Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 13:20 1 016 0

ЕС не се отказва от СЕТА

  • доналд туск-
  • ес-
  • сета

Още надежди, че споразумението може да бъде сключено

„Все още е възможно в четвъртък да бъде подписано търговското споразумение между ЕС и Канада.“ Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от „Ройтерс“.

В четвъртък трябва да се състои срещата между лидерите на ЕС и канадският премиер Джъстин Трюдо, за подписването на споразумението. В момента то е блокирано от ветото на белгийската провинция Валония. То вече бе отхвърлено и от района на Брюксел.

„Надявам се, че Белгия отново ще докаже, че е шампион по при изграждането на консенсус и че ние ще сме в състояние скоро да финализираме това споразумение“, заяви Туск.

Все пак той подчерта, че няма да има последствия за глобалната позиция на Европа, ако сделката не бъде сключена. Туск определи Канада, като „най-европейската страна извън Европа“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: