Last news in Fakti

21 Октомври, 2016 14:57 4 140 17

Канада маха визите за българи и румънци от 2017 г.

  • виза-
  • канада-
  • българия-
  • румъния
Канада маха визите за българи и румънци от 2017 г. - 1

България и Румъния са получили писмени уверения, че до края на 2017 г. ще отпаднат визите за Канада.

България и Румъния са съгласни да се подпишат под CETA, след като Канада се съгласи да махне визите, посочи и българският премиер Бойко Борисов в Брюксел.

Цяла нощ работихме Европейската комисия и ние, заедно с румънския президент получихме надлежни писмени потвърждения ние и комисията, че до 1 декември 2017 г. визовият режим с Канада ще отпадне за български граждани, уточни Борисов. Той посочи, че с румънския президент са решили да подкрепят, както всички останали страни в ЕС.

В резултат на преговорите между Отава и Букурещ, Румъния оттегля възраженията си за CETA, каза президентът на Румъния Клаус Йоханис преди началото на днешната среща на върха на ЕС.

България и Румъния обвързваха сключването на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (CETA) между ЕС и Канада с падането на визите за българи и румънци.

Попитан за действията на властите в белгийската провинция Валония, които остават единствената пречка пред сключването на споразумението, премиерът посочи, че това е опасно.

България и Канада имат прекрасни географски, исторически, природни чудеса, за туризма това е добре, както и за бизнеса и за онези, които са хора на света, коментира премиерът по повод очакването за отпадането на канадските визи. Той поясни, че вече има ясни гаранции от ЕК и от Съвета, че падането на визите за българи и румънци е незаобиколим фактор в търговското споразумение. Силата на ЕС е в единството, припомни Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мддддаааам

    1 0 Отговор
    Ми, честита ви окончателна национална смърт, драги булгаристански овце!
    Взамяна на интересите на групичка боковски приятелчета, водещи се "бизнесмени" по днешни критерии.
    ЧЕСТИТО ДА ВИ Е! Ама после и през носа няма да мож да ви излезе.
  • 2 сдад

    1 1 Отговор
    България и света страдат от две болести - ционизъм и комунизъм
    когато не остане един жив комунист на земята и евреин - светът ще пребъде !

    Коментиран от #14

  • 3 maradona

    1 0 Отговор
    Личното ми мнение е, че това е погрешно решение. Отпадането на визите трябваше да се договори на съвсем друга основа, вместо да се изтъргува срещу СЕТА. От падането на визите ще се възползват малцина (защото според мен тези, които искаха и ще искат да заминат си намират начин: а ефекта с техните ГМО и т.н стоки ще са върху всички. Освен това, мисля че ще е пагубно за селското стопанство, защото поради огромните обеми с които работят и Канада и САЩ, техните стоки ще са по-евтини, което направо ще смаже нашите производители. А ние какво ще продаваме там, което те го нямат?

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "maradona":

    Е как какво ще им продаваме дето го нямат?Ами всичкото русофил плаче за експорт ,а в Канадапък специално ще се харчат като топъл хляб!Зорът е докато убедим канадците че русофила е много ценна стока и я даваме почти без пари.

    Коментиран от #6

  • 5 ззззз

    0 0 Отговор
    браво,само така,който иска в канада ,а другите в русиа,айде....

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хах

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ззззз":

    е кво ще прави в Русия? ха ха.... Там освен калашник да държиш и копейки да броиш....
  • 8 европееца

    0 0 Отговор
    БРАВО! Чудесна новина, най-после и ние да се почустваме СВОБОДНИ!
    Едно хубаво нещо на фона на постоянните новини за кражби и продажби!

    Коментиран от #10

  • 9 ПАК ЛОША СДЕЛКА

    0 0 Отговор
    КОН ЗА КОКОШКА
  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "европееца":

    На какво по-точно се радваш? До сега вски, който можеше да си позволи да отиде на екскурзия и искаше, можеше да го направи. Както инвсеки, който искаше да яде американско ГМО, можеше да го направи!
  • 11 1234

    0 0 Отговор
    Е тоя път нашите управляващи и.раха най голямото Л..НО ,с което сложиха кръст на България.Да не ми се мяркат пред очите тия продажници,че тръгнали да се кандидатират за още власт...Да си обират крушите от държавата ни защото ще им стане тясно ,заслужават с камъни да ги изгоним от България,не да се кандидатират.
  • 12 скитник

    0 0 Отговор
    Понеже явно се предвижда скоро да ни напълнят с имигранти от 3-я свят, бащицата на народа дава шанс на тези които не могат да го понесат да се изнесат....за Канада!
    "ГЕРБ Импорт Експорт" ЕООД
  • 13 ХаХо

    0 0 Отговор
    що не 2077-ма година... то скоро ще е ама Бойко нали ще направи свирката веднага на Мъркел че да ни доят и тия келеши като последни бунаци!
  • 14 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "сдад":

    Амин братко! Дано има повече мислещи хора като теб!

    Коментиран от #15

  • 15 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Mercedes-Benz":

    Трудна работа, шизо - само китайците са над милиард и четиристотин хиляди! Ама тва не пречи да се пробваш, де!

    Коментиран от #16

  • 16 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    Най-опасната част от змията е главата й, бъде ли смачкана, всичко пада като кула от карти. Иначе в интернет може да ме наричаш всякак, за мен е без значение какво ще ми кажеш, на живо със сигурност няма да си толкова смел. Честно казано те съжалявам, колко ли пропаднал трябва да бъде един човек, за пари да се прави на маймуна по сайтовете, и то даже сумите не са големи, поне изкарваш ли месеца?! ... А колко още по-жалко би било ако вярва в нещо като комунизма и ционизма както отново е в твоя случай. човече, по-добре не ми отговаряй, не си хаби късите пръстчета хахаха

    Коментиран от #17

  • 17 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Mercedes-Benz":

    Хахаха хохохо ! Много ли ти е смешно?

    Много елементарен начин на разсъждение имаш - щом ти мразиш комунистите и евреите, значи всеки, който не ги мрази, ги обича, вярва в тях и ти е противник! Ама нормално, на елементарни хора няма как разсъжденията да са им други. Аре живуркай си със злобата!
Новини по държави: