1 Ноември, 2016 20:14 2 237 8

Международният наказателен съд в Хага погва САЩ

  • хага-
  • афганистан-
  • сащ

Започва разследване за военни престъпления в Афганистан

През следващите няколко седмици Международният наказателен съд в Хага може да започне разследване срещу военните престъпления и престъпленията срещу човечеството във войната в Афганистан, съобщи Foreign Policy.

В това число влизат и подозренията за престъпления от страна на американските войници в страната. Според вътрешни източници на изданието главният прокурор на институцията Фату Бенсуда проучва възможността за започване на разследване през следващите няколко седмици.

Разследването ще засегне престъпления на талибани, афганистански военни и американски военни в рамките на войната в Афганистан.

Вече на няколко пъти се е повдигал въпроса за незаконно отношение към задържани афганистански бойци от американски военни в периода 2003 – 2005.

Все пак за повдигане на обвинения са необходими повече доказателства, от тези, с които в момента разполага прокуратурата.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 до Бай Х

    1 0 Отговор
    Аааа не може така, ка ще съдят най-голямата демокрация в света извор на всички добрини по земята!!!
    Я веднага Бойко да изпрати в Хага onq s konq да им налее акъл в канчетата!
  • 2 Трол

    3 0 Отговор
    Хаххааа, нещо краварските тролове много бързо забравиха снимките и видеата със затворниците в Ирак и извращенията на американските рейнджъри. Къде бяхте тролчета и НПО-та?
  • 3 кроко

    1 2 Отговор
    Евтин цирк за пред света - след 10 години се сетили, виждаш ли, съвсем случайно когато се заговори за руски военни престъпления в Сирия. И за да не ги обвинят в преднамерени действия и непрозрачност, айде първо да спретнем едно циркче с американците.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 рес еоод

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    точно та точно
  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Много надълбоко влизаш ,а е опасно.Виждал съм както щастливи цигани,така и удавени крокодили
  • 6 tost

    0 0 Отговор
    Я конНика без глава се появи на хоризонта,да защити американската демокрация в Авганистан.Какво ли не правят някои хора,за един пробит долар

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "tost":

    С тия твои задръстени предпочитания към 1 пробит долар вместо към 100 - макар и фалшиви,ще си останеш винаги на тоя хал
  • 8 tost

    0 0 Отговор
    КАТЪР,На мен не ми плащат за неверни данни,с фалшиви пари $,правя го безплатно;)