31 Октомври, 2016 13:13 1 384 3

ФБР щурмува кафене на гюленист в Ню Йорк

  • бруклин-
  • ню йорк-
  • сащ-
  • кафене-
  • фбр-
  • гюлен-
  • преврат-
  • каракуш

САЩ поискаха от турските власти неопровержими доказателства за вината на Гюлен

ФБР щурмува кафене на гюленист в Ню Йорк - 1
Снимка: Фейсбук

ФБР е щурмувало кафене на заподозрян за връзки с организацията на Фетхуллах Гюлен, съобщи „Дейли Сабах“. Операцията е била извършена в нюйоркския квартал „Бруклин“.

Агенти на бюрото са конфискували компютри в заведението „Масал кафе“, за което се твърди, че е популярно сред последователите на живеещия в Пенсилвания проповедник.

Освен това американските служби са извършили обиск и на дома на собственика на кафенето – Салахатин Каракуш. Иззети са компютрите му. Каракуш потвърди, че агенти на бюрото са идвали в къщата му. „Казаха ми да не говоря за това с никого. Това е всичко“, заяви мъжът.

По информация на американски граждани от турски произход Каракуш е бил близък с Гюлен, посочен от турските власти за организатор на опита за военен преврат през юли.

След неуспешния опит за военен метеж Анкара поиска от Вашингтон екстрадицията на проповедника, но към момента няма положителен отговор.

Американците заявиха, че трябва да получат неопровержими доказателства за негово участие в организирането на пуча.

Турският министър на правосъдието Бекир Боздаг посети САЩ, където се срещна с американските си колеги. Вицепремиерът Нуман Куртулмуш пък заяви, че американските власти трябва да изолират Фетхуллах Гюлен от неговата мрежа последователите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рес еоод

    0 0 Отговор
    В компютрите да няма поща от клинтън
  • 2 Хасан

    0 0 Отговор
    Ами Америка не обича"неуспешните "хора..то САЩ го насъска и неговите хора не успяха..сега дойде време да си плаща.. САЩ скоро ще го обявят за Бин Ладин

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Кви негови хора, кви 5 лева? На ердогрух му е много ясно какво представлява тоя опит за преврат и ми се струва че заигравайки се с руснаците, се опитва да изнуди американците да му пуснат фандък. Ама накрая неизбежно ще падне, като всеки, който се е опитвал да седи на два стола. Пък ти си вярвай в каквито искаш глупости, само без да ми разправяш какво било по турско робство, ОК?