Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 12:53 1 727 2

Северна Корея има нужда от ядрено оръжие

  • северна корея-
  • ядрено оръжие-
  • санкции-
  • оон-
  • ядрен опит-
  • пхенян

Пхенян обвини ООН в престъпни действия заради санкциите

Северна Корея има нужда от ядрено оръжие - 1
Снимки АП/БТА

Северна Корея се нахвърля на ООН и новият опит на световната организация да наложи санкции над страната след последния ядрен опит през септември, съобщи АП.

Севернокорейски официални лица в Пхенян заявиха в понеделник, че санкциите, насочени срещу ядрените и ракетни тестове, са "престъпни документи". Те обвиниха САЩ, че стои в дъното на осъдителното отношение на ООН към комунистическата държава.

Представителите на Северна Корея в ООН излязоха с подобно изявление в края на миналата седмица, което също бе разпространено от държавните медии в страната в понеделник.Северна Корея има нужда от ядрено оръжие

"Тези резолюции  твърдят, че нашите ядрени тестове и изстрелването на спътници, представляват заплаха за международния мир и сигурност, но тогава защо Съветът за сигурност на ООН не излиза с такива постановления за ядрените опити и изстрелването на спътници, провеждани от други страни?" пита заместник-директорът на отдела за международните организации към министерството на външните работи на Северна Корея.

Северна Корея настоява, че ще продължи да разработва и развива своите ядрени оръжия и балистични ракети, тъй като страната иска и има нужда от тях.

ООН наложи санкции на Северна Корея през 2006 г. заради ядрените опити и тестовете на балистични ракетни. Миналата седмица Съветът за сигурност на Организацията на обединените нации призова страните членки да "удвоят своите усилия за налагането на санкции."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ТОВА Е СТРАНА УПРАВЛЯВАНА ОТ ИДИОТИ !!! ГАДОВЕ !! КОЙТО ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ МНОГО ГО Е СТРАХ !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "909 БЪЛГАРИЯ":

    Рано или късно северняците ще си отидат при южняците. Но тогава никой няма да цирика, ще Южна, т.е. обединена Корея е ядрена сила.
Новини по държави: