Last news in Fakti

23 Октомври, 2016 19:19 6 984 16

Асма Асад: Някога пустинна роза, сега първа дама на Ада

  • асма асад-
  • сирия-
  • дама-
  • ад-
  • башар асад-
  • режим-
  • пустинна роза

Луксозни покупки, докато падат бомби над Сирия

Асма Асад: Някога пустинна роза, сега първа дама на Ада - 1
Снимка: БТА/ AP

Безупречен грим, стилна къдрава коса, дискретност. Така изглеждаше Асма Асад, давайки първото си телевизионно интервю от близо осем години.

С лекия си лондонски акцент тя заяви, че чувства тъга и болка, когато се среща с пострадали хора от сирийския конфликт. По време на интервюто обаче журналистът не повдига въпроса за продължаващите бомбардировки.

Ударите на силите на Башар Асад, подкрепени от руснаците, доведоха до обвинения във военни престъпления. Докато красивата Асма Асад дава интервю за руска телевизия, бомбите в Сирия продължават да падат.

„Гардиън“ прави портрет на родената в Лондон сирийка, която от „пустинна роза“ се превръща в „първата дама на Ада“. Защо точно сега Асма Асад решава да даде интервю? Според Дейвид Леш, професор по история в Университета „Тринити“ в Тексас, тя иска да покаже, че семейство Асад държи силни позиции в Сирия. Според него това е ПР ход, целящ да демонстрира сила и контрол над случващото се.

За разлика от своя съпруг, Асма Асад не израства в двореца на брутален диктатор. Тя е дъщеря на кардиолог, който прави кариера в британската столица. В детството й нейният приятели я наричат Ема, а по-късно тя е описвана като забавна и приятелски настроена дама. Учи френски в Лондон, както и компютри, а през 2001 година се жени тайно за Башар Асад. Тогава е на 25 години.

Как обаче тя се превръща в първата дама на Ада? За известно време, в ранната фаза на конфликта, има съмнения дали Асма знае за дейностите на своя съпруг и ужасите на войната. Но с течение на времето и бруталността на конфликта в Сирия се губи всякакво съмнение, че тя не е наясно какво се случва.

Асма Асад харчи пари за скъпи бижута, интериорен дизайн и луксозни дрехи, дори когато бомбите падат над главите на бедните сирийци. Освен това Асма и Башар Асад са изключително близки. Не съществува вариант, при който красивата „пустинна роза“ да живее в пълна заблуда със случващото се в страната.

Сирийският народ не е влюбен в първото семейство на държавата. За много сирийци то е загубило легитимността си да управлява. Хората са се отдръпнали от Башар Асад и неговата половинка.

Някога пустинна роза, а сега първа дама на Ада. На сирийския Ад...


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    3 1 Отговор
    лъжи и хитрини ....
  • 2 влюбен в първото семейство

    4 0 Отговор
    Няма такова нещо. Подкрепата за сем. Асад е все още силна до фанатизъм. Как иначе ще се продължава толкова време съпротивата против американските наемници? Нямаше ли силно мотивирани войници, Асад щеше 100 пъти да загуби досега, защото няма как да осигури толкова силно финансиране на войската, колкото пари хвърчат от САЩ и Саудитска Арабия към наемниците! Войната е или ЗА ПАРИ или ПО УБЕЖДЕНИЕ!
  • 3 сидераст

    0 6 Отговор
    И тази е за Хага заедно с Путлер и Асад.
  • 4 некойси

    5 0 Отговор
    Айде стига бе "брутален диктатор", "първа дама на Ада" ... плаща ли се за такива неща?
    Докато такива "брутални диктатори" съществуваха в Ирак, Либия и други държави нападнати от щатите всичко си беше на място. Главорезите бяха мачкани и затваряни, нямаше възможност да се въоръжават финансират и обучават от ционистка америка.
    Нямаше и върволици от стотици хиляди мигранти.
  • 5 Kcaniba

    5 0 Отговор
    Оплетени в интриги и лъжи Клинтън с какво са по добри!!??
    С това, че платеният Гардиан не пише нищо за истинските демони от Ада, не ги прави по малко демонични!!!
    Руска телевизия, руснаците..блабла!!! Скалъпен анализ!!
  • 6 Carfen

    4 0 Отговор
    Само че сирийският ад, или по-точно сценарият, кастинга и финансирането беше ръководено от "американската роза", чийто мъж свира на саксофон. Нещо като дипломна работа за кандидат-президент на страната Х, донесла толкова мир и любов, както и "демократични ценности" на целия свят.
  • 7 Диди

    0 3 Отговор
    Асад няма да оживее на престола си дълго време.Въпрос на време.

    Коментиран от #12

  • 8 antimediator

    0 3 Отговор
    Спомнете си как Кадафито го държаха в една хладилна камера за показ.
    Същата участ го очаква и това руско мекере Асад.
    Не може толкова много хора да загинаха заради това, че не се отказва от властта и да го оставят спокойно да се оттегли!

    Коментиран от #11

  • 9 бббббб

    3 0 Отговор
    Още един платен писач.Напиши за модерния агресивен Американски фашизъм,който превзема чуждите ресурси на нациите икономически,а където не става предизвикват война и революции маскирани под формата на демокрация!
  • 10 Гост

    1 0 Отговор
    До antimediatora.Да се откаже и да остави ,поредната завладяна територия от американците .
  • 11 999

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "antimediator":

    И какво стана след това в Либия? Европа е залята от бежанци, милиони жертви, тотално разрушение и ограбване на народа от демократичните и милеещи за демокрация американци. Трябва човек да е доста нагъл за да прави подобно изказване.
  • 12 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Диди що за човек би се радвал на чуждото нещастие? И може ли да се нарече човек индивид който желае смърт други му въпреки че не му е сторил нищо?

    Докъде стигна падението ви? Губите човешки облик.
  • 13 Диди

    0 3 Отговор
    Преди години Европа плащаше милиони на година на всеки диктатор за да не пуска бежанци към Европа.След намесата на Америка във арабския свят виждаме резултатите.Кадафи получаваше близо 40 милиона за да пази границата.Асад употреби отровен газ против народа си.Какъв президент може да е този убиец,хиляди хора са били ужасно измъчвани във затворите.След време когато свърши войната,той ще остане за известно време президент,но няма да е за дълго.

    Коментиран от #14

  • 14 кроко

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Диди":

    Oooo, ти още си зациклила на пропагандата с отровните газове от времето на Садам! Минаха повече от10г., диди, вземи малко се осведоми. В Сирия намериха хим. вещества с произход Саудитска Арабия. И ги намериха в райони, които са били под контрола на ИДИЛ. И от къде знаеш какви са били тия, които ги е мъчил Асад в затворите? Ако са като сегашните брадати борци за човешки права, дето колят и бесят в името на демокрацията, точно в затворите си им е мястото, па ако ще и да ги е трепал без съд и присъда. Да, сигурно покрай сухото и мокро е горяло, ама стия джагали няма друг начин - сама казваш "След намесата на америка в арабския свят виждаме резултатите" И тази намеса е от края на 70-те, не от вчера да кажеш че трябва още време. Кадафи вярно не е цвете за мирисане и е можел да направи много повече за народа си, но кой на кого е плаща е доста спорно, щото евролицемерите въртяха къравите му пари и бяха сложили ръка върху природните богатства в Либия.
  • 15 охи

    3 0 Отговор
    Голяма, ама много голяма боза.
  • 16 no name no face no number

    3 0 Отговор
    Съдът в Хага какво е? Място за наказание на противниците на режима на САЩ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания