Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 19:10 1 624 0

Турски министър тръгва за Гюлен

  • фетхуллах гюлен-
  • турция-
  • преврат

Анкара ще предостави на Вашингтон нови доказателства за участието на проповедника в опита за преврат в Турция 

Турски министър тръгва за Гюлен - 1
Снимка: БТА/АР

Анкара ще предостави на САЩ нови доказателства за участието на Фетхуллах Гюлен в организирането на опита за преврат в Турция на 15 юли, предаде Си Ен Ен Тюрк. Документите ще бъдат предадени на американските власти по време на посещението в САЩ на турския министър на правосъдието Бекир Боздаг, което започва утре.

На 26 октомври е планирана среща на Боздаг с американския му колега Лорета Линч. На срещата се предвижда да бъдат разгледани четири досиета, в които са събрани доказателства срещу Гюлен. Боздаг ще предостави и нови документи, събрани след 10 септември.

Анкара настоява Вашингтон да предаде живеещия в щата Пенсилвания проповедник. Турските власти смятат, че групировката на Гюлен стои зад опита за преврат в Турция през лятото. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: