Тема: Украйна

2 Ноември, 2016 11:00 8 462 18

Русия възстановява "Обект 100" в Крим

  • русия-
  • обект 100-
  • крим

Военната база трябва да защитава бреговете на Черно море

Руското министерство на отбраната планира да възстанови военната база за защита на брега на Черно море в Крим, съобщи ОФАН.

Базата е известна като „Обект 100“. Ракетните бункери дълго време стояха изоставени, като туристи ги посещаваха срещу минимална такса.

Има информации, че въоръжените сили на Русия отново са поели обекта и извършват дейности по неговата реконструкция. На 18 точки в обекта могат да бъдат разположени военни бази, радарни станции и летища. Така ще може да се пресъздаде веригата от отбранителни позиции в Черно море.

Не брега се развива и инфраструктура. Планира се изграждането на общежития, хангари за оборудване и училища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жожо

    2 0 Отговор
    Ето, до какво доведе Порошенко и мафията им? Ако не бяха обещали Крим като база на НАТО, сега нямаше да е нужно на руснаците да правят всичко това.... Едно зло, ражда друго зло в тоя свят. Не зная дали Господ е по-прост от нас хората или ние го бием по точки, но и двете страни сме си ненормални- сигурно и научмно доказано ! Не може да унищожаваш земята, растения околна среда и да се радваш на щадстлив живот. А разни парапитеци правят по 3-50 деца размножават се като хлебарки, почват войни, други пък идиоти тичат да правят империи и така от хиляди години живот на планетата няма само ад. Руснацитте си имат логика дап равят това- като те нападат отвсякъде разни империалисти, щеш не щеш се барикадираш.... И няма кой да ги съди - прави са! ОООтвсякъди ги плюят и им строят наоколо бази те какво да правят? БАзи естественно!

    Коментиран от #2

  • 2 румен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "жожо":

    Точно "Обект 100" беше целта на НАТО.Точно заради този обект,САЩ направиха Майдана в Украйна и хвърлиха там над 5 милиарда долара.Затова и Русия реагира така и Крим се прсъедини към тях.Има няколко изказвания в нета на виши американски генерали,които открито говорят за Крим като тяхна база.Беше започнало даже строителство на жилища от военен тип със американски пари.Та това е истината за Крим.
  • 3 Марио

    1 0 Отговор
    Прав е жожо. Украинците само знаят да смучат. Е, сега ще го смучат. Украинските земи са мачкали кои ли не. Свобода и закрила получават като се сближават с Русия преди около 360 години. От тогава и започва дундурлюкането и. Имаш нужда от газ? На ти газ! Имаш нуежда от нефт? На ти нефт! Имаш нужда от атомни централи? На ти атомни централи! На роднински цени. Сега обаче тоя филм свърши и се вижда колко струва една държава, която се състои от кофти материал. Добре че са и останали от СССР още няколко атомни централи, че да свързват двата края. Ама и тук май идва края и, щото не искат да си плащат горивото. Вчера са искали да свалят белоруски граждански самолет!!! Тия непрекъснато си търсят боя. Лошото е, че главните виновници ще избягат и ще пати не само техния народ, но и останалия свят.
    Правилно руснаците правят бази. Такъв трябва да е отговора. Американците трябва да се молят президента Путин да е жив и здрав още дълги години, а и да го преизбират непрекъснато. Генералния и щаб ако не беше той, отдавна да са отреагирали подобаващо и на ердоганчето, и на другите предизвикателства. Турция щеше да изяде тоягата без натото да може да ги защити. Една от клаузите за членство в нато гласи, че няма да се меси в конфликт на членуваща държава, когато тя го е предизвикала. Пък и не и стиска. Те нападат само жени и деца. На мъже не посягат, че може да и се завърти сопола около врата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кочо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Путин":

    И какво общо има тук Сталин бе ...та се сополивиш тук??? То и САЩ избиват милиони-и то в днешно време--ама не се пенявиш....Дееее и олиго..рените имало тук....Я виж че само в Ирак са избили над 500 000 ьдеца---и това са само децата--ами останалите хора...И това само в Ирак-а другите държави получили "демократичните" американски бомби....https://youtu.be/4CZKb3625Jg
  • 6 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Путин":

    Синемагугу бейкролс!
  • 7 Диди

    0 0 Отговор
    Русия има интерес от голям стратегически мащаб на действия.Момчета,кои са тези важни за Русия действия?И моля не пишете ,,дребнии незначителни,,изрази.
  • 8 tost

    0 0 Отговор
    Кир цата пак не си е взел хапчетата.

    Коментиран от #9

  • 9 бати

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "tost":

    Не бе, просто е гладен човека, обаче няма пари да си купи бейкролс и само го повтаря кат папагал с надеждата някой да му фърли едно пакетче, тва е по-скоро намек към оня с коня - да продава ръждивото БМВ и да му купи нещо за ядене и да муат докат е време щото кат дойдат руснаците нали се сещате кво ще им се случи на двамата юнаци
  • 10 рес еоод

    0 0 Отговор
    Да не сме роднини с украинците
  • 11 ВОРОН

    1 0 Отговор
    САМО ТАКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 12 БРАВО

    1 0 Отговор
    Велик народ-Велика серана.
    Слаеа на РУСИЯ
  • 13 БРАВО

    1 0 Отговор
    Велик народ-Велика страна, Слава за Русия
  • 14 Диди

    0 1 Отговор
    Руския народ гладува,мизерства.Икономиката е на ниско ниво.Такава държава не е велика.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 kaтюша

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    Баба ти гладува...Милиони руски туристи обикалят света и навсякъде им се кланят ,защото са едни от най-платежоспособните ...Москва е един от най-скъпите градове в Европа и доходите са в пъти по-високи от нашите в България ... 703 евро е средната работна заплата в Русия , за Москва е 1082 евро ,което една прилична сума .Верно ,че наемите са много високи ,но да си милим ,че"Публикувано във факти.бг: Руския народ гладува,мизерства " е доста тъпо... Какъв кеф ви прави да пишите глупости?
  • 16 Марио

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    Бях наскоро в Русия и то в няколко града и села. Мноого са далече от глад и мизерия. Няма такова нещо. Мошеници и глупаци има навсякъде. Първите се справят за разлика от вторите. Горби, а най-вече Елцин докараха руския народ до просешка тояга за изключително кратко време. Елцин подари на американски компании да добиват нефта, като те дори данъци не плащаха. Подари военния завод заедно с недостроена атомна подводница на цената на един винт. Да не изброявам още примери, щото край нямат. Първото нещо, което направи президента Путин като дойде на власт е да изгони американските фирми и национализира в полза на държавата нефта. Не е лесно да се възстанови разграбена държава. Това е и най-голямата причина да го демонизират.
    Абе за Клинтън се чуха разни работи, за клинтъница също, за Обама също. Да не изброявам и други в близко и далечно минало президенти. Как па нищо не се чу за президента Путин, бе? Ако имаха доказателство, че е убил една муха, щяха да кажат, че е убил "слона, моя приятел" и точно затова индийците не могат да снимат втора серия!
    Смешници! Ама който се смее последен, най-добре го прави.
  • 17 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    ще ядат ракети мужиците ,но проблема ще стане като трябва да пият ракети:)!русия става африка със сняг като стандарт ,права и свободи ,за това свидетелстват продължителноста на живота там както и броя на наркоманите и алкохолиците на глава от населението,но ще имат големи бомби да ги пазят от жалаещие да не се присъединяват към тях :)!

    Коментиран от #18

  • 18 Кольо

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Десо първо отиди и виж и после дрънкай простотии . Освен от август насам да е станало това дето го пишеш защото аз юли бях за няколко дни вярно по Русия ама нещо ми се струва бъркаш я с новодемократична Покрайна , където гостувах повечко. Е там са я докарали до просешка тояга и можеш да видиш "мужици" с бутилки по кьошетата .
Новини по държави: