7 748 17

Бил Гейтс дарява милиардите си за благотворителност

Богатството на милиардера ще отиде за благотворителност след смъртта му

Милена Трачева

Основателят на Microsoft обясни какво се крие зад даденото от него обещание да остави цялото си богатство за благотворителност, а не на трите си деца.

По време на участието си в сутрешното предаване на телевизия itv — "Тази сутрин", Бил Гейтс заяви, че децата му много добре разбират, защо след смъртта си баща им няма да им остави и цент.

60-годишният милиардер заяви, че децата му се гордеят с неговото решение да помогне на най-бедните в света, като даде цялото си състояние за благотворителни и хуманитарни каузи.

Гейтс обясни, че вместо да остави на двете си дъщери и сина си попечителски фондове с милиарди долари, той ще инвестира в тяхното образование и ще се погрижи да получат чудесни перспективи, които да ги изстрелят напред в професионалните сфери, които сами изберат.

Въпреки това той добави, че предпазната финансова мрежа под тях все още е на мястото си и тримата "никога няма да изпитат финансови затруднения."

"Не е в полза на децата да разполагат с огромно богатство, оставено им в наследство. Подобно нещо би превърнало в гротеска всичко, което ще постигнат със собствени усилия, създавайки си собствен път в живота", обясни Гейтс.

60-годишният Гейтс и 52-годишната му съпруга Мелинда имат три деца заедно — 20-годишната Дженифър, 17-годишният Рори и 14-годишната Фийби.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ppp (гост)
  Отговор
  1 21:00  26.10.16
  Респект

  Коментиран от #2, #9

 • Косачката (гост)
  Отговор
  2 21:26  26.10.16

  До коментар #1 от "ppp":

  Ти го каза! Браво, много голям!
 • ТИКВОЧА (гост)
  Отговор
  3 21:26  26.10.16
  А НАШАТА ТИКВА КАКВО ДАРЕНИЕ ЩЕ НАПРАВИ ГОВОРИ СЕ ЧЕ ИМА МИЛИАРДИ ИЛИ ЩЕ МУ ГИ ВЗЕМЕ НАЧАЛНИКА ГОРЕ.
 • ТИКВОЧА (гост)
  Отговор
  4 21:29  26.10.16
  А НАШАТА ТИКВА КАКВО ДАРЕНИЕ ЩЕ НАПРАВИ ГОВОРИ СЕ ЧЕ ИМА МИЛИАРДИ ИЛИ НАЧАЛНИКА ГОРЕ ЩЕ МУ ГИ ВЗЕМЕ.
 • Бай хой (гост)
  Отговор
  5 21:37  26.10.16
  Че тя нашата тиква си е щедра по рождение. Говори се че щерка му джитка с бентли из сащ.

  Къде сме ние къде са те? Миналата година продаваха голфа на гейтс.
 • МДФ (гост)
  Отговор
  6 22:01  26.10.16
  Чудесно намерение да дари милиардите си на най-бедните! Лошото обаче е, че парите няма да отидат при тях, а ще бъдат разпределени (откраднати) от най-различни мазни и дебелог.зи "председатели" на най-различни правителства, фондации и т.н. досущ като парите от ЕС!
 • Велик (гост)
  Отговор
  7 22:47  26.10.16
  Винаги е дарявал. Велик.
 • медийчо (гост)
  Отговор
  8 23:01  26.10.16
  Не знам как някой който е на заплата в дадена компания ще я даде на децата си. Все едно Валю Златев да завещае Лукойл на децата си.

  Коментиран от #14

 • до 1 и 2 (гост)
  Отговор
  9 23:13  26.10.16

  До коментар #1 от "ppp":

  Затова си имаме Боко и си го заслужаваме. И той е като Били но далеч по малък. От едно място ги опъват.
 • Васичка Атанасова (потребител)
  Отговор
  10 23:51  26.10.16
  чак ме просълзи
  какъв голям човек е това
  да покажеш че можеш
  и после да го дариш на най бедните
  рядко срещано е
 • Хохи (гост)
  Отговор
  11 00:24  27.10.16
  "Дарения"
  Това са едни големи глупости за вярващите!
 • Годзила (гост)
  Отговор
  12 02:28  27.10.16
  Дрън дрън.вярвайте .да ги дари по рано .да си остави някой долар за пенсия и сега да ги раздаде.и повече да са в бг. По ромските махали .
 • 44магнум (гост)
  Отговор
  13 02:54  27.10.16
  Хахахаха ,статия за баламурници!Когато синът ми се яви а щатско гражданство инспекторката дето му е правила интервюто го е питала дали има собственост в България.След като е казал ДА тя му е задала следният въпрос.....Готов ли си да се откажеш от собственоста си?Бил Гейтс ще си дадемилиардите на мързеливите и неможещи да правят друго освен да се размножават сигани,ама друг път.Който може да ме разбере какво пиша да ме разбере,който не може си е негов проблем!Промиване на мозъци е всичко!Тоя от снимката инвестира в разработване на ваксини за обезплодяване на населението!Това е от десетки години.Който може нека разбере каква е обработката.Милиадерът ще се стреми да стане още по-богат,а не да си раздава богатството на мангасарите!Нека някой ми каже готов ли е да се откаже от къщата си ,от мижавите ,или дори и милионерски спестявания и да ги дари на циганската махала щото били бедни,бедни ,но ще ви нарежат на парчета с дърворезачка без да им мигне окото!Обработка за глупци,и като гледам простоватият народ се лови на въдицата и скача срещу тиквата.Че е тиква тиква е ,но го възприемайте от личен план,а не слагайте тиквун на топа! Щото в един хубав ден ще дойдат и ще ви кажат Билчо се отказа от милиардите си ,и ти трябва да се откажеш от стоте си лева в банката евреиска!
 • всички (гост)
  Отговор
  14 09:15  27.10.16

  До коментар #8 от "медийчо":

  го величаят,остави ги да вярват на браин ушинга....
 • газо (гост)
  Отговор
  15 11:42  27.10.16
  Къде да дам банковата си сметка? Един млн. ше ми стигне!
 • Д'Мин (гост)
  Отговор
  16 12:53  27.10.16
  Статията е подвеждаща, а информацията стара. За проверка щатски сайтове с изказванията му по този въпрос. Гейтс ще остави на децата си своето имущестро и авоари на стойност няколко стотици милиона $. Но по-голямата си част ще отидат в създадените от него фондации. Мисълта му чише следната-да не лежат на успехите на баща им, а да се борят да създадат срое име в бизнеса. Но не ги оставя просяци, дишайте спокойно!
 • нещастният (гост)
  Отговор
  17 15:54  27.10.16
  как да се свържем с Били,да изкрънкаме някой долар....?

Напиши коментар:


Публикувай