Last news in Fakti

30 Октомври, 2016 00:15 1 590 0

Ферибот ще свързва Солун и Измир

  • ферибот-
  • измир-
  • солун

Oчаква се първият кораб да премине по маршрута в началото на 2017 г.

Турция и Гърция работят по създаването на нова фериботна линия между Солун и Измир, предаде агенция DHA. Oчаква се първият кораб да премине по маршрута в началото на 2017 г.

Кметът на Солун Янис Бутарис, който е особено ентусиазиран идеята повече турци да посещават града му, беше в Анкара за разговори по проекта. Според предварителните планове фериботите ще превозват както товарни автомобили, така и пътници.

В интервю за „Хюриет Дейли Нюз“ Бутарис подчертава ползите за града си след посещенеията на турските туристи. Повече от 5000 от тях са посетили дома на Мустафа Кемал Ататюрк в Солун през миналата година.

Кметът оправда своите съграждани, които първоначално критикуваха проекта. "Солун е консервативен град. Сблъскахме се с комунистическата опасност, после и турската опасност. Всички те са погрешни. Когато си създавате враг, това е отвличане на вниманието от ежедневните проблеми", каза той.

"Турци и гърци трябва да се разбират помежду си. Ние трябва да живеем заедно завинаги. Ние трябва да живеем като съседи, ние трябва да се обичаме един друг", добави кметът на Солун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: