Last news in Fakti

30 Октомври, 2016 09:35, обновена 30 Октомври, 2016 14:01 7 446 1

Италия отново се тресе (видео и снимки)

  • италия-
  • земетресение-
  • перуджа-
  • разрушения

Земетресение с магнитуд 6.6 по Рихтер край град Перуджа

Италия отново се тресе (видео и снимки) - 1
Снимки: БТА/АР

Силен трус с магнитуд 6.6 по скалата на Рихтер разлюля централната част на Италия тази сутрин. Според данни на гражданската защита на Ботуша пострадали са десетки хора, а стотици сгради са сринати до основи. Трусът в 07.40 часа местно време (08.40 български) е бил на дълбочина 10 км и е последван от няколко вторични.

Епицентърът е между Норча (градче с 5 000 жители) и Пречи (752 жители) в провинция Перуджа, област Умбрия. На същото място вече имаше силно земетресение (6.4 по Рихтер) в сряда.

Първоначално Американският сеизмологичен център определи силата на труса на 7.1 по Рихтер, но по-късно намали с половин единица. По данни на Средиземноморския сеизмологичен институт силата на труса е била между 6.5 и 6.6 по Рихтер. 

Италия отново се тресе (видео и снимки)

Италия отново се тресе (видео и снимки)

Аварийни екипи, изпратени на място, трескаво работят, за да определят дали има убити или ранени при последния силен трус, който вся паника сред местните жители и причини мащабни разрушения, съобщава АП.

Епицентърът на днешното земетресения бе в планински район, който обхваща централните региони на Италия Умбрия и Марке.

Шефът на гражданска защита в Марке заяви, че са били получени съобщения за редица срутени сгради в много градове.

Земетресението събори базиликата в манастира „Сан Бенедето“ и се предполага, че големи части от Аркуата дел Тронто и Усита са били съборени.

Италия отново се тресе (видео и снимки)

 

Италия отново се тресе (видео и снимки)

Социалните мрежи са пълни със съобщения на очевидци на земетресението. Очевидци разказват, че трусът е усетен в Рим, Абрузи, Римини и дори далеч на юг в Неапол.

Вестник "Гардиън" съобщава, че властите в Рим са затворили метрото в града за проверки.

Земетресението е било усетено дори и зад граница в Хърватия и Словения.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аржентинеца

    0 0 Отговор
    Ватиканът е отговорен! Много грехове им се натрупаха от втората световна война насам. Съжалявам, това е моето лично мнение, нитого не авгажирам с него.
Новини по държави: