3 545 1

Малайзийският „Боинг“ се е разбил в океана

Новият доклад опровергава тезата, че трагедията е в резултат на умишлени действия на пилотите

Анатоли Стайков

Изчезналият безследно преди две години и половина малайзийски "Боинг" е „рухнал рязко във водата“. Това пише в доклад на Австралийската агенция за транспортна сигурност, която ръководи операциите по издирването на машината, предаде ТАСС.

Новият доклад от 28 страници беше публикуван преди часове. Той се базира на допълнителни анализи на сателитни данни и изследванията на намерената самолетна отломка на остров Пемба в Танзания. Разследващите твърдят, че "Боинг-ът" вероятно не се е готвел за контролирано кацане, а е рухнал от голяма височина в океана, когато горивото му се е изчерпало. Това по всяка вероятност е станало без човешка намеса.

Новият доклад опровергава тезата, че трагедията е в резултат на умишлени действия на пилотите. В текста има и анализи от нови симулации за това какво се е случило в края на полета на „Боинг-а“ и за това накъде се е насочил той.

Машината „Боинг-777“ на малайзийските авиолинии, изпълняваща полет по направлението Куала Лумпур - Пекин, изчезна в нощта на 8 март 2014 г. с 239 пътници и екипаж на борда. При продължилото две години и половина издирване на машината в Индийския океан бяха претърсени 110 000 квадратни километра.

 

Австралия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Спиро
    Отговор
    1 15:26  02.11.16
    Как така е възможно, самолет да рухне от голяма височина защото му се е изчерпало горивото и това да е станали без човешка намеса?? Ще ми се да прочета някое смислено обяснение по темата.

Напиши коментар:


Публикувай