27 Октомври, 2016 20:20 3 235 18

Путин: САЩ са велика страна. Русия – също

  • русия-
  • владимир путин-
  • сащ

Той отхвърли възможността Русия да нападне други страни

Путин: САЩ са велика страна. Русия – също - 1
Снимка: БТА/АP

САЩ са велика страна. Русия няма инструментите да повлия на изборите в САЩ. Путин няма намерение да излиза в пенсия. Тероризмът си остава основен проблем на световната политика.

Това са само част от тезите, които руският президент Владимир Путин засегна в своето слово пред ежегодната среща на дискусионната среща Валдай.

По тази причина той не пропусна да отбележи, че Русия не възнамерява да атакува когото и да било. „Това е смешно, глупаво и немислимо”, каза Путин, дипломатично избягвайки да засегне ролята на Москва в Донбас и анексията на Крим, която принуди Западът да наложи санкции на Русия.

Все пак Путин отхвърли обвиненията, че родината му се меси в президентските избори в САЩ. Той призна, че Русия не разполага с мощна пропагандна машина. Ние нямаме такива глобални средства за масова информация като Си Ен Ен, Би Би Си и други. Ние още нямаме такива възможности, загадъчно призна Путин.

Той все пак призна, че САЩ са велика страна, а не бананова република.

Екстремистите са по-умни, по-силни и по-хитри. Нужен е нов „План Маршал” за Близкия изток, призова Путин. Той не скри своето разочарование, че американският му колега Барак Обама не е удържал думата си за мирната сделка за Сирия.

Все пак Путин не пропусна да припомни, че Русия също е велика държава и той не възнамерява да излиза в пенсия.  

След парламентарните избори в Русия това е първото потвърждение за желанието на Путин да се кандидатира за нов президентски мандат.

Той не скри, че носи товар като президент на велика държава, който го задължава от една страна да говори сдържано, а от друга страна да е открит и честен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ПУТИН Е ВЕЛИК !!! СЕНАТОРИТЕ НА САЩ СА П.....СТИ !!!
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Руснаците имат само РТ и западните демократи се чудят как да я спрат, щото много ценят свободата, ама на собственат им пропаганда, не на словото.
  • 3 Кольо

    0 0 Отговор
    Путин не е просто велик - той е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ!!! А ония там си ги нагласят по висша п....стия!
  • 4 tost

    0 0 Отговор
    Добре де,държава която си избира президент с име Обанана,е бананова република.
  • 5 Левски

    0 0 Отговор
    Велик политик! Велика личност! Това е политик за целия свят не само за Русия!
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тоя руски наглец да не се прави на вода ненапита,защото верно е че САЩ не са бананова република,но Русия също не е и изобщо не жали средства за любимата си хибридна война!

    Коментиран от #8

  • 7 Картър

    0 0 Отговор
    Този Путин е толкова велик, че даже си мисля, че са поне двама човека. Единият говори за мир на срещите Валдай, а другият върши черната работа по отношение на Сирийската и Донбаската войни. Предполагам ще се съгласите с мен, не може един и същ човек да проповядва мир и да разпалва и води войни, освен Обама разбира се, той даже е нобелов лауреат за мир.)

    Коментиран от #9, #11

  • 8 на коня под опашката

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Тихо, тихо, сега и аз ще възпроизведа звук!
  • 9 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Картър":

    Ти алкохол ли пиеш или хапчета, че виждаш Путин двоен? ... ха ха ха.
  • 10 Хохи

    0 0 Отговор
    Путин е железен!
    Браво
  • 11 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Картър":

    Ти що се подиграваш на Путин бе Картър такъв?
  • 12 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    путин си говори квото си ще и лъже безугледно,така че няма вече никво значение кво казва.нямало да напада други страни???ами украина и грузия що ги нападна?

    Коментиран от #14

  • 13 Вичо

    0 0 Отговор
    Всичко което става по света е с позволението на САЩ и Русия . Те играят винаги заедно , само се правят на врагове за пред света . САЩ и Русия си разделиха света след 1945 година , не се сещат да изградят паметник на Адолф Хитлер , един във Вашингтон и един в Москва . Неблагодарници и некадърници ......
  • 14 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Думата е безОгледно а не безУгледно.
  • 15 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    До коментар 12 . Абе ей украински никой не ти иска мнението тук !

    Коментиран от #16

  • 16 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "909 БЪЛГАРИЯ":

    ти се явяваш въпросния никои предполагам?
  • 17 До Стоянчо

    0 0 Отговор
    Кога те е мама ти, тебе родила на школо достатъчно не те е водила. Затуй си таквъз самород. Безсмислено е да се стремиж и ни убеждаваш че си райската ябълка на правдата, когато си просто една РЯПА градинска. Мама Стояну думаше: Стоене либе Стоене цял ша та глътна с каваля. Тянка ти безнадежден случай а ти дори си пишеш и пълното име на всичко отгоре. Някой следва да ти плати по ведомост за управлявана русофобия? Кажи там на твоите гниди, че България с Русия винаги ще бъди! СЛАВА РОССИИ !

    Коментиран от #18

  • 18 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "До Стоянчо":

    ха,ха,ха...тва с песента е последната част от аргументацията на половия :)),отдавна не беше пял като аргумент!слава на русия,но на български моля.русия без путин ,силна демократична ,близка на нас българите ,богата.. тази слава търся аз,а ти за русия не знаеш нищо освен да съчиняваш песни .ти не си русофил ,а путиноид което е нещо далеч от русия и славата и!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания