872 0

Вучич смъмри сръбските служби

Сръбският премиер подава оставка като шеф на Бюрото координиращо работата за службите за сигурност

Вучич смъмри сръбските служби
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Сръбският премиер Александър Вучич подаде оставка като ръководител на Бюрото за координиране на работата на спецлужбите. Това съобщи агенция Бета във вторник, позовавайки се на статия в белградския вестник „Вечерне новости“.

Причината за решението е, че "службите за сигурност не са успели да убедят премиера, че контролират ситуацията в страната“, се казва в статията.

Вестникът съобщава още, че Вучич все още не е информирал сръбския президент за своето решение, но това ще стане през следващите няколко дни.

Според премиера, фактът, че е чул пет различни версии на едно и също събитие, докладвани му от службите за сигурност, е "удивително". Коментарът му се отнасяше до случилото се в събота, когато в близост до родната му къща в Белград бе открит автомобил, пълен с оръжия и боеприпаси.

В понеделник Вучич, който бе на посещение в германския град Хамбург, изрази опасенията си, че "компетентните органи много трудно" ще разберат кой е поставил оръжия пред дома му.

"Вярвам на спецслужбите и държавата, но се страхувам, че ще им бъде много трудно да открият кой е донесъл оръжията там и с каква цел", заяви Вучич пред репортери, добавяйки, че "случаят изглежда твърде сложен за лесно решение."

По-рано същия ден, министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович заяви, че криминолозите са открили "частични следи от ДНК върху част от оръжията, които принадлежат на най-малко трима души". По думите му ще е изключително трудно да се изолират отделните проби, за да бъде установена самоличността на някой от тях

Сърбия


Още по темата

 • За кожата на един премиер

  За кожата на един премиер

  Сръбският премиер Александър Вучич обяви, че не вярва оръжието, открито близо до семейната му къща, да е свързано с опит за покушение срещу него, ...
  30.10.2016
  1 409
  0
 • Евакуираха сръбския премиер от дома му

  Евакуираха сръбския премиер от дома му

  Сръбският премиер Александър Вучич беше евакуиран спешно, след като полицията откри боен арсенал в паркиран край дома му автомобил, съобщава ...
  29.10.2016
  1 335
  1

Напиши коментар:


Публикувай