Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 12:15 2 423 3

Смятаният за тартор на опита за преврат в Черна гора, твърди, че е натопен

  • черна гора-
  • братислав дикич-
  • опит за преврат-
  • сърбин-
  • арестуван-
  • сърбия

Братислав Дикич твърди, че полицията е подхвърлила доказателства

Смятаният за тартор на опита за преврат в Черна гора, твърди, че е натопен - 1
Снимка АП/БТА

Сръбският генерал от запаса Братислав Дикич, заподозрян като лидер на предполагаемия опит за преврат в Черна гора, твърди, че черногорската полиция е подхвърлила доказателствата срещу него. Това пише изданието Balkan insight.

Според бившия командир на сръбската жандармерия, това е станало по време на ареста му на 16 октомври — в навечерието на парламентарните избори в страната.

По време на посещението на Съвета за граждански контрол на полицията в неделя, който разглеждаше отношението към сърбина в ареста, Дикич е заявил, че при задържането му "някой от полицията е подхвърлил доказателствата", имайки предвид мобилен телефон и ключове за оръжеен склад.

По-рано прокуратурата освободи от ареста един от 20-те заговорници, заподозрени в опита за преврат. Според черногорските власти, основната задача на сръбския отряд е била да похитят дългогодишния премиер Мило Джуканович, чиято партия е на власт откакто Черна гора стана независима преди 10 години.

Междувременно Сръбският съвет за координиране на службите за сигурност ще проведе заседание днес в Белград, за да обяви какво е открило разследването на сръбските служби за сигурност около предполагаемия терористичен сценарий, замислян в Черна гора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Естествено! Сърбия за колкото и неща да е виновна, факт е че щом започне да надига глава и да си позволява собствено мнение и политика, започнаха да се сипят и скалъпените обвинения срещу него. Ако утре сведе глава, бас държа че тоя ще го управдаят. Някой трол питаше за кво им била Сърбия. Ми за да нямат Руснаците влияние там. Ама сърбите не искат да се дадат евтино като нашенските мастии в София и затова почнаха с псевдообвиненията.

    Коментиран от #2

  • 2 Иван Грозни

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    кроко, кроко дрънчат сърпове и чукове яко, ще се сбъдне пророчеството на Димитър Талев.
  • 3 Хасан

    0 0 Отговор
    Сърбите извършиха най големия геноцид в Европа след Хитлер..Хиляди мюсюлмани бяха избити и изнасилени.. Това беше позор за Европа..