Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 17:38 2 574 8

Русия се отказа да спира в Испания

  • испания-
  • русия-
  • кораби-
  • адмирал кознецов-
  • презаредят-
  • войни кораби

По-рано НАТО оказа натиск на Испания да откаже разрешение на руските бойни кораби да презаредят

Русия се отказа да спира в Испания - 1
Снимка АП/БТА

Русия оттегли молбата, отправена по-рано към Испания, нейни бойни кораби да спрат и презаредят с гориво в пристанищния град Сеута. Това съобщиха правителствени представители и на двете държави, след като европейската страна претърпя остри критики от съюзниците си в НАТО, заради руското искане, пише „Гардиън“.

Москва не е съобщила конкретна причина за оттеглянето на своето искане.

"Руското посолство в Мадрид просто ни съобщи, че оттегля молбата си за разрешение руски военни кораби да спрат в испанско пристанище", се казва в изявление на испанското външно министерство, цитирано от "Дойче веле". 

Военните кораби, предвождани от самолетоносача "Адмирал Кузнецов" плава към бреговете на Сирия, където ще се включи в бойните действия срещу терористите в разкъсваната от война близкоизточна държава.

Групата, която премина през Ламанша миналата седмица, се очакваше да акостира тази сутрин в северния африкански ексклав Сеута, където да презареди с гориво и провизии. Но надигналия се международен гняв и възмущение, които се надигнаха след появата на тази информация, принудиха Кремъл да оттегли искането си.

НАТО следи отблизо движението на осемте кораба от Северна Русия към руската военноморска база Тартус в Сирия.

Според Министерството на външните работи на Испания, страната първоначално е дала разрешение на руския флот да акостира на нейното пристанище през септември.

По-рано този месец обаче, Русия обяви, че само самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" и част от Северния руски флот ще бъдат изпратени към източното Средиземноморие.

Военноморска група, отправила се към Сирия, включва още ядрен боен крайцер, два бойни кораба за борба с подводници и четири помощни кораби, според представители на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ISIS е днешният ХИТЛЕР на ТСВ

    0 0 Отговор
    НАТО съботира борбата с ИД - ISIS. САЩ създаде Хитлер използва го и после го зачеркна. Днес е същото и с ИГИЛ днес са им нужни и утре - "сбогом Гергино". Докато има РУСИЯ значи има и ГОСПОД БОГ на земята! Да здраствует РОССИЯ! Писть БОГ СОХРАНИТ РОССИЯ ! Работехте братци и удачи Вам!
  • 2 висок

    0 0 Отговор
    Целия цирк е путин да дислоцира Кузнецов в Севастопол. Така ще плаши българи и румънци....

    Коментиран от #6

  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    Русия не си оттегля молбата щото се било надигнало недоволство от няколко чиновника в НАТО, а за да не пречи на отношенията на Испания с т.нар. и съюзници. Това си е доста добър дипломатически ход.
  • 4 Картър

    0 0 Отговор
    Мдаа, русите трябва да са наясно, че освен сърбите, българите са единствените, които им мислят доброто и да вземат да ни помогнат с нещо, преди да сме изчезнали окончателно от картата на света.
  • 5 рес еоод

    0 0 Отговор
    и се оказа че испания е абсолютно независима монархия
  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "висок":

    Ти пък нищо не каза, да плаши българи и румънци, и двете държави(и особено ние)сме толкова незначителни, че просто няма никакъв смисъл да бъдем сплашвани! А относно предложението на Картър да ни помогнат - добро е, обаче първо ние трябва сами да си помогнем(за съжаление в БГ много отдавна не се прави нищо в тази насока)Тоест, докато сме членове на НАТО и ЕС и одобряваме и прилагаме безропотно и с лакейско угодничество и раболепие санкциите срещу тях няма да имат желание да ни помагат, че ако ще да се затрием!
  • 7 Ганчо

    0 0 Отговор
    Отдолу има поне 1 подводница с руската ескадра. Не ги мислете руснаците, ние сме най- големите цървули в Европа. С три Миг- а и два калашника, ще ни е.е който иска.
  • 8 Картър

    0 0 Отговор
    Разбира се, че могат ако искат да помогнат и на нас и на себе си. Ако не знаят как да потърсят лична консултация. За тях ще е безплатна.
Новини по държави: