1 218 7

Ивица Дачич: Ние сме за ЕС, но натискът е неприемлив

Стефанаки Йоанис

За Белград интеграцията в ЕС е един от приоритетите, но в същото време Сърбия казва на ЕС, че натискът, упражняван върху нея, все по-често, е „неприемлив”, пише Б92.

Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че страната му „няма да се подаде на натиск”. Според него, „червените линии на Сърбия остават същите”.

Изпълнението на споразумението с Брюксел е важен елемент от европейската програма на Сърбия. Сръбската страна е наясно, че няма да има напредък по европейския път, освен ако няма напредък в преговорите с косовските албанци.

Аз не мисля, че има стагнация, в смисъл, че не е направено нищо. Напротив, аз мисля, че Белград като страна за преговори е имал доста конструктивен подход. Мисля, че Прищина не е направил много, поне това, когато идва да, и по-специално по отношение на Общността на сръбските общини, заяви Ивица Дачич.

Сърбия очаква още три глави в преговорите за присъединяване към ЕС, за да бъдат отворени до края на годината.

Сърбия


Още по темата

 • Евакуираха сръбския премиер от дома му

  Евакуираха сръбския премиер от дома му

  Сръбският премиер Александър Вучич беше евакуиран спешно, след като полицията откри боен арсенал в паркиран край дома му автомобил, съобщава ...
  29.10.2016
  1 313
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 23:40  23.10.16
  Мдааа...Те тоя сърбин е хитър колкото 100 лисичета!"Ние искаме да влезем в ЕС и да търгуваме на воля и БЕЗМИТНО със всички страни в Европа,да имаме безвизово тескере за пътуване и работа в почти целия свят,но НЕ ЖЕЛАЕМ ДА НИ НАТИСКАТЕ С РАЗНИ УСЛОВИЯ...като например да наложим ембарго като вас на Русия и да не й предоставяме летища за ползване,че и военни учения да правим с тях!И кога друг път ако не беше това ембарго ще й продадем нашите боклуци,щото то май няма кой друг да ги купи?За унифицирани закони с вашите пък да не говорим,нито за разполагане на натовски войски на наша територия!"
 • бой йебанье и српска музика
  Отговор
  2 23:50  23.10.16
  Ми хитър ще е, няма да е бунак като наште продажници дето постоянно са със свалени гащи пред ЕС и САЩ, пък после искат да ги уважават, пък на някои даже им се иска да ги мислят за велики(Боко Тиквата)
 • onq s konq
  Отговор
  3 00:10  24.10.16
  Добре е че е хитър,лошото е че Европа не е глупава.Сега остава "всеки момент" неговата работа да стане.
 • стоян георгиев
  Отговор
  4 00:29  24.10.16
  няма проблеми ,като си под натиск откажи се бе!не влизаи в ес и почиваи.ще ви пратим даже от тук маса български патриоти и любители на лепа брена и аркан и мразещи ес .ще ги мамите с евтиния кашкавал и много хубавото ,квото и да е то!та успех и без сръбски номера , да се пишете българи,хървати черногорци и словенци за да взимате пасоши ,а и без да се молите на чичо в германия или австрия да ви взема там да бачкате!
 • Киро
  Отговор
  5 09:33  24.10.16
  "Хитрата сврака" с двата крака...както се пееше в една песен! Аз мисля, че хич не е хитър, даже е много глупав! Какво толкова безценно може да предложи Сърбия на ЕС? НИ-ЩО. От тъпотия нито в ЕС ще влязат, ни от ушанките нещо ще получат, щото и де обедняха! Тоест, кат се правят на тарикати, ще хванат .... отново!
 • САМО ПЛАШИТЕ
  Отговор
  6 09:46  24.10.16
  СТИГА С ТВА ПЪТУВАНЕ С ТИЯ ВИЗИ .КОЙТО ИМА КИНТИ ША НАМЕРИ НАЧИН ДА ГИ ИЗХАРЧИ ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ЕС ТИ ИЗПРАЗВА ДЖОБА ТАКА ЧЕ НЯКОИ БЕЛИ БЪЛГАРИ ПАРИ ЗА ЛИМОНАДА НЯМАТ ОТ НАДУТИ ТОК ВОДА ЛЕКАРСТВА И Т.Н.ЕС ПОДАВА С ПРЪСЧЕ А НИ ГРАБИ С ШЕПИ.
 • Карли
  Отговор
  7 12:30  24.10.16
  ЗАЩО ДА Е ХИТЪР БЕ момчета? СЪРБИТЕ са корав народ и си знаят интереса, освен това Дачич не плямпа глупОсти, като нашият ОТВОРКО И НЕ Е ЗАВЪРШИЛ ПОЖАРНИКАРСКАТА ШКОЛА. НАДАЛИ СИ СПОМНЯТЕ, че си убиха министър председателя заради предателство на каузата след бомбардировките на САЩ. Това те няма да го забравят. На мостовете бяха жени и деца.

Напиши коментар:


Публикувай