2 382 13

Китай се похвали със стелт изтребител от пето поколение

Два самолета J-20 прелетяха пред погледа на хиляди зрители

Снимки: БТА/ XINHUA
Снимки: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Китай за първи път показа пред публика стелт изтребителя си от пето поколение J-20, съобщи „Гардиън“. Това стана по време на авиошоу в град Джухай, намиращ се в южната провинция Гуандун.

Пекин се надява, че модерният изтребител ще подобри възможностите на военновъздушните сили на страната.

Два самолета J-20 прелетяха пред погледа на хиляди зрители и демонстрираха своята маневреност. Експертите посочват, че все още е рано да се правят анализи на машината и на това дали е по-добра от своите конкуренти.

„Китайците показаха, че имат увереност да покажат изтребителя пред публика“, заяви западен експерт, следящ отблизо развитието на китайската бойна авиация и технологии.

Китай


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • добрите копират великите крадат
  Отговор
  1 08:44  01.11.16
  Копнали са оттук оттам и са го натаманили самолета, поне да не отстъпва на "чуждите" аналози

  Коментиран от #4

 • Иван Господинов
  Отговор
  2 09:26  01.11.16
  Тия ако се юрнат да правят самолети направо ще почернее небето
 • Картър
  Отговор
  3 09:41  01.11.16
  Нещо средно между Т50 и F35.
 • а некадърниците само коментират
  Отговор
  4 09:50  01.11.16

  До коментар #1 от "добрите копират великите крадат":

  Копни и ти нещо! Я самолет, я кола на 4 колела и с 4 врати... я в градината нещо!

 • Киро
  Отговор
  5 10:12  01.11.16
  Тия самолетчета за еднократна употреба ли са? Тъй де, като повечето китайски стоки, в които няма намеса от бял човек...

  Коментиран от #8

 • mediator37
  Отговор
  6 10:29  01.11.16
  Като че ли е с двама души екипаж- пилот и щурман. По-скоро ми прилича на изтребител-прихващач, направен да може да лети високо и да носи тежки ракети с голям обсег, отколкото на чист фронтови изтребител- лек, маневрен на ниски височини и да трепе основно в зоната на пряка видимост. Ако има знайковци по авиацията да се изкажат какво мислят. Не са му накичили корема с въоръжение китайците.

  Коментиран от #7

 • CL500
  Отговор
  7 11:23  01.11.16

  До коментар #6 от "mediator37":

  Няма как да има външно въоръжение, като претендира да е стелт. Ако е такъв, то е скрито, за да няма радарно отражение. А, че са копирали американските творения, две мнения няма. Но за китайците е по-важна максимата, дори да не е толкова добър да победи своя конкурент, то 50 парчета вероятно ще победят. Така че, производствените линии са отворени - нещо като СССР с танковете при Курск :-)
 • Стефан Петров
  Отговор
  8 11:28  01.11.16

  До коментар #5 от "Киро":

  За еднократна и малкократна употреба са масовите стоки, които се внасят от Китай за България. Просто са предназначени за нископлатежоспособни клиенти. Голявата част от нас нямат достъп до качествени китайски стоки, а такива повярвай ми има достатъчно. Тяхната икономика е във възход, макар и с позабавени темпове през последните 2 години, но е широкоспектърна и произвежда и за бедни и за богати. И тъй като бедните са много повече от богатите се налага голяма производство, което генерира печалби от оборота, а не толкова от цените на стоките. Това е най-просто казано. А самолетите им със сигурност са от качественото производство. От чисто количествените натрупвания (населението) не може да няма малко качествен материал (инженери, учени, мениджъри), които да осигурят добро развитие на наука и производство. Де да можеше доходите на повечето от нас да позволяваха достъпа до качествените китайски стоки ...

  Коментиран от #9, #10

 • Киро
  Отговор
  9 13:31  01.11.16

  До коментар #8 от "Стефан Петров":

  Ти като нямаш възможност дори и за китайските боклуци по твоите думи, какво си тръгнал да се обаждаш и чак и нещо да разясняваш, бе?! Ще ми обяснява той как имало много качествено китайски производство за богати, ХАХА! Я ми дай един пример за нещо такова, което е произведено без участието на белия човек? Аман от чули-недочули нещо и тръгват да разясняват по форумите! Всеки, който е работил с китайци ги познава какви са - лъжливи, гледат да те прецакат, правят се, че слушат, а после си правят квото си искат и тн.!

  Коментиран от #11, #12

 • tost
  Отговор
  10 14:36  01.11.16

  До коментар #8 от "Стефан Петров":

  Той,кирЦата ,като напише своя коментар си хвърля компютъра през балкона,тъй като е еФтин китайски боклук и си взема друг (търси да си купи качествен mede in USA,Germani ,Gapan обаче НЯМА ;),след като се обади по GSM,го изхвърля в кофата за буклук и си взема друг,след като изгледа новините по телевизора made in Cina,му пере един шут и отива да си купи друг,колата му е западна обаче не я кара ,защото Нефтохим е руски и печалбата отива в джоба на Путин,даже си е спрял тока в тях ,защото и Аеца е правен от рашъните, с две думи :живот си живее Кир цата :)
 • Трол
  Отговор
  11 15:27  01.11.16

  До коментар #9 от "Киро":

  Кире к'о танаааа? К'о та напрайха Киреееее?
 • made in PRC
  Отговор
  12 18:48  01.11.16

  До коментар #9 от "Киро":

  Кире , явно китайците не са разбирали добре български език и за това не са те слушали и са правили " квото си искат " или твоят китайски нещо е накуцвал...Иначе да знаеш ,че в момента почти всички стоки на пазара са свързани с Китай...
 • Киро
  Отговор
  13 10:07  02.11.16
  Другари с малко сиво вещество под огризаните ушанки: Четете ли какво съм написал или пак рупате? Мисъл тече ли или от вас да чакам да мислите е все едно от умрял писмо... Китай не произвежда нищо качествено самостоятелно. Качествените продукти излизат от заводите, където пипа и надзирава белия човек. И компютърът ми е японски, не като вашите ментета, дето са ви се паднали от Лъки Бой!

Напиши коментар:


Публикувай