Last news in Fakti

29 Октомври, 2016 20:15 1 097 1

Сърбия отрече да е екстрадирала руски граждани

  • сърбия-
  • русия-
  • екстрадирани-
  • граждани-
  • небойша стефанович-
  • николай патрушев-
  • черна гора

В петък информацията бе опровергана и от руското външно министерство

Сърбия отрече да е екстрадирала руски граждани - 1
Снимка АП/БТА

Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович заяви, че сръбските власти не са екстрадирали руски граждани от страната и следователно подобна тема не е била обсъждана по време на посещението на руския секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев в Белград, съобщава РИА Новости.

"Патрушев пристигна в Сърбия, за да разговаряме по теми като развитието на сътрудничеството ни, борбата срещу тероризма, сътрудничеството срещу организираната престъпност и продължаването на военно-техническото ни сътрудничество. Не сме обсъждали никакви граждани. Сърбия не е депортирала никого“, заяви Стефанович.

Информацията, която се появи в някои балкански медии и руския ежедневник "Комерсант", че руски граждани са били депортирани от Сърбия, не може да бъде определена по друг начин, освен като измислица, се казва в по-ранно изявление на руското външно министерство.

"Трябва да отбележим със съжаление, че това не е първият път, когато журналисти не проверяват достоверността на източниците си и по този начин се превръщат в инструмент на информация война, която водят политиците."

От министерството на външните работи на Русия са обърнали внимание и на коментар, направен от сръбския премиер Александър Вучич на 27 октомври, в който той описва въпросните доклади като абсолютно подвеждащи", съобщава ТАСС.

В петък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руското правителство не знае нищо за въпросната ситуация, описана по-рано от някои сръбски медии.

Според появилите се съобщения, депортираните руски граждани са участвали в подготовката на терористични атаки по време на парламентарните избори в Черна гора, които се проведоха на 16 октомври.

Факти.бг припомня, че малко след победата на черногорския премиер Мило Джуканович, полицията в страната арестува 20 души, сред които и бивш шеф на сръбската жандармерия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Иди доказвай че нямаш сестра.
Новини по държави: