2 Ноември, 2016 08:22 4 599 2

Малайзийският „Боинг“ се е разбил в океана

  • малайзия-
  • боинг

Новият доклад опровергава тезата, че трагедията е в резултат на умишлени действия на пилотите

Изчезналият безследно преди две години и половина малайзийски "Боинг" е „рухнал рязко във водата“. Това пише в доклад на Австралийската агенция за транспортна сигурност, която ръководи операциите по издирването на машината, предаде ТАСС.

Новият доклад от 28 страници беше публикуван преди часове. Той се базира на допълнителни анализи на сателитни данни и изследванията на намерената самолетна отломка на остров Пемба в Танзания. Разследващите твърдят, че "Боинг-ът" вероятно не се е готвел за контролирано кацане, а е рухнал от голяма височина в океана, когато горивото му се е изчерпало. Това по всяка вероятност е станало без човешка намеса.

Новият доклад опровергава тезата, че трагедията е в резултат на умишлени действия на пилотите. В текста има и анализи от нови симулации за това какво се е случило в края на полета на „Боинг-а“ и за това накъде се е насочил той.

Машината „Боинг-777“ на малайзийските авиолинии, изпълняваща полет по направлението Куала Лумпур - Пекин, изчезна в нощта на 8 март 2014 г. с 239 пътници и екипаж на борда. При продължилото две години и половина издирване на машината в Индийския океан бяха претърсени 110 000 квадратни километра.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спиро

    0 0 Отговор
    Как така е възможно, самолет да рухне от голяма височина защото му се е изчерпало горивото и това да е станали без човешка намеса??
    Ще ми се да прочета някое смислено обяснение по темата.

    Коментиран от #2

  • 2 Ташунков

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Спиро":

    Няма да прочетеш смисленно лбяснение, защото медиите там са под клнтрола на обясняващите. А обясняващите казват, каквото искат. Юошото е, че ни смятат читателите за маймуни. Как така претърсване лт 130 мили лколо кагастрофата няма да открие тези лтломки тогава, а цели 2 годкни пл-късно? Голям тдатър нк разиграват и с този и със сваления над Донецк и с други нещкца. Няма лак пклота ог самолета да падне толкова далеч от намефенитд отломъци, да има амндзия, да не помни нищо ако някой не му е въздействувал върху мозъка, както праеат в федица лаборатории от мдстни и другозвездни Хумманс. Въпроса е, защо е свален този самолет или дали е отклонен по вфеме на полет, като се заглуши перимегъра от друг източник, до кацането му и за какво е цирка?
Новини по държави: