31 Октомври, 2016 10:42 1 083 3

Германия алармира: Възможни са нови атаки в Европа

  • германия-
  • европа-
  • ханс-георг маасен-
  • атаки-
  • ислямска държава-
  • предупреждение-
  • мосул

Германските служби са подготвени за различни сценарии

Германия алармира: Възможни са нови атаки в Европа - 1
Снимка: БТА/ AP

Главата на Федералната служба за защита на конституцията (BfV) на Германия алармира, че са възможни нови терористични атаки на европейска територия.

В интервю за радио „Дойчландфунк“ шефът на контраразузнаването Ханс-Георг Маасен заяви, че поражение на „Ислямска държава“ в Мосул може да отприщи вълна на насилие.

Маасен заяви, че заради офанзивата за установяване контрол над иракския бастион на джихадистите терористите могат да дадат заповеди на своите клетки на европейска територия за извършването на атаки.

Той добави, че германските служби са подготвени за различни сценарии – включително терористично нападение от бойци на джихадистите, въоръжени с калашници, а освен това и от атаки на „самотни вълци“.

Ханс-Георг Маасен разкри също така, че „Ислямска държава“ се опитва да радикализира млади хора, живеещи в Европа, чрез пропаганда в социалните мрежи.

През последните месеци групировката пое отговорност за няколко нападения, извършени в различни точки на Стария континент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иии

    0 0 Отговор
    възможни са ,то и а последен идиот е ясно ,само ви се правихте на добри самаряни и приехте милиони скакалци -гладни,гадни, готови да сеят смърт...Отгоре на всичко карате и др.държави да последват малоумната ви политика...но освен ББ..няма други в Европа...

    Коментиран от #3

  • 2 пущиняк

    0 0 Отговор
    Меркел каза че европейското общество ще има само ползи от чаршафосаните брадатковци...а пък сега имало заплахи--НЕ Е ВЯРНО--я вижте какво каза Канцлера ви......
  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "иии":

    Има, шведите са най-зле! При тях толерстията направо минава всякакви граници.
Новини по държави: