Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 15:52 2 691 12

Анкара и Москва се разминават в... Сирия

  • турция-
  • русия-
  • сирия-
  • чавушоглу-
  • разминават

Турция никога няма да забрани направеното от Русия в нощта на преврата

Анкара и Москва се разминават в... Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция и Русия са на различни позиции по въпроси, свързани със сирийския конфликт, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу пред „Россия 24“.

Турският дипломат каза, че има разногласия относно бъдещето на президента Башар Асад и разделението между опозиция и терористи.

Чавушоглу подчерта, че най-подходящият начин да бъде решена сирийската криза е политически, а не военен. Той сподели също така, че е важен диалогът между Анкара и Москва.

В същото време първият турски дипломат заяви, че Турция никога няма да забрави това, което е направила Русия в нощта на преврата. „В труден момент Русия демонстрира кой е нашият истински приятел“, заяви Мевлют Чавушоглу.

„Хюриет“ съобщи междувременно, че основните две теми на провелия се разговор между началникът на Генералния щаб на турската армия Хулуси Акар и руският му колега Валери Герасимов са били Алепо и Мосул. Двамата са подчертали нуждата от взаимно сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    0 0 Отговор
    Брей! Да им се не надяваш на руснаците! Тия, наистина са спасили Ердоган! Никога не съм ги подценявал, ама сега направо ми се издигнаха в очите! А, аз си мислих че слуховете за подобно нещо са силно преувеличени! Сега нещата си идват точно по местата! Също като в пъзел:като поставиш най-важното парче всичко останало като че ли само се нарежда!
  • 2 Руски резидент

    0 0 Отговор
    Ало, къде сте бе! За какво ви плащаме. Веднага почвайте да пускате постове за нерушимата турско руска дружба. То никой друг не ни харесва, аме тези поне ни понасят, защото яко сме им се надупили.

    Коментиран от #5, #6, #9

  • 3 Марио

    0 0 Отговор
    Ами разбира се, че няма да съвпаднат интересите. Турските интереси са РАЗШИРЯВАНЕ на границите от времето на Отоманската империя. Искат си Мосул, Алепо и още малко. Ама като са се качили на тоя самолет като пътници, са забравили парашутите. Ако искат друга посока, ще трябва да скачат в движение. А Оглуто няма смисъл да се кахъри за бъдещето на Асад. Като дойде времето на законните избори, ще си покаже. Самото едроганче нали видя, че като играе мечката при комшиите, най-вероятно ще дойде да играе и в твоя двор. Трябва и да знае да се пази както от лоши приятели, така и от добри врагове. Надявам се си е написал домашното.
  • 4 обратна захапка

    0 0 Отговор
    Тихата хватка на Путин ще я помните дълго. Не бързайте да благодарите за помощ която не сте очаквали. Не е опасна... ако на мърдате много....
  • 5 ****

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Руски резидент":

    На теб пък кво ти става?
  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Руски резидент":

    Сменяй станцията! Вашия човек боко тиквичков го раздава прияел с ердоган и редовно му мие задника, а приятелите на нашите приятели са и наши приятели! Демек скоро ще почне и на Путин да се пдмазва, така че е време и вие да почнете да слушате руското радио!
  • 7 Диди

    0 0 Отговор
    Всички трябвало да слушат руско радио,е Кроко според теб наистина ли трябва руското радио да ся слуша?Явно ти си им на тях ,,постоянния им слушател,,и няма как да не знеш че лъжат и увъртат както си искат.

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Всеки лъже и увърта както си иска. Разликата е в подбудите и целите, както и в способностите.
  • 9 Марио

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Руски резидент":

    Нещо бъркаш. Няма вечни приятели. Само интересите са вечни. Ние сме се надупили на американците, не на руснаците или турците. Американците и руснаците обаче нямат тази склонност за която намекваш. Така че както казват хората, старата любов ръжда не хваща. 500 години ни е било малко, а да си вземем поука. Май ще отидем на поправителен. С нашия задник сме винаги там, където си мерат големите п.....
  • 10 Диди

    0 0 Отговор
    Марио,правилно се изрази.Америка си търси интересите вэв Европа,така също и Русия.Ние във Европа трябва да се осъзнаем,че трябва да имаме друго отношение спрямо тези държави.Преди години във Германия премахнаха казармата,произвеждат оръжие само за износ.А от няколко дни говорят по ТВ че ще се въоръжава държавата,говоря за Германия.
  • 11 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    спасиха ердоган,а уж щеше да го трепат,но тои им се извини и сега армията му е на 25 км от алепо ,а уж нямаше да могат да се покажат дори на границата .жал ме е само за тролчетата дето викаха и плашеха турците ,сега се умилкват като бити п..али:)!
  • 12 mediator37

    0 0 Отговор
    Слушането на руско радио може да го криминализират, като по татово време да слушаш радио Свободна Европа, така че слушай безплатно и законно сега, обаче трябва да владееш русского языка. Не че не можеш да слушаш и без да владееш но няма да разбираш. Става малко като европейските директиви- хубави, но нищо не им се разбира.
    Така че не слушайте руско радио, ако не отговаряте на минималния стандарт "Все понимаю, но плохо говорю". Най-добре слушайте речите на бащата на нацията Б.Б. и мамицата на народа Ц.Ц.
Новини по държави: