Last news in Fakti

27 Октомври, 2016 11:35 2 258 7

„Уикилийкс“ с удар по Бил Клинтън

  • хилари клинтън-
  • бил клинтън-
  • фондация
„Уикилийкс“ с удар по Бил Клинтън - 1
Снимка: АП/БТА

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън е харчил средства от благотворителната Фондация "Клинтън" за лични нужди. Това пише в. „Вашингтон пост“. Той цитира разкрити от „Уикилийкс“ документи.

Съветникът на Клинтън Дъглас Банд е създал фирма, събирала средства от известни компании, които са били превеждани включително на самия бивш президент.

От разпространените от „Уикилийкс“ документи става ясно, че във фондацията е било създадено перо за разходи на президента и семейството му. С тях е плащано за частни пътувания, престои в хотели, почивки и други. Говорителят на кампанията на Хилари Клинтън Глен Каплин е заявил, че те са „хакнати от руската държава и са използвани като оръжие от Уикилийкс“.

Доналд Тръмп доближи Хилъри Клинтън, сочат последните сондажи на общественото доверие, направени от Фокс нюз.

Разликата между двамата основни кандидати за президентския пост в Щатите е само 3 пункта – 44% биха гласували за Клинтън, докато 41% за Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Време е още 2-3 мастии да изреват че Тръъмп ги е натискал преди 20 години!

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Няма такова понятие, като БИВШ Президент
  • 3 Верно

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Ами то наистина от вчера насам няма никакви "компромати" за Тръмп. Ама пък това с онази ку.ва, дето се оплакала, че и дават пари за секс, беше върха на щатските простотии, сътворени в резултат на над (май) сто годишна, утвърдена "демокрация"...
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Явно има задгробен живот,щото шефът на Викиликс се спомина наскоро на 76 г.,но продължава ударно с компроматите и ОТ ТАМ!

    Коментиран от #5

  • 5 раптър

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ето и кобилкин се из@ка по въпроса!!!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "раптър":

    Първо се научи да различаваш Хитър Петър от Черен Петър и тогава от самосебеси ще те осени идеята,че Путин и Разпутин не са братовчеди...както си мислиш
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "раптър":

    Шшшшт, тихо Ганчо, я си гледай говедата и не се разсейвай с коня!