28 Октомври, 2016 13:56 3 370 10

Ислямска държава започна с кланетата в Мосул

  • ислямска държава-
  • кланета-
  • мосул
Ислямска държава започна с кланетата в Мосул - 1
Снимка: БТА/AP

Бойците от групировката Ислямска държава са убили 232 души край Мосул, съобщи ТАСС.

Убити са били цивилни и бивши военни от армията на Ирак. Това се казва в изявление на върховния комисар по правата на човека в ООН Равина Шамдасани.

„През миналата седмица са били разстреляни 232-ма души. Сред жертвите са били 190 бивши членове на иракските сили за сигурност“, заяви Шамдасани.

Според нея терористите са започнали клане на цивилни и мирни граждани след началото на офанзивата срещу контролирания от тях град. Групировката контролира около 8000 семейства в Мосул. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Да им е честита демокрацията на иракчаните
  • 2 tapanar4o

    0 0 Отговор
    Нека им е честита,а и да не забравят да почерпят американците за тази демокрация.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Да са ни живи и здрави и разбирачите коментатори!
  • 4 Де ги тука Деси, коня и Стоянчо

    0 0 Отговор
    Като сте от НАТО, възхвалявайте своите касапи, защо скромничите? Това е новият Хитлер които изпълнява вашите НАТОВСКИ задания. Вашата ГОРДОСТ ДОБЛЕСТ СЛВА И ЧЕСТ! Нека ГОСПОД БОГ да съди не по думи а по дела! СЛАВА РОССИИ ! ЕДИНСТВЕНА НАДЕЖДА за СПРАВЕДЛИВОСТ на ЗЕМЯТА !

    Коментиран от #5

  • 5 фикусманн

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Де ги тука Деси, коня и Стоянчо":

    Деси вероятно в бара? Коня с оня, вероятно в обора, чеше кон и пие Виски? А Стоянчо вероятно на съвещание в Амнести или БХК, а може би държи памперс на гуруто си Кънев след като някой го е омлатил...вероятно е защачил гаджето на някой и е получил порцията...? А-з обаче ще кажа: Смърт на тези като джихадистите, мачкаши невинни, натрисащи теронии и войни и на създателите на такива! Само това би било справедливо... И колкото по-бързо изчезнат от света, толкова по-добър би бил света.
  • 6 Трол

    0 0 Отговор
    Деса и Стоян са един и същ човек. Първо пишеше с ник Десислава Димитрова и обясняваше, че е мъж и ника е на жена му. После почна да пише с ник без име, после с ник Стоян Георгиев. Последния сигурно е на интимния му приятел.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Левислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    А мен що ме забрави?
  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    я кажи ти с колко ника пишеш?кажи как се казваш ?значи освен трол ти си и манала и онзи със звездичките и т.н. тва че знаеш малко турски определено не ти помага да се скриеш .та кво общо има клането на тези хора с моите постове?джихадистите са подобни на комунистите едни и същи като тип на мислене и деиствие ,та се знае кои хвали комунягите и ги приема за нещо хубаво.този акт на тези варвари с нищо не се различава от кланетата в ловеч и скравена дето толкова много ги величаеш.

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Така е тролче! Явно джихадизма е измислен от комунистите - освен по звертсвата, си прилат и по това, че не може да ги изкореним. У нас с години се борим срещу тях, и все комунисти са на власт! Премиер,президент, ся още един президент-комунист се задава... но ти не се отказвай, в теб ни е надеждата! Американците същата работа - толкова години се борят против талибани и терористи и отърване няма! Ама виждаш ли че наистина е вредно това право да пътуваме - ако не можехме да напускаме страната си, ся щеше да има повече като теб останали тук, да се борят против комунистите!

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    цената на бензина кроки ква е тя в австрия?с колко е по-ниска от българия?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания