Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 10:50 8 018 34

Испания танцува по руския бръснач

  • испания-
  • кораби-
  • русия

В НАТО бесни на Мадрид, заради презареждане на руски кораби

Испания претърпя сериозни критики, след като стана ясно, че руски бойни кораби могат да презаредят на нейните брегове, съобщи Sky News.

Става въпрос за групата, водена от самолетоносача „Адмирал Кознецов“, която пътува към бреговете на Сирия. Смята се, че Испания е дала разрешение корабите да презаредят в пристанищния град Сеута. Това трябва да стане след преминаването на Гибралтарския проток.

Това става, след като британски кораби следяха руската флотили по време на целия й път край британски води. Според бившият британски министър на отбраната Джералд Хоърт заяви, че е „недопустимо за член на НАТО“ да зарежда руски съдове.

Съобщава се, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е призовал испанското правителство да преосмисли решението си.

„Всеки народ има правото да реши, дали да предостави гориво на кораби, пътуващи към Източното Средиземноморие. Трябва обаче да сме на ясно, че тази група увеличава възможностите на Русия за нанасяне на въздушни удари в Сирия“, заяви Столтенберг.

„Срещу Русия има санкции и не е логично съюзник на НАТО да постъпва така“, заяви говорителят на британското правителство.

От испанското правителство обявиха, че считат руските искания за отделен „случай“. От там заявяват, че руските военноморски сили са имали искани към испанските пристанища с години.

Бившият белгийски премиер Ги Верхофстад определи испанското решение като „скандално“ и неприемливо.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    3 0 Отговор
    Поредното доказателство, не НАТО е на страната на ИД!
  • 2 незнайко

    2 0 Отговор
    Ето как САЩ и в частност НАТО, нагнетяват обстановката с тази критика. Испания започва да разбира, какво значи да си зависим.
  • 3 123

    3 0 Отговор
    всеки гледа интереса , говорим за действително независими държави, а не БГ , където нейните управници съгласни на всичко казано от Брюксел..и така закопаха всички проекти...и изгониха българи ..Чакаме горките бежанци да станат народонаселение на България ...
  • 4 Зомбайо

    1 0 Отговор
    Двете големи сили са си разделили целия сват. От това страдат всички. Време е да се за пукат яко руснаци и американци ракети, бомби, самолети, танкове, пълна програма и да се кротнат малко. Крайно време е и американците да ги заболи, опустошика целия свят.

    Коментиран от #24

  • 5 VWandMercedes

    0 0 Отговор
    Охххххх още ли пътува към цела си, тази гимия „Адмирал Кознецов“.
    Първо два месеца слушам как се подготвя за тръгване, а сега от две-три седмици слушам как се тътри.
    Моля Ви испанци, дайте им гориво, че ми писна да чета за този „Адмирал Кознецов“.
    Пък и невиждам какво тактическо предимство би им дал, срещу талибани с прашки като се има впредвид,че си имат летище там и обсега им стига за цяла Сирия.

    Коментиран от #6, #15, #20

  • 6 ПИШМАН ДРАСКАЧИ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "VWandMercedes":

    ЕМИ ИЗЧЕВАЙ ИДИ ИЗЯЖ ДВА ДЮНЕРА ИЗДУХАЙ СИ СОПОЛИТЕ ЧЕ ОРЕВА ОРТАЛЪКА.

    Коментиран от #8

  • 7 Kcaniba

    1 0 Отговор
    Браво на Испания!!! Това е доста независима държава!!
  • 8 VWandMercedes

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПИШМАН ДРАСКАЧИ":

    Професионален драскачо
    1.Нищо не съм оревал (май не ти изнася е цялата работа)
    2.Не е нужно да крещиш на "caps lock"
    3.Сополи нямам а в преносен смисъл вероятно ти си такъв
    4.Дюнери не ям поради много причини
    За да ти се избистри ще ти кажа, че също нехаресвам и кравари.Подкрепяйки едните или другите се принизяваш до пълно нижтожество.
    Заради тяхните боричкания Европа се напълни с чуждоземци.

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "VWandMercedes":

    Я пак си помисли дали заради боричканията им или заради това че американците яко разбутаха мюсюлманския свят през последните 15г. А за налазващите от Африка пак ли руснаците са виновни? Те утрепаха Кадафи? Те ли раздават демокрация в Афганистан и Ирак от края на 70-те? Не става въпрос за симпатии и антипатии, а за правилна преценка.

    Коментиран от #11, #26

  • 10 кроко

    0 0 Отговор
    Заглавието е по-редно да бъде "Испания танцува по Американския бръснач", а коментара "В НАТО бесни на Мадирид че са си позволили да заемат самостятелна позиция"

    Щото руснаците не са ги принуждава с нищо, а америкаците явно имат много против руските удари срещу брадати демократи в Сирия и са готови дори да окажат всякакъв "демократичен" натиск върху демократична Испания.
  • 11 VWandMercedes

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Крокро вече казах ,че между едните и другите разлика няма.Едните да виновни са за арабелите но я ти пак си помисли кой анексира части от друга държава.И сега пак си помисли ако същото направи и ЕР-доган със Родопа дали ще ти е приятно.Не взимай страна защото те са езито и турата на една и съща монета.Играят си на доброто ченге и лошото ченге и тероризират света.Това е същото като Сидеров VS Доган.Ако ги нямаше всички щяхме да сме по-добре.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 релито е такова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "VWandMercedes":

    Гледам че си активен тук и защитаваш позицията си.Макар,че позицията ти е неправилна-заслужаваш уважение.Ще ти обясня защо смятам ,че не си прав в коментар № 11...Първо-Русия не е нарушила нито една точка от международното право с "анексирането"на Крим.Това е факт неоспорим,иначе досега да имаше милиони искове във международните институции-мераклии има много-но нямат правовото основание.И малко повече конкретика за това -хронологията:Крим беше автономия-след преврата в Киев,кримските власти и населението не приеха новата власт.Оттам те направиха първият референдум за излизане от състава на Украйна.А след това наравиха втори референдум за присъединяването си към Русия-всичко от меж.право е спазено.Второ: Много е неудачен примера ти с Ердоган и Родопите-нямат ПРАВОВОТО основание за претенции които имаше Крим към Украйна-а те бяха----забраняване на майчиният език(у нас има ДАЖЕ новини на турски)...Офицялно в парламента на Украйна заявиха че рускоговорящите в Източна Украйна са подчовеци....Изпращаха се в Източна Украйна нац батальони които предизвикваха кървави сблъсаци-и това от офицялната власт...--пример изгорените в Одеса(там загинаха и трима етнически Българи)...Изявлението на Премиера Яценюк,че рускоговорящите ще трябва да напуснат домовете си...и още много други откровенни идиотизми.......---та точно това доведе до присъединението на Крим към Русия и събитията в Донбас.Така че нещата са такива-хронологията на събитията ни показват истината.НЯМАМ намере
  • 13 бай Янко

    0 0 Отговор
    Русия отказа да си нареже флота за скрап , както послушно направи Украйна под американско ръководство. НАТО харесва само задници и не понася някой да показва други части...
  • 14 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "VWandMercedes":

    И какво общо има Крим с налазването на Европа от бежанци? Как те заплашва теб това, или въобще който и да е в Европа. Мислиш че руснаците ще нападнат Европа за да я превземат? Толкова ли е сложно да се проумее че Русия е империя и си защитава интересите. Ако не и ги бяха застрашили, нямаше да Крим да се присъедини към Русия. И като се реве за Крим, Калининград и т.н., що не ревете за Фолклендските острови, за Гибралтар, Косове да се върне на Сърбия...
  • 15 шруум гъбков

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "VWandMercedes":

    Ти май кораб си виждал само на снимка, или бъркаш космическия кораб с водния, както ти е казал колегата най-добре отиди да изядеш един дюнер и несе затормозвай с неща по-сложни от капацитета ти
  • 16 некойси

    0 0 Отговор
    „Адмирал КОзнецов“
  • 17 ХАСАН

    0 0 Отговор
    запада и русия трябва един пьт и завинаги да напуснат близкия изток. Нека да оставят тоя район на народите ,които живеят там и те да си решат как ще живеят..запада колкото повече ги брмбардира те идват в европа и е..т европейските жени и гейове
  • 18 mediator37

    0 0 Отговор
    Че ще дадат испанците директно няколко кубика въглища за самолетоносача не е проблем. Въглища и нафта- това са търговски стоки. Като не щат дректно, минава руска търговска баржа, взема въглищата и ги претовва на самотоносача- фасулска работа.
  • 19 ХАСАН

    0 0 Отговор
    Вижте какво стана в Африка..за какво трябваше Кадафи да бъде убит и страната дестабилизирана??за да може две три петролни компании да се докопат до петрола...а какъв е ркщултата??хиляди убити в гражданска война,милиони емигрираха в Франция и Европа сред които и терористи и сега немкини,французойки и англичанки пъшкат под африкански у..след 20 години ще имаме по мургава Евррпа
  • 20 ****

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "VWandMercedes":

    Задаваш тъпия въпрос от не си наясно с военното дело. Тази гИмия хич не им требе за мюслитата. А тя пуши от е праина през 60-те години и е на мазут. През 70-те се минава на газови турбини дето търпят юро 4-ри. Кат си муничък и не вдяваш карай си на Контра страйка на компа и не се издавай колко ти е умствения багаж. Глей си Фау-вето и Мерджана и Лека нощ деца. Последното за ограмотяване!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 дгъкх

    0 0 Отговор
    Е.ах тоя самолетоносач, дето не може да стигне без презареждане. Ако Испанцжите отйкажат, как ше се прибере.... на буксир. Мале мале не ми се мисли. Руската военна мощ :)
  • 23 дфсдф

    0 0 Отговор
    Руската Армия спешно търси да наеми експерти по фотошоп да махат дима от снимките ХАХАХАХАХА

    Коментиран от #25

  • 24 KGB

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Зомбайо":

    И когато всичко свърши (войната), ти ще си от първите които ще искаш да отидеш в Америка, защото няма да има къде да живееш, както и сега това е валидно за теб.
    Когато започне война, ти ще си първият който ще ревеш кански, че си се родил в това време!
  • 25 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "дфсдф":

    Ми време е да научиш и тГКДи нещо, че ставаш само за гориво за самолетоносача.
  • 26 да изгоним руснаците

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    В Афганистан ,руснаците раздаваха социализъм и комунизъм марксизъм ленинизъм доста преди американците?

    Или не е така?

    Коментиран от #27, #28, #29

  • 27 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "да изгоним руснаците":

    Да нта истърваха от психодиспансера ве? Кво пак с комунизъм и марксизъм се захвана? Социализъм няма от преди повече от четвърт век? Не си ли го разбрал вече?

    В Афганистан краварите подкрепиха и обучиха съвременните терористи джахидисти. Това ли ти е по доброто от марксизма ленинизма? Толкова ли пълните гащите от тях че все ги сънувате? И си мислите че това е достатъчно оправдание за разрухата на България, за прогонването на Българите, за мюсюлманизирането на България, за вкарването на стотици хиляди джахидисти демократи от афганистан и ирак? Това че сте малоумни и дори това че убивате и сами себеси и децата си няма да ви измъкне от лапите на съдбата. А за предателство наказанието е само едно.
  • 28 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "да изгоним руснаците":

    Така е, така. А сега какво е? Или не е така?
  • 29 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "да изгоним руснаците":

    Ми, не така, трол неграмотен, прочети си въпроса - американците не са раздавали социализъм и комунизъм в Афганистан. Те други работи раздаваха и резултата го гледаме и по новините, а вече и по градовете и селата ни.
  • 30 1234

    0 0 Отговор
    до коментар№11.Ако не знаеш,Украйна е изкуствено създадена държава както Югославия.На времето е имало ,,Киевска рус"това е било територия на Русия,а по времето на СССР Хрушчов на един конгрес ПОДАРЯВА Крим на украинска област като казва вие го управлявайте нали сме една държава,и съвсем нормално е Русия да си го прибере като вижда,че украинците им играят сечено и преминават в противниковия лагер.Както и нашите управляващи го направиха,но ние си бяхме отделна държава и това не засяга особено Русия.Така,че и Киев и Крим са си Руски.Я си спомни кримската война ,турците с кого воюват с украинци ли?
  • 31 рес еоод

    0 0 Отговор
    А газ за германия може
  • 32 onq s konq

    0 0 Отговор
    От испанците нищо не става!Само се бият с крави!Прави са от НАТО да ги винят!

    Коментиран от #33

  • 33 на коня под опашката

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Ти що не пробваш да се сбиеш с една мъжка крава?

    Коментиран от #34

  • 34 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "на коня под опашката":

    Ако онЯ се сбие с една мъжка крава :),ще трябва да си смени ника на „ konq bez onq “
Новини по държави: