Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 10:24 2 389 27

Бжежински: Путин има шесто чувство

  • владимир путин-
  • студена война-
  • збигнев бжежински

Според него няма да видим пълномащабен военен конфликт

„Студената война отдавна приближава“. Това заяви американският политолог Збигнев Бжежински в интервю пред Spiegel.

Все пак той отхвърли възможността Студената война „да навлезе в гореща фаза“. Според него, подобно на предишния конфликт, това няма да се случи.

Бжежински смята, че днешния конфликт няма да продължи толкова дълго, колкото предишния, тъй като факторите са различни. Според него един от тези фактори е резултата от конфликта в Украйна.

Бжежински смята, че руският президент Владимир Путин е показал, че може да действа ефективно в променяща се политическа ситуация и го определи като „блестящ стратег,. имащ шесто чувство, с което усеща ситуацията“.

Според него при въоръжен конфликт на балитйските страни с Русия, всички държави – членки на НАТО ще трябва да участват в него, независимо от недоволството на част от европейските граждани.

Според Бжежински е предопределено да не видим как пълномащабна война се случва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СРБ

    0 1 Отговор
    Много е просто - отвръща на удара още преди да се е засилил някой. Представете си ако тръгне пръв....
  • 2 релито е такова

    0 1 Отговор
    Путин има глава на раменете-прозорлива и адекватна преценка на ситуацията-факт.Хладнокръвен и пресметлив.Разбиращ реалито и взима правилните решения,които са изгодни за геополитическите интереси на Русия.....А изказването на Бжежински за конфликт със Балтийските държави и участието на цялото НАТО -ВЪПРЕКИ недоволството на някои европейски граждани е МНОГО тревожно.....защото такива приказки РЕАЛНО са подготовка на общественото мнение за война DDDDDD
  • 3 Хасан

    0 1 Отговор
    Ами Запада е като к..вантия.. Никога не държи на думата си..така беше към индианците в Америка,просто ги избиха,така беше към арабите, уж щяха да ги отърват от турците то стана по бетер.. Така е към България..уж в Европа ама стандарта е като Африка.. В Европа не трябва красиви политици ама в България може
  • 4 кроко

    0 1 Отговор
    По скоро за всички неща имат много добри екипи, които правят добре преценка на ситуациите и възможните варианти за развитие и избират най-подходящите за тях ходове, още преди да са притиснати.
  • 5 Диди

    0 0 Отговор
    Така.Всеки мисли за себе си,а този който покаже слабост,той просто е губещия.
  • 6 Диди

    1 0 Отговор
    П.с Путин няма шесто чувство.

    Коментиран от #11

  • 7 Марио

    0 0 Отговор
    Напълно съм съгласен, че се работи общественото мнение за невъзможността да се обуздае "лошата Русия" по мирен път. Не е прав "Хасан", че запада в това число и американците са к------я. Такава гадна, обидна дума още не е измислена, която аз бих употребил. Още откакто избиват индианците - пушки срещу лъкове, робството. Децата са четяли в класните стаи за отдавна забравения робовладелски строй. В щатите обаче е настоящ. Те винаги са воювали срещу жени, деца и старци. Тази нация от кръвосмучещи трябва да отиде в историята и баба меца май ще ги прати там. Те вече не са единствения жандарм. Да не стане следващия и президент да е последен
  • 8 onq s konq

    0 0 Отговор
    Достойният отговор на САЩ към Русия след изборите за президент е срещу Путин да се изправи Хуйкина.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ebisi prostat majka deto te e izsrala":

    mnogo sajalqva,no as ne govori i ne razbira afganistanski dialekt
  • 11 Трол

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Изкарахме се по-компетентни от Бжежински? Знаеш ли кой е той ма душко?
  • 12 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    путин има шесто чувство,но няма нито икономика нито идеология адекватна на западната демокрация.демек няма реална алтернатива освен желанието му да бъде важен.русия притежава две стратегически ценни за запада неща,има голяма територия и ядрен арсенал и ако путин конструктивно ги използваше щеше както до преди две години постоянно да увеличава стандарта на живот на руснаците и да развива страната си.само че се вижда че освен стандарт руснаците може да поискат и свободи подобно на украинците ,а тва путин няма как да разреши ,та се стигна до сегашното положение да жертва интересите на русия и руския народ в своя полза.да видим до кога!

    Коментиран от #19, #23

  • 13 Патриот

    0 1 Отговор
    Е аз пък няма да учааствам! Или ако участвам ще е от към Русия!!!
  • 14 Диди

    1 0 Отговор
    Троле,сладурче.Бжежински е бил съветник за сигурноста при Картър,при Обама е бил съветник по външна политика.Роден във Полша,от дълги е във Америка.Бжежински е този който преди години създаде ислямските терористи,така наречените,,ал Каида,,със Осама бин Ладен във Афганистан,с цел да раздуха враждебност между Съветския съюз и Афганистан.Това той успя.Той е ,,чудовището,,което е раздухвало войни по света.ТАКИВА НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ЖИВЕЯТ.

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Трол

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    И всичко това, което си прочела за Збигнев, прави ли те по-компетентна от него?
  • 16 Диди

    1 0 Отговор
    Ти явно страдаш от комплески.
  • 17 Диди

    1 0 Отговор
    Исках да кажа,,комплекси,,.Не става въпрос колко съм компетентна или не.
  • 18 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    Я си свери часовника: троската позиция е че русия е създала ислямизма! Питай твоя приятел кирето да ти каже двете изречения, които обобщават тезата и да ги научиш за следвашия път.
  • 19 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Ооо, има много стабилна идеология и е въпрос на време и съвсем малко усилия да стане популярна сред западняците: на много хора на запад не им харесват толерантността, п...лите проститутките и миграните. А еврогейовете в брюксел сами работят срещу себе си. За другите неща мисл че е безпредметно да спорим - каквато и гледна точка да приемем, руснаците винаги са се измъквали и оправяли, така че не бери грижа за тях.

    Коментиран от #26

  • 20 Диди

    1 0 Отговор
    Кроко,няма защо да питам.Ти се мислиш че си този,който трябва другите да поучава.Представи си,това няма как да стане.
  • 21 Гост

    0 1 Отговор
    Бжежински е една смес от високопарни фрази ,доста често лишени от покритие. На Бжежински принадлежи и фразата-Наградата за победителя от Студената Война ,трябва да бъде Евразия. Е как това кореспондира с реалността. Точно в Евразия се заражда основният противовес на американската политика за световно господство. На никой не му харесва да бъде обект на експанзия, и се обединяват в големи и икономически и военни съюзи.
  • 22 Диди

    0 0 Отговор
    През последните години Русия си разви военните съоръжения,но всичко друго изостана.Някои от вас наричат Русия,,велика,,.Държава която се грижи за народа си да не гладува и мизерства,да дава перспективи за младата генерация,да има здрава икономика.Ето на такава държава мога да кажа че е велика.Във Америка има демокрация,но там ,,куцат,,други неща,като се почне колко хора са застраховани за медицината,какви помощи получават от държавата и мн.други.а да не говорим че не можеш вечер спокойно да се движиш по улиците,колко е опасно ит.н.Европа не е единна,Всички които,,управляват,,ЕС трябва да бъдат сменени,,.Европа може да стане силна но не със тези управници.Но това военно положение което е пламнало по света е опасно и за Европа,а Европа това сме ние.

    Коментиран от #25

  • 23 999

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Така е мислил и Хитлер и Наполеон но после ония с големите топки. Да не би 1940 и 1812 русия да е имала по силна икономика? Не разбрахте ли ,че Руската душевност е непобедима особено когато става въпрос за "РОДИНУ" и за пореден път повтарям ,че последния човек които ще умре от военен конфликт ще е Руснак а всичко друго е илюзия.

    Коментиран от #27

  • 24 Диди

    0 0 Отговор
    Това което сега става,става между Америка и Русия,всички знаем.Всеки от тях показва какви оръжия имат и взаимно се провокират където могат.Америка се пери на Русия и Русия на Америка.Русия води гражданската война във Сирия,Америка воюва във Ирак.Коя държава ще има успех във Близкия Изток,времето ще покаже.Русия и Америка като искат директно да си мерят силите,да го направят но не на чужда територия,тоест Европа.Всика от тях си гледа интересите а ние във Европа ,,спим дълбоко,,Да,няма как да се мерим защото не сме на тяхното въоръжено ниво.Ако стане война,то тя може да е атомна и със сигурност няма да е над Америка или Русия а ще е над нас.Тези които много обичат руснаците и тези които много обичат американците,ще ви кажа,че е крайно време да излезете от този,,транс,, и помислите.
  • 25 Марио

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    Диди, има един американски документален филм на Майкъл Мур и се казва "Недъзи". Съветвам те да го гледаш и тогава няма да ти изглежда толкова прекрасна американската действителност. Има и други филми, но този е показателен. Атомна война няма да има, защото по време на студената война американците имаха атомен потенциал да унищожат тогавашния СССР 7 пъти, а руснаците Америка 5 пъти. Сега вече съотношението е обратно, но никой няма да даде на един луд един бутон и да зависи само от него натискането му. Затова са на мода локалните войни.
  • 26 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "кроко":

    и ква е тази идеология ?в русия е пълно с геове ,половината проститутки по света са рускини ,а и мигранти има бол макар че са предимно от централна азия и африка.та ква е теорията да я знаем иние ,макар че съм сигурен че ще стане като с бензина ,там едни работи лукоила и т.н. само и само да си скриеш лъжите :).та ква е путиновата идеология?руснаците за последните 100 години 3 пъти са изпадали в пълна разруха и безизходица и се е налагало целия свят да им събира помощи и да им праща та да отселеят.европа няма желание да граничи с китаи и тва е основната причина да се реанимират руснаците след всяка поредна тяхна щуротия,сега ще стане пак същото,като путин спихне перките!
  • 27 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "999":

    не си на партиино събрание да ни замеряш с демагогия.само да ти кажа в армията на хитлер се бият милион руснаци .исторически факт ,тва е страната с наи-много изменници през втората световна,нищо че хитлер не ги е смятал за хора, a нещо между хора и животни.иначе воината я спечелиха не само руснаците ,а всичките народи на ссср с огромната подкрепа на запада ,макар че сталин до нападението на хитлер бе част от хитлериската коалиция срещу въпросния запад.и до днес руснаците не са си платили на американците помоща по системата заем-наем.
Новини по държави: