902 7

Нетаняху: "Театърът на абсурда" продължава в ЮНЕСКО

Израел отзова обратно посланика си в организацията

Снимки АП/БТА
Снимки АП/БТА
Милена Трачева

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху отправи тежки критики към ЮНЕСКО в сряда вечерта, след като организацията прие спорна резолюция, в която е подмината връзката на евреите и християните с Храмовия хълм и Западната стена, пише вестник Jerusalem Post.

"Театърът на абсурда продължава и аз реших да отзова нашия посланик (в ЮНЕСКО) обратно в Израел. Сега ще решим каква ще бъде следващата стъпка", заяви премиерът в изявление.

Израелският посланик в ЮНЕСКО Кармел Шама-Коен отговори предизвикателно на антиизраелската резолюция, по време на днешното заседание в централата на организацията в Париж. Той демонстративно хвърли документа, според който евреите и християните са загубили право да претендират за Храмовия хълм, в кошче с надпис „История“.

В изявлението си Нетаняху благодари на всички държави, които гласуваха в подкрепа на Израел и не подкрепиха оскърбителната резолюция.

Факти.бг припомня, че Организацията на ООН за образование, наука и култура приема втора спорна резолюция, отнасяща се към статута на Йерусалим, в рамките на месец. Новото предложение бе внесено от Кувейт, Ливан и Тунис от името на Йордания и Палестина, които не са представени в Комитета за световното наследство.

Израел


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Картър
  Отговор
  1 23:05  26.10.16
  Ако Бокова беше толкова умна, тя трябваше да забави тази резолюция още няколко месеца докато изтече мандатът и и да не ни вкарва в беля с единствените ни съюзници евреите. Защото тези хора отидоха в Палестина точно заради Соломоновия Храм, за да го издигнат отново. Това е смисълът на тяхната вяра и съществуване... Ето заради това се радвам, че нито тя, нито Крисито успяха в ООН, за да не плаща народът ни заради личните им котерии.

  Коментиран от #3

 • кроко
  Отговор
  2 23:49  26.10.16
  Май ще излезе вярно че баш евреите не са искали Бокова за секретар за да не им прави секано с геноцида над палестинците.
 • USAIZRAEL
  Отговор
  3 00:17  27.10.16

  До коментар #1 от "Картър":

  Ти провокираш масово неуките хора. Евреите не са никакви приятели на българите и на хората, а се стараят организирано от векове да ги унищожат. И им се получава като по книга!!! Точно заради "неуките хора:!!
 • Картър
  Отговор
  4 00:54  27.10.16
  Кроко, ако изчетеш статията на Биволъ за начина на финансиране при придобиване на двата и апартамента в Ню Йорк е точно така, биволъ използва израелска информация. Но не бъркай дипломацията с хуманизма, дипломацията няма нищо общо с него. Твоето мнение бе преобладаващо в Европа и точно заради това бяха стартирани мигрантските потоци, знаеш кой е Тайип, той е от горските евреи. Тези потоци бяха прицелени в Европа, за да могат европейците от личен опит да се запознаят с арабите, които толкова пламенно защитаваха. Е, запознанството не мина гладко и тепърва ще има огромни проблеми с тях. Относно неуките хора, не ги провокирам изобщо, но когато Турция скочи срещу живкова България при преименуването на българите мюсюлмани, в този момент Съюзът ни обърна гръб и само Израел бе този който спря Турция. Преди няколко години пък министър Н. Младенов прокара договор за военно сътрудничество между двете държави. Разбира се, ако нашите политици се продават, то евреите ще ги купят без да им мигне окото, но ако те не го направят, ще го направят други по същият начин, защото живеем в свят в който всеки мисли за собственото си добро и то обикновено е на чужд гръб.
 • Киро
  Отговор
  5 09:24  27.10.16
  Това е нашата! Дъщеричката на убиец и ратай на ушанките, дето искаше шеф на ООН да става, наглия му вещер с вещер!
 • Киро
  Отговор
  6 09:27  27.10.16
  България и Израел са приятели! Всеки истински българин се разграничава от постъпката на Бокова! Срамуваме се от теб, дъще на убиец и лакей на чужди интереси!

  Коментиран от #7

 • 7 11:47  27.10.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай