Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 10:10 3 449 4

Руски хакери се възползват от дефект на Windows

  • хакери-
  • русия-
  • сащ-
  • дефект-
  • windows-
  • майкрософт

От Вашингтон твърдят, че зад хакерите стои руското разузнаване

Руски хакери се възползват от дефект на Windows - 1
Снимка: БТА/ AP

Американската компания „Майкрософт“ обяви, че руски хакери се възползват от дефект на операционната система Windows, съобщи Cyber Scoop.

Компанията обяви, че хакерската група Strontium – една от най-опасните в киберпространството – стои зад атаките.

Хакерите, известни и като Fancy Bear, са използвали дефект на Windows в опит да се доберат до важна информация от компютрите на потребителите.

От „Майкрософт“ обявиха, че на 8 ноември – в деня на изборите – ще бъде пуснат специален пач за защита на уязвимите потребители на компанията.

Американските власти подозират руснаците, че стоят зад поредната кибератака. Strontium са „на сцената“ от 2007 година насам и са сред най-опасните актьори.

Методът им на работа е изпращането на фалшиви имейли от името на „Гугъл“ и „Майкрософт“. При отварянето на линкове от страна на потребителите техните компютри се инфектират и информацията в тях става лесна плячка за хакерите.

От Вашингтон твърдят, че зад хакерите стои руското разузнаване, което е отговорно и за киберударите по партията на демократите в САЩ – в седмиците преди президентския вот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s magareto

    0 0 Отговор
    Сеги разбрах кой ми е хакнал банковата сметка та липсват шест нули преди десетичната точка.
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    Абе сигурно руснаци са виновни и за балона в САЩ 2009 година, и за фалита на разни автомобилопроизводители, и за урагана Катрина... айде обвинявайте ги за всичко от 19-ти век насам, че да мине наведнъж. Така на час по лъжичка ще забравим за какво са виновни, докато стигнете до края.
  • 3 Марио

    0 0 Отговор
    Ха ха ха. Но това ха ха е на пръв поглед. Една лъжа повторена сто пъти, става истина. Тия дето ги бълват бълвочите го знаят много добре. За сега са смешни, но след година две непрекъснати повторения, ще видите че много повече хора ще вярват в тях, отколкото може да се предполага. Имаше един лаф: Абе кой ми .ра в гащите? Точно той е много подходящ за ония момченца и момиченца от Вашингтон. И понеже не искат да и е собствения задник виновен, нарочват някой. Измислят си враг, ама да е слаб. Сега обаче съгрешиха, както и Наполеон и Хитлер. Русия да не ти е Югославия или Ирак? Ще го разберат, ама късно ще бъде за извинения. И ердоганчо мислеше, че като свали руския самолет, няма да има последици, щото натото е зад него. Момченцето от Вашингтон пусна кафевичко по гащите какво може да стане и побърза да се разграничи. Президента Владимир Путин отговори по най-разумния и адекватен начин. Той му наложи санкции. Те така се налагат санкции. Върнаха велика Турция в първи клас. Ердоган не само бе принуден да се извини, въпреки много кратните му изявления, че турски президент никога не се извинява на никой, а и сега ще слушка какво ще му кажат да прави от Москва. Една велика страна се занимава с велики неща, а не пладнешки простотии. Преди десети ноември мислех, че Америка е велика и свободна. Така разправяха по радио свободна европа, де. Сега обаче знам със сигурност, че това е територия, населена с престъпници, които имат държава и собствен флаг. Абе население, дет
  • 4 Марио

    0 0 Отговор
    Абе население дето се кълне в библията, не в конституцията и вярва че Елвис все още е жив....
    Лошото е, че пак сме на губещата страна. Там ни набута ревльото с трабанта. Да де, ама пък както се очертава на власт може да дойде Тръмп. Той не иска в натото пътници без билети. Който не си плаща пълноценно, айде джа. А за да си плащаме всичко, ще трябва да си изуем и последните гащи. И опааа, България вън от НАТО и не само тя. Ердоганчето му подрязаха крилцата да се разширява в Сирия и Ирак. А много искаше, милия. Обаче като не може натам, сещате ли се накъде ще обърне поглед, а? Никой не обича предателите, а още повече руснаците ги обичат. И тогава какво. На България и трябва само една клечка на етно основа, и тия същите от НАТО ще изсипят бомбите от небето. Така че братя българи, щем не щем, ще започнем да учим комшийския език, че в магазина и хляб няма да може да си купиш. Пък и в общината ще си имаме проблеми. А дано ни оставят телевизия на родния ни език по половин час на ден.
    А да си копнете това дето съм го писал, та да го сравните след време.