647 1

Сърбия отрече да е екстрадирала руски граждани

В петък информацията бе опровергана и от руското външно министерство

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович заяви, че сръбските власти не са екстрадирали руски граждани от страната и следователно подобна тема не е била обсъждана по време на посещението на руския секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев в Белград, съобщава РИА Новости.

"Патрушев пристигна в Сърбия, за да разговаряме по теми като развитието на сътрудничеството ни, борбата срещу тероризма, сътрудничеството срещу организираната престъпност и продължаването на военно-техническото ни сътрудничество. Не сме обсъждали никакви граждани. Сърбия не е депортирала никого“, заяви Стефанович.

Информацията, която се появи в някои балкански медии и руския ежедневник "Комерсант", че руски граждани са били депортирани от Сърбия, не може да бъде определена по друг начин, освен като измислица, се казва в по-ранно изявление на руското външно министерство.

"Трябва да отбележим със съжаление, че това не е първият път, когато журналисти не проверяват достоверността на източниците си и по този начин се превръщат в инструмент на информация война, която водят политиците."

От министерството на външните работи на Русия са обърнали внимание и на коментар, направен от сръбския премиер Александър Вучич на 27 октомври, в който той описва въпросните доклади като абсолютно подвеждащи", съобщава ТАСС.

В петък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руското правителство не знае нищо за въпросната ситуация, описана по-рано от някои сръбски медии.

Според появилите се съобщения, депортираните руски граждани са участвали в подготовката на терористични атаки по време на парламентарните избори в Черна гора, които се проведоха на 16 октомври.

Факти.бг припомня, че малко след победата на черногорския премиер Мило Джуканович, полицията в страната арестува 20 души, сред които и бивш шеф на сръбската жандармерия.

Сърбия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Патето Яки
    Отговор
    1 21:28  29.10.16
    Иди доказвай че нямаш сестра.

Напиши коментар:


Публикувай