24 Октомври, 2016 09:11, обновена 24 Октомври, 2016 11:35 2 565 1

Бойна зона: Джунглата

  • кале-
  • бежанци-
  • джунглата-
  • мигранти-
  • бежански лагер-
  • франция

Първите автобуси с мигранти отпътуваха към други бежански лагери из Франция

Бойна зона: Джунглата - 1
Снимка: БТА/АP

Полицията във Франция използва сълзотворен газ срещу група бежанци в лагера Кале, съобщи The Telegraph.

Много бежанци недоволствали от разрушаването на незаконния лагер, известен като „Джунглата“. Имигрантите трябва да бъдат преместени в други лагери, разпрънати по цялата територия на Франция.

Първият автобус с мигранти напусна незаконния лагер по-малко от час след началото на акцията по изселване. В него са били качени 50 суданци, които са се отправили към Бургундия, съобщи Би Би Си.

Бойна зона: Джунглата

Според длъжностни лица около 2500 души ще напуснат лагера днес.

Някои от мигрантите обаче, се опитват отново да поемат към Германия или Италия. В същото време има опасения, че големи групи екстремисти ще се опитат да попречат на местенето. Недоволство изказаха жителите на няколко от населените места, които трябва да приемат бежанци.

По време на днешната акция мигрантите от "Джунглата" са подпалили някои от бараките, служещи за домове и магазини в лагера. Те са хвърляли камъни по полицията, която им е отвърнала със сълзотворен газ.

Получена е и информация за голяма група от британски анархисти, които също са се отправили към лагера.

Докато трае акцията, децата бежанци, които очакват своето преместване, ще бъдат настанени в преустроени в жилища транспортни контейнери в „Джунглата“, докато останалата част от нея бива срината със земята.

От вторник, на място ще бъдат изпратени тежки машини, които да разчистят палатките и временните жилища, които са останали.

Цялата операция се очаква да отнеме три дни.

Бойна зона: Джунглата

По темата работи и Милена Трачева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помнете

    0 0 Отговор
    Помнете: Вие си ги поканихте!
Новини по държави: