, че им единствения

    Коментиран от #15

  • 13 onq s konq

    0 0 Отговор
    За да пуши толкова тоя дизел,явно заводът-"производител" е монтирал германски двигател-пленник от ВСВ ,но с яко пренавити километри-точно по руски-до откат!Естествено ако Путин усети,ше ги избеси до един,но дотогава с парите не каси с водка ще се изпият,а цистерни.

    Коментиран от #14

  • 14 USAIZRAEL

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Измъкнаха го снощи от твойто умряло БМВ. Май не си го палил скоро.
    Ама как дърпа А! Цял кораб.
    Русия ти е благодарна.
    Като спечелят войната ша та наградят с медал герой на СТ.
  • 15 Панчо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "хаха":

    Драги ми сънародници булхериън, аз се учудвам на вас? За вас всичко руско е за присмех май? Мога да ви събощя, че правят дори прозрачен бетон, за новите си АЕЦ, но не зная марката не съм спец тоест не задълбах. Правят добри двигатели и за товарни машини. Е, може да са копнали нещо от Мерцедес, но то и Форд не е започнал от нищо като е правил четирокалесната си каляска с двигател. Всеки гледа хрумват му идеи и прави и нещо свое. Руснаци китайци янки дори японци и германци го правят. Света се шпионира волно и неволно. Няма срамно. Но е учудващото вие, какво направихте, дори направихте ли една нормална ПВЦ рибарска лодка? Май не? Но внасяте секънд Едишън на кило и се хущате какви сте велики? Абе дано руснаците и останалите смажат лудиге войнственни халифатци и бегълците се завърнат и си устроят наново нормално живота! Аз подкрепям морално руснаците и признавам, че техните действия пазят и нас. Но вие не го признавате. И де факто, преди те да се намесят уж имаше колиция срещу ДАЕШ, а ДАЕШ постоянно се разширяваше? защо ли? явно намесата на руснаците е обърнала нечии планове и затова трябва поне морално да сме им благодарни, ние като нямаме армия да ни защити, защото я разбиха политици и генерали с пас и дела. Ала вие сте само гавраджии...

    Коментиран от #25

  • 16 antikom

    0 0 Отговор
    19 ти век. Няма нужда от повече коментар.
  • 17 Тошибиян

    0 2 Отговор
    Живков е требвало да изтреби още много врагове на народа представителите им пишат коментари сега
  • 18 5555555

    1 0 Отговор
    На гълъбовски кюмюр ще да е....
  • 19 Пичага

    1 0 Отговор
    Много пуши ....
  • 20 Голем смях

    1 1 Отговор
    Все пак първия кораб с атомен двигател в света е американски и ако САЩ имат 20 ядрени самоленоносача ,това дизелово корито от сватбата на баба ми изглежда много ретроградно на фона на съвременните западни кораби.Да не забравяме че Америка и Англия имат многократно по-силен флот от руските остарели технологично корита.Да не говорим за НАТО.Там разликите стават десетки пъти .Навремето руснаците тръгнали така и към Япония,но при биткато при Цушима ,загубили целия си флот.Сета най-много това творение на руския гений да се радва ,ако не потъне по пътя.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    Тролче, по-полека с никовете, че ще получиш разтройство на личността! Я дикажи ся че не си смотан трол и кажи какъв е тоя цял флот, дето го загубили и нищо не им останало. А за днешно време, можеш да прочетеш от преди 1-2 месеца няколко статии по медиите за признанията на американски военни за състоянието на войските им - има и за ракетните и за подводниците.
  • 23 шруум гъбков

    1 0 Отговор
    повечето коментиращи тук сигурно си мислят, че морското свинче живее в морето... като не разбирате защо плюете бе, адмирал кузнецов е задвиждан от четири парни турбини по 50 хил квт като разликата с атомните самолетоносачи е начина по който се произвежда парата, чрез ядрен синтез или с конвенционални горива, но крайния резултат е един, като и двата енергитични комплекса имат своите предимства.
  • 24 параджия

    1 0 Отговор
    относно пушенето на руското корито - заради кризата минахме на въглища щото по-евтино .....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 рес еоод

    0 0 Отговор
    пуши за да го виждат, иначе може да го пропуснат фотаджийте
  • 27 USS G Washington

    1 0 Отговор
    СМЕШНИЦИ ,НА НАФТОВА ПЕЧКА ВИКАТ САМОЛЕТОНОСАЧ !!! ТОЯ ПУТ КИН НАИСТИНА НЕ ЗНАЕ КАКВО Е САМОЛЕТОНОСАЧ !!! КОГАТО АМЕРИКАНЦИТЕ ПАРКИРАТ ЕДИН В ЗАДНИЯ МУ ДВОР ЩЕ РАЗБЕРЕ !!!
  • 28 Георги

    0 1 Отговор
    Тук многo неориентирани и неграмотни са писали.
    Това , че ви е страх от руската мощ ви кара да плюете и да творите писания , като кафява скулптура в нужник. Руския гений и научен капацитет нямат равни . Без да разбирам от самолетоносачи , виждам инжинерна и конструктивна мисъл, по-гениална в руския самолетоносач . Ако виждате края на палубата за излитане на самолетите е повдигнат и така руските инжинери използват прост физичен закон ,докато американските бангии са направили сложен катапулт за засилване , при излитането на хвърчилата им ( самолети).
    Така че, помислете , къде според вас може да стане засечката ( въпрос с ПОНИЖЕНА трудност). Ще ви дам и още един прост, и умопомрачаващ пример : Докато американците разработвали технология за писане в космоса (химикалка) , и похарчили 1 000 000$, руснаците вече са си пишели с обикновен молив за 2 копейки 😅. Американската неграмотност е безгранична , най ги бива да опаковат изпражнения в лъскави опаковки и маймуняци , като вас да ахкат в екстаз , подобен на оргазъм м/у гей двойка. Добре , че руснаците им подариха старите си двигатели , за да могат краварите да изстрелят нещо в космоса. Докато американците снимат филми жанр -фантастика , как им се появяват холограми в СПЕЙС ШИПА 😄 , "първобитните " руснаци , вече са я проектирали , създали в реалността. Всички се кефите на новите филми в 3D формат и славите западните технологии , но, не знаете, че 3D-то е изми
  • 29 Георги

    1 1 Отговор
    3D-то е измислено в Русия през 90-те години. По-късно в Канада започва прожектирането на 3D филми и АЙ МАКС присвоява и патентова технологията. Така че, много неща не знаете но драскате , джафкате , като пинчери.
  • 30 Карли

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пушеци":

    до "ПУШЕЦИ" това не е двигател на ВАЗ , а турбото на Хрушчовият ЗАЗ
  • 31 Карли

    0 0 Отговор
    НЕ Е ВАЖНО КАКВО ИЗЛИЗА ОТ КОМИНА , а е важно какво излиза от хангарите и каква работа се върши. Пуши не пуши ще иде до сирийско крайбрежие. Като свършат боеприпасите от каспийският флот ще ги набавят директно по траектория, по която си искат И с такава скорост и по релефа на земята, че няма да се сетят от къде им е ДОШЛО, КАМО ЛИ ДА ГИ ПРИХВАНАТ.
  • 32 kapitana

    1 0 Отговор
    много се изложиха братята с тва корито. Цял свят ги виде
  • 33 гост

    1 1 Отговор
    Преди 37 години имах удоволствието да събеседвам с висш военен офицер от ген-щаба на тогавашният СССР,и на въпросът ми който засегна темата за самолетоносачите и превесът на САЩ в това отношение той се изсмя и възкликна; „Тези дето още излитат на пара ли”. Тогава ми обясни, че акцента при самолетоносача пада на САМОЛЕТ. Доктрината на тогавашният СССР е ,че не е необходимо създаването, и поддържането на сложна и скъпо струваща военна техника, която се нуждае от голяма, сложна и скъпа логистича поддръжка с мин. 10 допълнителни плавателни съда, които в ИСТИНСКИ, а не локални войни, могат да бъдат лесно унщожени и изгубени заедно със самолетите. А към онзи момент технологията достатъчно е напреднала за да могат безпрепятствено да достигнат до всяка точка на земното кълбо от тяхната тетитория. За всеки мислещ нека използва въображението си, какво могат руските хора почти 40г. По-късно и дали „наи-великата нация” не излита още на пара.
  • 34 mediator37

    1 0 Отговор
    Руснаците нямат самолетоносачи, защото нямат достатъчно самолети. Нали скоро гледахме клипчето, как МО поръчало на концерна Сухой по 8 бройки Су-34 годишно. Смях в залата!
    Ти нямаш пари за щайги, и домати нямаш да ги напълниш, ще строиш ТИР да ги вози !?!
  • 35 bai georgi

    0 0 Отговор
    пуши барбекюто !!!
  • 36 Гост

    0 0 Отговор
    Майко мила,тук всички разбираме от всичко-от самолети,самолетоносачи,кораби,политика,катализатори,филтри за твърди частици-абе страшна работа!Гледаме клипчета и си мислим,че това е истината.А истината е някъде на друго място и дано не я видим в целият и блясък...
  • 37 Memphis

    1 0 Отговор
    Руска "Стелт" технология!
    Невидим не само този "паровоз", но и всички около него-от специалната руска технология, задвижвана от "чукуровска пляка"!
    Разликата между руската и американска военна техника е като между Запорожец и КАДИЛАК!!!!
Новини по държави: