Last news in Fakti

23 Октомври, 2016 21:44 1 614 7

Ивица Дачич: Ние сме за ЕС, но натискът е неприемлив

  • eu-
  • ес-
  • сърбия-
  • ивица дачич
Ивица Дачич: Ние сме за ЕС, но натискът е неприемлив - 1

За Белград интеграцията в ЕС е един от приоритетите, но в същото време Сърбия казва на ЕС, че натискът, упражняван върху нея, все по-често, е „неприемлив”, пише Б92.

Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че страната му „няма да се подаде на натиск”. Според него, „червените линии на Сърбия остават същите”.

Изпълнението на споразумението с Брюксел е важен елемент от европейската програма на Сърбия. Сръбската страна е наясно, че няма да има напредък по европейския път, освен ако няма напредък в преговорите с косовските албанци.

Аз не мисля, че има стагнация, в смисъл, че не е направено нищо. Напротив, аз мисля, че Белград като страна за преговори е имал доста конструктивен подход. Мисля, че Прищина не е направил много, поне това, когато идва да, и по-специално по отношение на Общността на сръбските общини, заяви Ивица Дачич.

Сърбия очаква още три глави в преговорите за присъединяване към ЕС, за да бъдат отворени до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Мдааа...Те тоя сърбин е хитър колкото 100 лисичета!"Ние искаме да влезем в ЕС и да търгуваме на воля и БЕЗМИТНО със всички страни в Европа,да имаме безвизово тескере за пътуване и работа в почти целия свят,но НЕ ЖЕЛАЕМ ДА НИ НАТИСКАТЕ С РАЗНИ УСЛОВИЯ...като например да наложим ембарго като вас на Русия и да не й предоставяме летища за ползване,че и военни учения да правим с тях!И кога друг път ако не беше това ембарго ще й продадем нашите боклуци,щото то май няма кой друг да ги купи?За унифицирани закони с вашите пък да не говорим,нито за разполагане на натовски войски на наша територия!"
  • 2 бой йебанье и српска музика

    0 0 Отговор
    Ми хитър ще е, няма да е бунак като наште продажници дето постоянно са със свалени гащи пред ЕС и САЩ, пък после искат да ги уважават, пък на някои даже им се иска да ги мислят за велики(Боко Тиквата)
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Добре е че е хитър,лошото е че Европа не е глупава.Сега остава "всеки момент" неговата работа да стане.
  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    няма проблеми ,като си под натиск откажи се бе!не влизаи в ес и почиваи.ще ви пратим даже от тук маса български патриоти и любители на лепа брена и аркан и мразещи ес .ще ги мамите с евтиния кашкавал и много хубавото ,квото и да е то!та успех и без сръбски номера , да се пишете българи,хървати черногорци и словенци за да взимате пасоши ,а и без да се молите на чичо в германия или австрия да ви взема там да бачкате!
  • 5 Киро

    0 0 Отговор
    "Хитрата сврака" с двата крака...както се пееше в една песен!

    Аз мисля, че хич не е хитър, даже е много глупав!

    Какво толкова безценно може да предложи Сърбия на ЕС? НИ-ЩО.

    От тъпотия нито в ЕС ще влязат, ни от ушанките нещо ще получат, щото и де обедняха!

    Тоест, кат се правят на тарикати, ще хванат .... отново!
  • 6 САМО ПЛАШИТЕ

    0 0 Отговор
    СТИГА С ТВА ПЪТУВАНЕ С ТИЯ ВИЗИ .КОЙТО ИМА КИНТИ ША НАМЕРИ НАЧИН ДА ГИ ИЗХАРЧИ ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ЕС ТИ ИЗПРАЗВА ДЖОБА ТАКА ЧЕ НЯКОИ БЕЛИ БЪЛГАРИ ПАРИ ЗА ЛИМОНАДА НЯМАТ ОТ НАДУТИ ТОК ВОДА ЛЕКАРСТВА И Т.Н.ЕС ПОДАВА С ПРЪСЧЕ А НИ ГРАБИ С ШЕПИ.
  • 7 Карли

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ДА Е ХИТЪР БЕ момчета?
    СЪРБИТЕ са корав народ и си знаят интереса, освен това Дачич не плямпа глупОсти, като нашият ОТВОРКО И НЕ Е ЗАВЪРШИЛ ПОЖАРНИКАРСКАТА ШКОЛА. НАДАЛИ СИ СПОМНЯТЕ, че си убиха
    министър председателя заради предателство на каузата след бомбардировките на САЩ. Това те няма да го забравят. На мостовете бяха жени и деца.
Новини по държави: