26 Октомври, 2016 07:41 1 934 2

Тръмп: Клинтън ще предизвика Трета световна война

  • доналд тръмп-
  • сирия-
  • трета световна война-
  • сащ-
  • русия-
  • хилъри клинтън

Според Тръмп между САЩ и Русия ще липсва диалог, ако Клинтън бъде избрана за президент

Тръмп: Клинтън ще предизвика Трета световна война - 1
Снимка: БТА/ AP

Доналд Тръмп заяви, че плановете за външна политика на Хилъри Клинтън в Сирия ще въвлекат света в Трета световна война, съобщи Би Би Си.

Кандидатът на републиканците за президент сподели, че САЩ трябва да се фокусират върху побеждаване на „Ислямска държава“, а не свалянето на режима на Башар Асад.

Хилъри Клинтън поиска забранени за полети зони в Сирия, което според нейния опонент от лагера на републиканците може да доведе до конфликт с руските военновъздушни сили. Кампанията на Клинтън обвини Тръмп, че си играе със страховете на американците.

70-годишният американец нападна и собствения си лагер заради липсата на обединеност около неговата кандидатура за президент на Щатите.

„Ако партията ни бе обединена, нямаше как да загубим изборите срещу Хилъри Клинтън“, заяви Доналд Тръмп. Според него ако тя бъде избрана за президент, няма да успее да води диалог с Владимир Путин заради отправените критики към него.

„Вече не се биете срещу Сирия, а срещу Сирия, Русия и Иран“, добави републиканецът, подчертавайки, че Русия е ядрена сила. Според Тръмп избирането на Клинтън ще въвлече света в Трета световна война.

Изборите в САЩ ще се проведат на 8 ноември тази есен. Сондажите на общественото мнение дават лека преднина на Клинтън, но обещават оспорвани избори. Политическите анализатори не бързат да отписват Тръмп заради близките резултати между двамата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Като гледам колкото и да е луд Тръмп е по-малкото зло.
    Жадната за кръв военно настроена Килъри като нищо може да вкара щатите в 3-та световна и да обърка целия свят.
    Официално медиите мълчат, но от изтеклите и мейли става ясно, че тя лично е ръководела свалянето на Кадафи в Либия. След това чрез нейната фондация е започнало финансирането на ислямистки групи както и тяхното въоръжаване и обучаване.
    Понеже информацията изтичаща от wikileaks и пречи е предложила Асанж да бъде отстранен с дрон.

    Коментиран от #2

  • 2 Русия е ядрена сила

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Точно! Напълно съм съгласен, че тоя клоун е много по-безобиден от Килъри. Тоя е бизнесмен и живее с лобита, подкупи, измами, шантаж и т.н. Обаче оная е завършена агресорка, озлобена и отмъстителна! Нейна съветничка е Маделин Олбрайт, а не забравяйте, каква е политиката и изказванията които беше направила по отношение на Русия, че такава страна е твърде голяма, за да принадлежи само на един народ! Търканията между САЩ/НАТО и Русия в последно време са доста груби и сега само Килъри липсва да ни изправи всички на нокти. България е пушечно месо, отходен продукт и буферна зона - ние ще го ядем големия ако се закучат нещата.