26 Октомври, 2016 09:02 964 6

Русия е готова да продължи хуманитарните паузи в Алепо

  • алепо-
  • сирия-
  • русия-
  • хуманитарни паузи-
  • огън-
  • конашенков

Русия поиска гаранции от международните организации

Русия е готова да продължи хуманитарните паузи в Алепо - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия и сирийското правителство са готови да продължат хуманитарните паузи в Алепо, заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

В замяна международните организации трябва да гарантират готовност да евакуират болните и ранени цивилни, както и другите мирни такива от зоните под контрола на бунтовниците.

Наскоро бе обявено тридневно спиране на огъня, но веднага след края му започнаха ожесточени боеве между правителствените сили и бунтовниците.

От Сирийската обсерватория за правата на човека изразиха опасения, че хуманитарна помощ не е достигнала до най-нуждаещите се по време на примирието.

Хиляди души са в капан в северния сирийски град. От началото на сирийския конфликт са загинали над половин милион души, а милиони са напуснали домовете си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мужик

    0 0 Отговор
    -То това е целта на примирията ,милионите напуснали страната през Турция са вече в България !!!

    Трябва да благодарим на руснаците за "братската помощ"!!!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 не мужик а путьо с демеция си ти

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мужик":

    Трябва редовно да си взимаш хапчетата, щото пропускаш неща като поканата на Меркел към бежанците да ни налазят, 70-те процента несирийски бежанци в Европа, бягащи от демократични проамерикански държави, африканците, дето налазват през Либия, щото в името на демокрацията Клинтън, Саркози и Камерън утрепаха Кадафи и т.н.
  • 3 преписвач

    0 0 Отговор
    От дебрите на фейсбук:
    Интересно ми е как работи логиката и демокрацията в ерата на информационния регрес. Предполагам, че за логиката вече не ни трябва критическо мислене и причинно-следствени връзки, а трябва да повтаряме без да задаваме въпроси медийните постулати и да се държим като копирни машини, в името на захранващото устройство. А на "демократичното" общество не му трябва критично настроени хора и естествена регулация, а целувачи на задници, грантаджии. Колкото повече целуваш задници, толкова по-грантиран и по-демократичен ставаш. Критиката се счита за...комунизъм. В какво се превръща среда, пълна със сервилни, раболепни целувачи на г.зове? Май вече сме чували в какво.

    Каква е логиката над 65-70% от населението на Сирия да живее в земи под правителствен контрол и да бяга, когато нахлуят бунтовниците там? Каква е логиката в земите на бунтовниците да са центровете на Ал-Каида и ИДИЛ, и те да не могат да бъдат "разделени" от "умерените"? Каква е редовната армията на Сирия, която защитава тези 70% сирийци(щяха да са 80%, ако кюрдите не действаха самостоятелно)? Съставена от марсианци? Каква е логиката САЩ да сочи и да пуфти по медиите за 200 хиляди души в източен Алепо, но да не споменават за 1,8 милиона, които са се барикадирали в западната част, и изпитват истински ужас да не би веещите черни знамена от изток да прекрачат границата и избият, съсипят поредния квартал?

    Прегледайте долния клип. Уродите от Джейш ал-Изза, официално отряд от Свобо
  • 4 преписвач

    0 0 Отговор
    ... официално отряд от Свободната армия, вече си имат канал, в който си качват престъпленията. В този обстрелват Махарде, нашия град. Вече няколко дена е под жесток обстрел. Жертвите са много и може да ги видите на страницата на града. Има още няколко клипчета, на които ни наричат "шабиха" и "къфар" (неверници). Хубаво прегледайте брадатия орк, който стреля по хората отсреща.

    https://www.youtube.com/watch?v=8UXU14iNjwg

    С удоволствие бих поканил представители на американското, френското, британското и немското посолства, мас-медиите, за да разгледаме клипчетата, и официалните писма, пращани към нашия град (едно от които са извикали имам от С.Арабия, който "да вкара християните в права вяра") и публично да ги преведат. Едно по едно. Както и да покажем жертвите, истинските жертви на войната, а не нагласени клипчета от хора с бели каски, крякащи Аллаху Акбар.

    Нека отидем на място и видим кой какво извършва. Нека тези дипломатизирани задници се размърдат малко, изправят пред картата на Сирия и ми посочат ЕДИН, поне ЕДИН християнски град, оцелял на бунтовнически територии. Или алауитски. Нека кажат колко християни, арменци, друзи, светски сунити, черкези, суфи или каквото и да е различно от салафити има в Източен Алепо. Нека кажат защо не пращат помощи в Дер Еззор, град обграден от ИДИЛ, и в който по-голямата част живеят в правителствената част? Защо няма помощи за Западен Алепо, където живее 90% от населението в града? Защо няма помощи за християнските
  • 5 преписвач

    0 0 Отговор
    ...Защо няма помощи за християнските градове като Маалула и Сайдная? Колко пъти САЩ и приятелчетата им от тяхната коалиция, С.Арабия и Турция, удариха ИДИЛ в Дер Еззор? Колко пъти бяха ударени Ал-Нусра в Идлеб или която и да е част? КОЛКО? Нали са терористи, откъде имат американски TOW? Има ли някой от вас медиите или от посолствата, поне малко чест и достойнство които да ми отговори честно на въпросите, и да ми обясни какво е Джейш ал-Изза? Искам конкретика, данни, мен няма как да ме излъжете. Кой бомбардира моите роднини и всички християни в Сирия? Ако не е авиацията кой ще спира тия орди от уродливи орки, докарани от Пакистан до Мароко?

    ВИЕ ГИ ВЪОРЪЖАВАТЕ. Всеки един от тези уроди, ако е в Европа, бива наричан терорист. Но като е в Сирия го наричат - борец за свобода. Напомням ви, че атентатите в Париж и Брюксел бяха извършени от родени в Европа маймуни със северно-африкански корени и които са БИЛИ в Сирия, и са се били срещу Асад. И са клали сирийци. Братовчедът на основателят на Свободната сирийска армия, Муафак, тук отваря ислямски училища. Това много умерено ли ви се струва?

    Нормално ли ви се струва това, което правят С.Арабия и САЩ в Йемен. Защитавали "законното правителство" и потушавали бунтовете.
    Ако наистина САЩ се опасяват толкова много от тоталитарни режими е редно да се погледнат в огледалото. Няма да им хареса резултата. От тази тяхна сватба със Саудитска арабия големият губещ не е Сирия. А Европа.
  • 6 ****

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мужик":

    Айде сткга с тези руснаци бе, козяшки! Къде бяха американските ти работодатели, когато ИД колеше християни в Ирак и Скрия? Къде беше ти бе! Кой гони афганистанци, пакистанци, иракчани и бедуини от Северна Африка? Руснаците ли бе! Руснаците ли искат да дават на циганкте помощи в евро за изкласило чааве с 3.50? Да се заровиш в дупката откъдето си излязъл и да осмислиш собственото си нещастие!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания