27 Октомври, 2016 15:35 1 343 3

НАТО ще лови мигранти в Средиземно море

  • нато-
  • средиземно море-
  • мисия-
  • мигранти-
  • бежанци

Министрите на отбраната от алианса удължиха и операцията в Егейско море

Министрите на отбраната от НАТО удължиха операцията на алианса в Егейско море. До 14 дни стартира и нова мисия, този път в централната част на Средиземно море. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след приключването на двудневната министерска среща в Брюксел.

По думите на норвежеца операцията в Егейско море, насочена към пресичането на незаконното преминаване на мигранти в Европа, е доказано успешна. След нейното начало е отчетен съществен спад в незаконните прекосявания на морето, а от политическа е укрепен диалогът между Анкара и Атина.

Новата акция в Средиземно море ще се нарича "Морски страж". Тя ще бъде предприета в подкрепа на военноморската операция на ЕС "София". Столтенберг съобщи, че Атина и Анкара са заявили готовността да участват с кораби. Осигурени са и разузнавателни самолети от съюзниците в НАТО. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    0 0 Отговор
    Досега цаца в Черно море ли ловеше?

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "****":

    Ц, гледаха да не изпуснат от очи „Адмирал Кузнецов”, че ако избяга някъде... :)))
  • 3 стиг

    0 0 Отговор
    До сега им отваряше вратата сега ще я затваря,погнусих се от вашата смелост и решителност лакеи.
Новини по държави: